XGN Doe Mee: Hoe ben jij begonnen met gamen?

Article
zaterdag, 10 september 2011 om 17:30
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? De winnaar van vorige week is bekend en uiteraard hebben we weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht.
Vorige week vroegen we of jullie ook nog wel eens spelen op de consoles van de vorige generatie. Het verbaasde me niet dat jullie af en toe de Xbox, GameCube en PlayStation 2 nog bovenhalen voor een stevig potje nostalgie. Ook andere generaties zijn nog steeds populair; zo zagen we af en toe de NES en de SNES tussen de reacties staan. LordAmras speelt nog vaak op zijn Xbox omdat niet alle oude games werken op de Xbox 360. Hij is onze winnaar van vorige week dankzij volgend literaire hoogstandje:
Iedereen die dit leest is waarschijnlijk al heel wat jaren aan het gamen. Maar deze hobby moet ergens begonnen zijn. De ene leert gamen bij een vriend, terwijl iemand anders de hobby voor het eerst leert kennen op de kermis, bij de arcade kasten. Misschien dat zelfs één van de gratis spelletjes op Windows, zoals Patience, je de kriebel hebben bezorgd. Onze stelling van deze week luidt als volgt: Hoe ben jij begonnen met gamen?
Bij mij begon het al op jonge leeftijd. Ik moet een jaar of zes zijn geweest toen ik Snake leerde kennen. Met deze slang moest je blokjes eten waardoor hij groter werd, maar je mocht niet in je eigen staart bijten want dan was het game over. Daarna ging ik bij vrienden Super Mario World spelen op de SNES. Ik was helemaal weg van gamen en na het nodige gezaag en geklaag bij de ouders, kreeg ik een PlayStation voor mijn verjaardag. Nu, jaren later, heb ik diezelfde PlayStation nog steeds in huis en ik speel er af en toe nog op. Zo heb ik dit jaar nog de eerste Rayman game uitgespeeld, in afwachting op Rayman Origins.