XGN Doe Mee: Wat doe jij als bestuurslid in een MMORPG?

Article
zaterdag, 25 januari 2014 om 17:30
xgn google image
Jongens en meisjes, wat was het weer een helse lange week. Maar aan alles komt (tijdelijk) een eind en kunnen we nu welverdiend genieten van een prachtig weekend. Ja toch? Het lijkt allemaal maar een gegeven te zijn en dat is het eigenlijk ook wel, maar je leert het weekend pas écht te waarderen als de week vol zat met stress, aftandse projecten, tentamens en de meest onmogelijke taken van jouw altijd zo vrolijk kijkende werkgever. We hebben het weer overleefd en daar mag je je best trots op voelen. Echt waar. Ter aftrap van een paar fijne dagen, kun je nu alvast genieten van een nieuwe XGN Doe Mee. Twijfel niet en laat je horen!
Vorige week zaterdag waren we nieuwsgierig of een companion app nou écht een meerwaarde biedt aan de game-ervaring. Aan de ene kant krijg je meer opties om een game te beleven, maar haalt het constante gegris naar die tablet of telefoon je wel uit de game zelf. Interessant is dat de mening hier nagenoeg unaniem over is: een companion app is niet veel meer dan een gimmick. Althans, voor nu.
De felbegeerde spotlichten van acht minuten gaat deze week naar XGN'er aarjen116:
Ik kan mij hier persoonlijk ook wel goed in vinden. Tot nu toe heb ik nog niet echt een companion app in handen gehad waarvan ik dacht: "Hé verrek, hier zie ik mezelf wel uren mee doorbrengen." Wie weet zal mijn mening veranderen als ik Battlefield 4 in huis heb en eens in de rol ga kruipen van de Commander. Of als Watch Dogs straks uitkomt, want die game gaat als het goed is gepaard met een intensief gebruik van mobiele apps. Wie zal het zeggen.

Nieuwe stelling van de week

Tot dusver het verleden. Tijd voor het heden! Deze week hebben we weer een nieuwe stelling bedacht waar je jouw eigen creativiteit weer lustig op kunt loslaten. Bedenk je een MMORPG waar niet de ontwikkelaar, maar een zorgvuldig gekozen spelerscommissie het voor het zeggen krijgt. Een ingame ronde tafel waar de meest invloedrijke spelers aan tafel zitten om het bestuursbeleid te overleggen van alle andere spelers in een gigantisch universum. Oké, je zou er nog voor betaald krijgen ook. Een verantwoordelijke, maar interessante taak. De vraag van de XGN Doe Mee deze week luidt dan ook: Hoe zou jij te werk gaan als machtig bestuurslid in een MMORPG? Ben je een typische pacifist die alles op een rustige manier bekijkt en benadert, of eerder een tiran die anderen keihard laat boeten voor de kleinste fouten? Alles is mogelijk. Wees creatief!
Persoonlijk zou ik het respect willen verdienen van de spelersbasis. Natuurlijk kun je niet iedereen verdienen, maar een respectvol heerschap leidt tot de beste resultaten. Maar serieuze pogingen tot het ondermijnen van mijn functie zou bestraft worden met een enkeltje martelkamer. Daar zit je dan in jouw bureaustoel, terwijl je geforceerd toe moet kijken hoe jouw digitale alter-ego moet boeten voor de daden van jouw eigen hand. Heerlijk sadistisch, maar dan heb je het wel verdiend.