XGN Doe Mee: Wat voor game is Bungie aan het maken?

Article
zaterdag, 12 maart 2011 om 16:00
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? We hebben weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht en uiteraard is de winnaar van vorige week bekend.
Vorige week vroegen we wat jullie de meest gruwelijke game-scene ooit vinden. Uit de antwoorden blijkt dat de God of War franchise voor flink wat epische scenes heeft gezorgd. Het moment waarop Kratos het hoofd van Helios eraf trekt blijkt populair te zijn. Toch is onze winnaar van vorige week Darkness omdat hij met flink wat passie wist te spreken over een gruwelijke scene uit, hoe kan het ook anders, The Darkness.
De afgelopen week kregen we weer wat berichten te horen over Bungie. Er werd namelijk gegrapt dat de ontwikkelaar aan een massive multiplayer online game werkt. Het mag duidelijk zijn dat Bungie aan een nieuwe grote game werkt sinds het bedrijf in zee is gestapt met Activision. Toch weten we nog steeds niet wat voor game we kunnen verwachten. Onze vraag van deze week luidt dan ook als volgt: Wat voor game is Bungie aan het maken?
Nadat Bungie vaarwel zei tegen één van de meest succesvolle shootergames ooit, lijkt het me logisch dat het bedrijf aan een nieuwe shooter werkt. Maar misschien een shooter die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog, een oorlog die te weinig wordt gebruikt voor games. Maar misschien wil Bungie wel een uitdaging aangaan en komt de ontwikkelaar aanzetten met een racegame. Ik denk persoonlijk dat Activision op veilig wil spelen en een nieuwe shooter laat maken door Bungie.