De beste games van 2014: Forza Motorsport 5

Article
zaterdag, 28 december 2013 om 12:00
xgn google image
Ook al hebben wij Forza Motorsport 5 al aan een uitgebreide recensie onderworpen - door de kracht van Microsoft's selecte Xbox One beleid in Europa - kun je eigenlijk officieel volgend jaar pas met de game aan de slag. Dus technisch gezien mogen we alsnog naar deze racegame uitkijken, terwijl deze al lang en breed op de redactie ligt. Goed hé?
En wederom uitkijken naar Forza 5 doen wij, want we weten hoe de game gameplay technisch in elkaar steekt - we hebben de game immers al op k- oké we houden al op. Het betekent echter ook dat je nu al alles over deze Xbox One exclusive te weten kunt komen. Forza Motorsport 5 stuurt ontzettend lekker, oogt nóg beter en kent een rijk scala aan verschillende gamemodi om jouw carrière als coureur flink te stimuleren. Klinkt als een racetitel waar de fan erg enthousiast van kan worden, toch?
Forza Motorsport 5
In onze ogen wel. Toch kent Forza Motorsport 5 enkele eigenaardigheden die niet iedereen even leuk zal vinden. Een goed voorbeeld is de 'Drivatar' feature, waarmee de intelligentie van jouw tegenstanders veel realistischer zou moeten omgaan met de omstandigheden op de baan. Eindelijk kunnen ze als normale mensen fouten maken, en is het doodnormaal als hun banden opeens compleet blokkeren en ze in de vangrail belanden.
Driviatar klinkt nagenoeg geweldig op papier, maar in de praktijk laat het op momenten absoluut nog wat te wensen over. Het wil namelijk nog wel eens voorkomen dat je in de laatste eindsprint opeens een keiharde beuk van een opponent kan krijgen. Frustratie alom. Toch is de Drivatar feature zeer veelbelovend en kan middels een paar flinke patches zeker goed tot zijn recht komen; zelfs tot op het punt van een revolutionaire toevoeging in het racinggenre. Microsoft heeft gelukkig nog even de tijd om het recht te zetten.
Eigenlijk is dat meteen waarom we opnieuw zo naar Forza Motorsport 5 uitkijken: het feit dat de game de ruimte heeft gekregen om te blijven groeien. De feedback is op internationaal vlak gegeven en daar kan men in de tussentijd nog een hoop aan doen om van Forza Motorsport 5 dé racegame van 2013/2014 te maken waar niemand meer omheen kan. Het zou toch een droom zijn die uitkomt als de game een tweede glorieuze indruk weet te maken die een blijvende aangenaam zoete nasmaak in de mond weet te bezorgen.

Populair Nieuws