XGN Community Update - Week 23

Article
vrijdag, 06 juni 2014 om 19:00
xgn google image
Genoeg over games, films en digital lifestyle. Het is tijd voor een minstens zo belangrijk onderdeel van XGN: de community! Over jullie valt immers genoeg te vertellen, want het is hier soms net een soap. Een rubriek VOL met jullie, en wat de afwezigen de afgelopen twee weken gemist hebben.

Whut? Jij hebt nog geen account?!

Misschien ben je hartstikke nieuw, of loop je hier al een tijd lang rond en was de community je nog niet opgevallen. Wat voor reden je ook had om nog geen account te hebben, nu is het tijd om er eentje aan te maken. We hebben een forum dat jouw gezelschap wel kan gebruiken. Daarnaast horen we graag je mening onder de vele nieuwsitems, specials en reviews op de site.
Wees niet bang! Hoewel de community misschien wat intimiderend overkomt, is elke nieuweling meer dan welkom. Klik dus snel rechtsboven op registreer. En wie weet sta jij volgende keer wel met je naam in deze update!

XGN Community Newsflash

We zijn weer twee weken verder en iedereen is inmiddels wel gewend aan de nieuwe site. Een groot aantal bugs is verholpen. Hier en daar hebben mensen nog last van inlogproblemen, maar het ziet ernaar uit dat dit probleem grotendeels is opgelost. Mooi! Dan hoeven we de ultra luie communityleden die geen zin hebben om hun inlogproblemen door te geven ook niet meer te missen (ik kijk naar jou, Black Widow).
Deze week hebben we voorlopig afscheid genomen van de Vrijdagavondshow. Niet alleen omdat we er door de E3 even geen tijd voor hebben, maar ook omdat het item niet goed genoeg bekeken werd. Vind jij het jammer dat de Vrijdagavondshow is gestopt? Op het forum kun je kwijt hoe jij denkt dat de show wel goed bekeken zou worden. Misschien kunnen we zo met zijn allen met een nieuw format komen dat wel werkt. Ga dus snel even langs!
Een paar updates geleden riep ik nog dat er bar weinig over games wordt gepraat in het forum. Dat is inmiddels compleet omgeslagen. De gaming-categorie is nu verreweg het actiefst! Ik raad alle gamers die nog altijd wegblijven van het forum dan ook aan om nu toch even langs te gaan. Er is zelfs een topic over Nintendo, dat gebeurt ook niet vaak.
Tenslotte geef ik bij deze nog even een reminder van de allereerste XGN Meeting die eraan zit te komen. De datum staat inmiddels vast. 11 juli gaat het gebeuren! Het ziet er tevens naar uit dat de meeting op kantoor plaats kan vinden, dus dat is mooi. Wil jij graag komen? Laat dat dan even weten in dit topic. Dan houden we rekening met je!

In de spotlight: Sabro

Elke update kletsen we met een gebruiker. Deze week staat Sabro aka Sander in de spotlight! We hebben het over de community, over Imre (RaptorElite), een supergeheime slowchat en het Spaanse XGN!
XGN Community <a href=interview met Sabro" class="img-responsive" src="https://cdn.xgn.nl/upload/201406/sabro.jpg" />
Sander: Hey daar!
Anne: Yo! Klaar voor het interview?
Sander: Jazeker.
Anne: Top. Dan beginnen we bij het begin: hoe kwam jij op XGN terecht?
Sander: Via de recensie van GTA IV. Ik heb mijn PS3 eigenlijk vooral voor die game gekocht, en toen het bijna zo ver was zocht ik nog even wat reviews op van de game. Heb toen gelijk een account aangemaakt om te reageren (ondanks dat die review al vrij oud was).
Anne: Waarom ben je uiteindelijk blijven hangen?
Sander: In het begin reageerde ik gewoon op wat artikeltjes en al snel gebruikte ik XGN voor het laatste gamenieuws. Toen ik het forum ontdekte voelde ik me er nog niet heel snel thuis, maar dat kwam gelukkig vanzelf!
Anne: Was de community lastig tegen je?
Sander: Nou dat niet per se, maar toen ik voor het eerst op het forum kwam zaten mensen als Ubiytsa, MrSoKoLov, etc. al meerdere jaren op XGN. Het is lastig om daar opeens tussen te komen als nieuweling. Op dit moment worden de nieuwelingen echter goed opgevangen!
Anne: Ben je tevreden over hoe XGN er nu voor staat?
Sander: Sinds de laatste update van de site en het forum is alles top (op wat kleine bugs na, maar dat hoort erbij en ik erger me er ook niet aan). Daarvoor was er nog wel eens gedoe rondom de interactie tussen de 'bazen' van XGN en de leden, maar dat valt gelukkig ook wel weer mee nu. Ook was de website hiervoor wat onoverzichtelijk en het forum was al vele jaren oud. Het miste een boel functies. Die update was zeker nodig en heeft goed uitgepakt.
Anne: Zijn er veranderingen die je nog graag tegemoet ziet?
Sander: Een trophy/achievement systeem is een leuke gimmick, maar zoals ik al zeg: het is een gimmick. Mits goed uitgewerkt en met leuke "uitdagingen", kan het er echter wel voor zorgen dat ik actiever zou zijn op XGN. Ten tweede zou een reputatiesysteem erg mooi zijn, zodat we allemaal kunnen zien wie de bazen op deze site zijn, haha!
Anne: Ik heb deze keer ook een vraag voor je die is gesteld door een van de leden van XGN die liever niet bij de naam genoemd wil worden. De vraag luidt: Wat vind je van Imre? (RaptorElite, red.)
Sander: Hmm van wie zou die vraag zijn...? Nou Imre, ik vind je een geweldige gozer, maar niet zó geweldig dat ik een relatie met je zou beginnen. Doe dat maar met Jeffrey... (Ubiy, red.) Of was dat niet de vraag?
Anne: Geloof het of niet, maar de vraag kwam niet van Imre zelf! Maar je vindt Imre en Jeffrey dus wel goed bij elkaar passen?
Sander: Ik vind ze wel een mooi stelletje. Volgens mij waren ze op Facebook al druk foto's aan het uitwisselen!
Anne: Was het maar waar. We wachten nog altijd op een goede foto van Imre. Zijn gezicht is het grootste mysterie binnen deze community. De vraag kwam overigens van Jeffrey, dus dat maakt jouw antwoord extra interessant. Maar goed, nu we het toch over specifieke community leden hebben, wie zijn je beste vrienden?
Sander: Ik heb niet echt een favoriet lid op XGN... Ik kan gewoon niet kiezen, iedereen is zo verschrikkelijk enorm mega aardig! Maar ik heb in ieder geval niemand die ik haat/ die mij haat. Ik heb trouwens een een supergeheime chat met Spike die al een hele tijd aan de gang is, maar dat mogen jullie eigenlijk niet weten.
Anne: Wat?! Waar gaat die chat over?
Sander: Over het lekkere weer.
Anne: OMG, en je sluit ons zomaar buiten? :(
Sander: Anders was het niet geheim. Imre heeft hem trouwens al een keer gevonden.
Anne: Het gaat al tien community updates lang over het verlangen naar een chat en jij en Spike houden er gewoon al die tijd eentje geheim. Dat kan echt niet! LINK, en wel nu!
Sander: Het is niet echt een chat, maar een oud nieuwsbericht. Jullie mogen nu wel een link, want sinds de nieuwe versie van XGN zijn de reacties toch niet meer leesbaar :(. De reacties stapelen zich op buiten het scherm.
Anne: Oh wacht! Dat heb ik wel eens voorbij zien komen. De XGN app heeft een tijdlijn voor comments. Daar zag ik jullie comments een keer. Voor de lezers: het gaat om dit nieuwsbericht.
Sander: Oh shit.
Anne: Zou je wel graag een echte chat willen op XGN? Of ben je dan bang dat alle pedo’s tevoorschijn komen?
Sander: Ben zeker een voorstander, een kleine chatbox op het forum zou geweldig zijn. De spammers en pedo’s moeten we dan samen tegengaan door ze gelijk te melden of iets dergelijks.
Anne: Misschien zou de raad de chat eventueel kunnen moderaten.
Sander: Dat kan wel inderdaad, maar de gewone leden moeten ook een optie hebben om spammers aan te kunnen geven.
Anne: Ja dat sowieso. Laten we hopen dat de chat er ooit komt! Wat vind je eigenlijk van de huidige verhouding tussen de staff en de community?
Sander: Een heel stuk beter. Voor de release van XGN 4.0 werd er al goed gecommuniceerd over hoe alles er uit zou komen zien, en over bepaalde opties/filters in het nieuws enzo. Ook met de nieuwe XGN Raad kunnen bepaalde dingen even van te voren besproken worden voordat het grote publiek het te zien krijgt. Dat is een goede zet!
Anne: Zou je de staff graag meer op het forum zien? Of vind je het wel goed zo?
Sander: Als je bij een website werkt, al dan niet vrijwillig, dan vind ik eigenlijk wel dat je je gezicht een beetje moet tonen op de site. Het is toch ook gewoon leuk om meer over de mensen te weten te komen voor wie je die artikelen allemaal schrijft. Natuurlijk zijn er veel anonieme mensen die de artikelen lezen, maar het is toch ook leuk om een beetje contact te hebben met de mensen die reageren/ hun mening verkondigen. En natuurlijk kan het forum wel wat meer actieve leden gebruiken!
Anne: Helemaal mee eens :). Wat vind je eigenlijk van de uitbreiding naar Spanje?
Sander: Als het niet ten koste gaat van de Nederlandse site dan heb ik er totaal geen problemen mee. Ik ben niet van plan om er iets mee te gaan doen (waarom zou ik ook :P ). De mededeling had echter wel wat eerder gekund. Ik geloof dat de expert het via een of andere website per toeval te weten kwam. Dat hoort natuurlijk niet. Maar Hugo heeft geloof ik al excuses aangeboden, dus dan is alles weer goed!
Anne: Heb je al hoi gezegd op de Spaanse site?
Sander: Nee, ik wist eigenlijk niet dat hij al online was! Ga er wel even kijken. Maar ik verwacht dat ik -ondanks mijn Spaanse lessen in de derde klas- niet eens de inlogknop zal vinden, haha!
Anne: Ik zie nu trouwens dat ze nog geen forum hebben.
Sander: Pfff, wij zijn gewoon veel beter dan die Spanjaarden.
Anne: Sowieso, viva Hollandia! Nu 13 juni nog van ze winnen. Ten slotte: heb je nog wijze woorden voor XGN?
Sander: Met onze community versus die van de Spaanse site staan we eigenlijk al 1-0 voor tegen Spanje!! Yay! … Oké, dat sloeg nergens op.
Anne: Helemaal top. Bedankt voor je tijd!

Achievement!

Bij elke nieuwe Community Update reiken we een achievement uit aan een gebruiker waarvan wij vinden dat hij of zij de afgelopen twee weken een goede bijdrage heeft geleverd aan de community. Wat je met zo'n achievement moet? Goed bewaren! Om de twee maanden wordt er namelijk een prijs verloot onder de gebruikers die de afgelopen twee maanden zo'n achievement hebben ontvangen.
Win je een achievement, dan is de kans dus één op vier dat jij er met een prijs vandoor gaat! Actief zijn in de community wordt vanaf nu dus beloond, maar spammen telt niet. Het gaat erom dat je op een goede manier opvalt. Dat doe je door zinvolle reacties onder artikelen te plaatsen en actief mee te doen aan discussies in het forum.
De vorige update ging de achievement naar Bryan. Deze week gaat hij naar…
XGN Community Achievement voor Barry
Motivatie:
Barry verdient deze achievement vooral in het kader van de kwallenemancipatie. Het is voor het eerst dat een kwal zich succesvol weet te mengen met de mensheid. Dankzij Barry de Kwally hebben wij een unieke ‘multisoortige’ community en dat mag best beloond worden. Bovendien zijn wij van XGN erg onder de indruk van zijn taalvaardigheid. Wie had ooit gedacht dat een kwal de Nederlandse taal zo goed zou beheersen? Gefeliciteerd Barry! Deze kan de kwallengemeenschap namens jou mooi in haar zak steken.

Spaanse les deel twee

Helaas, we hebben nog steeds geen Poll mogelijkheden. Vandaar dat we gewoon door gaan met een tweede lesje Spaans. De Spaanse XGN site is inmiddels gelanceerd en kun je hier bezoeken. Deze week leren we praten over het weer!
Het is mooi weer - Hace buen tiempo
Het is slecht weer - Hace mal tiempo
Het is een zonnige dag - El día está soleado
Wat voor weer wordt het vandaag? - ¿Qué tiempo tendremos hoy?
Het gaat regenen - Va a llover
Het klaart op - Se está despejando, está clareando
Met de volgende update krijgen jullie weer een nieuw lesje Spaans en leren we de taal van de liefde!

Tot zover…

Nou dat was hem alweer, de update van week 23. Over twee weken zijn we weer terug! Oh, en blijf vooral gezellig meedoen, want in deze rubriek maak jij het nieuws.