XGN Doe Mee: Maak jij wel eens gebruik van een walkthrough?

Article
zaterdag, 05 november 2011 om 17:15
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom. De winnaar van vorige week is bekend en we hebben uiteraard weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht.
Vorige week vroegen we welk einde jullie willen herschrijven. De schrijvers van Rockstar kunnen beter maar even opletten want volgens jullie waren de eindes van L.A. Noire en Red Dead Redemption niet goed. Het einde was volgens jullie telkens te negatief. Rilax was niet tevreden met het laatste stukje uit Halo: Reach. Hij had graag een einde gezien waarbij je op coole wijze kunt ontsnappen aan de vijandige invasie. Hij is onze winnaar van vorige week dankzij de volgende woorden:
*SPOILER ALERT*
Je hebt het vast al wel eens meegemaakt. Je bent een toffe game aan het spelen en plots weet je niet meer wat je moet doen. Een puzzel is net iets te lastig voor je of het spel maakt niet duidelijk waar je heen moet. Wat doe je op zulke momenten? Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een walkthrough, filmpjes op het internet waarin iemand het hele spel uitspeelt en alles tot in de puntjes uitlegt. Het kan ook zijn dat je deze informatie haalt uit een zogenaamde strategy guide, die je bij je lokale gameboer kunt halen. Onze vraag van deze week luidt als volgt: Maak jij wel eens gebruik van een walkthrough?
Ik maak af en toe wel eens gebruik van een walkthrough. Toch blijft dit voor mij de allerlaatste optie. Ik haal namelijk enorm veel voldoening uit het oplossen van puzzels en lastige levels. Maar als het dan toch moet dan typ ik gewoon even in google de naam van het level in en kijk ik zo hoe iemand anders het oplost. Blij word ik er niet van, maar ik kan dan wel gewoon doorspelen. In Assassin's Creed: Brotherhood heb ik op die manier ook alle standbeelden en objecten gevonden die in het oude dorp verspreid lagen.