Thief: Het arsenaal van Garrett

Article
zondag, 23 februari 2014 om 12:00
xgn google image
In de Thief-serie staat ongezien sluipen centraal. Maar af en toe is het erg handig om wat hulpmiddelen te hebben, want een goede dief is overal op voorbereid. In deze special bekijken we de tools die hoofdpersonage Garrett op zak heeft.
Als dief blijf je natuurlijk het liefst ongezien, en laat je zo weinig mogelijk sporen achter. Dat betekent dat je zoveel mogelijk vertrouwt op jezelf, niet op hulpmiddelen. Maar als dief moet je overal op voorbereid zijn. Dat weet Garrett ook, en daarom heeft hij in Thief een flink arsenaal aan wapens en gadgets om zijn leven iets makkelijker te maken. Eén tool steekt er met kop en schouders tussenuit: Garretts boog. Of eigenlijk, de pijlen die bij de boog horen.

Pijlen

Voor Garrett is zijn boog een ongelofelijk veelzijdig hulpmiddel. Natuurlijk kan hij er een pijl mee afschieten om de schedel van een wachter te doorboren, maar de boog is juist handig omdat Garrett er zoveel meer mee kan dan dat. We behandelen alle pijlen kort.
Broadhead arrow: dit is de pijl die we allemaal kennen. Met één welgeplaatst schot leg je zo’n beetje elke wachter om. Daarmee is het ook de pijl die veel Thief-fans waarschijnlijk niet zullen gebruiken, want moorden doe je alleen als het echt niet anders kan. En het kan altijd anders.
Water arrow: vuur is vervelend, want vuur is licht. En Garrett voelt zich veel prettiger in het donker. Dat maakt van de waterpijl Garretts grootste vriend. Ook handig: je kan er bloedvlekken mee schoonmaken, voor als je toch een broadhead heb gebruikt.
Fire arrow: voor als je geen vuurtje wilt blussen, maar er juist één wil stichten. Ligt er ergens olie, dan smeekt de situatie om een vuurpijl. Hetzelfde geldt voor een ton met explosieven.
Choke arrow: ben je die ene wachter helemaal zat, maar wil je geen slachtoffers maken? Gebruik dan een choke arrow om ‘m tijdelijk uit te schakelen. Geen slachtoffers, maar ook geen achtervolgers. Overigens wurgt deze pijl niet echt; in de pijl zit een kleine hoeveelheid schadelijk gas.
Blunt arrow (noisemaker): deze pijl heeft een simpel doel: afleiding. Schiet ‘m op een muurtje op wachters daarheen te lokken, zodat jij snel weg kan glippen. Simpel, maar effectief.
Rope arrow: Garrett gebruikt pijlen niet alleen om vijanden neer te schieten of vuurtjes te stichten. Een tactisch afgevuurde pijl met een touw kan hem moeiteloos naar nieuwe hoogtes brengen. In de focus-modus kan je precies zien waar je rope arrow zal blijven steken.

Gadgets

Naast zijn pijlen heeft Garrett nog wat handigheidjes tot zijn beschikking. Ook die behandelen we kort.
Blackjack: de blackjack is eigenlijk een gummiknuppel om nietsvermoedende vijanden mee neer te slaan. Let wel: een blackjack gebruiken als wapen is niet aan te raden. Als vijanden op je afkomen, ren dan liever weg.
Claw: één van Garretts belangrijkste hulpmiddelen. De claw stelt hem in staat om over daken te klauteren. Essentieel als je ongezien een zwaarbewaakt pand in en uit wilt glippen.
Wire cutter: niet onbelangrijk, want Garrett is niet geliefd. Dus zijn mensen geneigd maatregelen te nemen. En de wire cutter kan die maatregelen uitschakelen, zodat Garrett niet de pineut is.
Crowbar, ratchet, lockpick: om gesloten deuren en kisten open te breken, heeft Garrett verschillende hulpmiddelen. Met een ratchet kan Garrett bijvoorbeeld luchttunnels openbreken om erdoor te klimmen. En met een lockpick kan hij natuurlijk kisten vol goud open pulken zonder dat iemand iets merkt. Iets meer haast? Dan kan je de kist ook gewelddadig met de crowbar openbreken.
Flash bomb: dit hulpmiddel, tot slot, zal je waarschijnlijk vooral gebruiken als laatste redmiddel. Als je echt geen kant op kunt, geeft een flash bomb je een kleine voorsprong op je (verblinde) vijanden.
Wees niet bang dat Garrett het zonder hulpmiddelen moet stellen: hij is op alle situaties voorbereid. Al is het natuurlijk aan jou om te bepalen of je al deze extra’s wil gebruiken. De echte diehard laat de meeste pijlen waarschijnlijk links liggen, maar voor de nieuwkomer is het fijn om te weten dat Garrett voor elk probleem een oplossing heeft.

Populair Nieuws

Laatste Reacties