XGN Doe Mee: Is de afwezigheid van backwards compatibility op de nieuwe consoles een gemis?

Article
zaterdag, 28 december 2013 om 11:00
xgn google image
De XGN Doe Mee rubriek is weer terug van weggeweest! Een lange vakantie, zullen we maar zeggen. Of een sabbatical. Je zou het een historisch moment kunnen noemen, aangezien de laatste Doe Mee op 13 oktober 2012 was verschenen. Wat is de tijd toch voorbijgevlogen. De hoogste tijd voor een glorieuze comeback, toch? Tijd voor een feestje, én voor een nieuwe 'Wie, wat, waar en waarom?'.
Vorig jaar vroegen wij aan jullie als welk gamepersonage jij je het liefst zou verkleden voor Halloween, het angstaanjagende feest dat ieder jaar in oktober plaatsvindt. Talloze geweldige en originele reacties passeerden de revu, waaronder Zombie John Marston uit Red Dead Redemption en de mysterieuze master assassin Corvo, uit de sluipgame Dishonored. De reden die jkampmeijer echter heeft gegeven voor zijn personage, bracht hier een brede lach op het gezicht. We zouden het in ieder geval graag zien gebeuren. Dat zou die kleine koters op straat pas écht de stuipen op het lijf jagen:
We zien de nieuwsberichten en Twitteruitbraken al voor ons, als dit zou gebeuren. We hopen dat je er in dat scenario geen permanente negatieve bij-effecten aan zult overhouden, jkampmeijer!
De stelling van deze week luidt als volgt: Is de afwezigheid van backwards compatibility op de nieuwe consoles een gemis? We zijn benieuwd hoe jij hier tegenover staat. Erg benieuwd zelfs. Zou de Xbox One en PlayStation 4 de mogelijkheid moeten krijgen om de 'oude' klassiekers van weleer te ondersteunen?
Ikzelf denk dat de vraag naar de nieuwe consoles nog veel hoger zou liggen als de mogelijkheid er zou zijn. In de woonkamer ontstaat er genoeg ruimte voor slechts een handvol consoles en je hoeft je later niet meer druk te maken waar die oude spelcomputer in 's hemelsnaam nou op zolder lag; scheelt een hoop omgooi werk. Én je stelt een aanzienlijk grotere gamebibliotheek beschikbaar voor nieuwe, nieuwsgierige gamers om van te genieten.

Populair Nieuws