XGN Doe Mee: Hebben free-to-play games de toekomst?

Article
zaterdag, 22 februari 2014 om 14:00
xgn google image
Heeft iedereen de feesthoed weer in de aanslag? Nee? Pak 'm dan nu meteen, want het is ein-de-lijk weer weekend! Tijd voor feest dus. En het is ook weer tijd voor de XGN Doe Mee! Euforischer kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Of toch niet? Nee, het is allemaal al makkelijk genoeg.
Vorige keer waren we benieuwd naar jouw mening over early access games. Is dit een goede zaak, of kun je als gamer beter wachten tot de desbetreffende titel ook echt 100% af is? Interessant genoeg was dat jullie unaniem wel positief waren over deze trend. XGN'er Boownage had hier het volgende over te zeggen:
En daar heeft Boownage zeker een punt. Door early access games kunnen gamers al vroegtijdig toegang krijgen tot de spelwereld waar zij ontzettend naar verlangen. Hoeven zij op deze manier ook niet twee á drie jaar langer te wachten tot alles helemaal af is. Gunstig!
Aan de andere kant moet er meteen wel rekening gehouden worden met een plethora aan bugs en andere obscure foutjes. Nemen we gewoon voor lief, zullen we maar zeggen. Daarnaast bestaat altijd nog de mogelijkheid dat de game nooit meer verder zal komen dan deze fase. Hup, geld door de afvoerput gerold. Dat moeten we nou ook weer niet willen. Gelukkig is het tot nu toe altijd nog goed gegaan.

Nieuwe stelling van de week

Brengt ons weer bij onze nieuwe stelling van deze week. Fijn! Ik zit zelf al een tijdje te tobben over games waar je in eerste instantie niks voor hoeft te betalen, maar waar je in de game zelf wel van die microtransacties krijgt. Zitten we hier nu echt op te wachten? Is dit de wens van de gamer, of slechts een nieuwe truc om ons geld af te troggelen? Een ethisch aspect waar zwaar misbruik van gemaakt zou kunnen worden. Uit ervaring merk ik dat games waar ik gewoon één keer voor betaal, mij veel langer weten te boeien dan free-to-play titels. Maar het kan ook zo zijn dat er nog geen ontwikkelaar is geweest die het aspect goed heeft aangepakt. Enfin, het is een onderwerp dat we al vaker hebben besproken, maar nooit echt direct met jullie hebben besproken. Vandaar ook de logische vraag:
Hebben free-to-play games de toekomst, of is dit een trend die dood moet bloeden?
Een game die meteen te binnen schiet is, is ontwikkelaar Capcom's opkomende actiegame Deep Down. Het lijkt een combinatie te worden tussen Dark Souls en Dragon's Dogma, maar kent geen prijskaartje en zal in de game zelf gebruik gaan maken van microtransacties. Een winnende zet, of juist een afstotend gebaar naar de fan? Jouw mening telt, juist nu. Creativiteit wordt beloond met een vereeuwiging op XGN, dus twijfel niet langer en laat die hersens lekker kraken. Tot volgende week!

Populair Nieuws