XGN Doe Mee: Moeten scholen meer gebruik maken van leerrijke games?

Article
zondag, 30 september 2012 om 12:50
xgn google image
Het is weer weekend en dus tijd voor een nieuwe XGN Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? We hebben weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht en uiteraard is de winnaar van vorige week bekend.
Vorige week vroegen we voor welk product jij dagenlang voor een winkel zou kamperen. De meeste onder jullie zouden voor geen enkel game enkele dagen gaan kamperen in de stad. Anderen zijn dan weer bereidt om dit te doen voor gratis producten. Slechts enkelen zouden slapeloze nachten tegemoet gaan voor games. Onder andere Grand Theft Auto V en de PlayStation 4 zijn dit wel waard volgens sommigen. Ook Bhsado wilt gaan kamperen, maar wel enkel voor een gesigneerde PlayStation 4. Hij is onze winnaar van vorige week dankzij het volgende antwoord:
Dat games leerrijk kunnen zijn, wisten we al langer. Spellen als Brain Training houden je brein scherp, terwijl games als America's Army je een bijzonder goed beeld geven van het Amerikaanse leger. En dat je echt kunt bijleren van games is een feit. Zelf ben ik een gitaargod in wording dankzij het recent verschenen Rocksmith. Toch worden leerrijke games slechts zelden toegepast in de maatschappij. Onze vraag van deze week luidt dan ook als volgt: Moeten scholen meer gebruik maken van leerrijke games?
Ik ben een grote voorstander van leerrijke games in scholen. Niet dat studenten de hele tijd moeten gamen, maar een virtuele afleiding af en toe moet zeker kunnen, toch? De enige game die ik vroeger moest spelen op school, was een of ander typspel. Je moest zo snel mogelijk alle woorden uit een lijst typen. Er verschenen in tussentijd allerlei afbeeldingen op het scherm en de snelste tien kwamen in een ranking te staan. Het klinkt nu misschien erg stom maar ik keek er elke week weer naar uit.

Populair Nieuws