XGN Community Update - Week 21

Article
vrijdag, 23 mei 2014 om 15:00
xgn google image
Genoeg over games, films en digital lifestyle. Het is tijd voor een minstens zo belangrijk onderdeel van XGN: de community! Over jullie valt immers genoeg te vertellen, want het is hier soms net een soap. Dat maakt het niet minder leuk natuurlijk. Een rubriek VOL met jullie, en wat de afwezigen de afgelopen twee weken gemist hebben.

Community? Whut?!

Ja, het was je misschien nog niet opgevallen, maar XGN heeft ook een forum en zo. Als je rechts in de hoek kijkt, dan zie je dat je een account kunt aanmaken. Vervolgens kun je onder alle artikelen je eigen visie en mening verkondigen. En dan is er ook nog een forum. Het forum kan jouw gezelschap wel gebruiken, dus ga snel even langs!! Wie veel post krijgt veel XP en wie veel XP heeft, verdient veel respect. Niet alleen van de XGN-redactie, maar ook van de rest van de community, en dat is natuurlijk nog veel belangrijker. Meld je dus snel aan (als je dat nog niet had gedaan) en misschien zie je de volgende keer jouw naam wel terug in deze rubriek! Maar niet spammen hè, want dat telt niet.

XGN Community Newsflash

YES YES EINDELIJK! XGN 4.0 is online! Alles is helemaal splinternieuw en het ziet er geweldig uit. De community is tot nu toe ruimschoots tevreden en doet actief mee in het spotten en rapporteren van bugs. Rob is hard aan het werk om alles te verhelpen zodat we straks niet alleen een prachtige site hebben, maar ook een foutloze.
De eerstvolgende update is er ook eentje om naar uit te kijken, want dan krijgen we een community pagina! Hoewel ik niet precies weet wat het inhoudt, zal het wel te maken hebben met ranklijsten, blogs en reviews van gebruikers die waarschijnlijk ook op populariteit of iets dergelijks worden geordend en misschien, heel misschien ook een livechat? Dat zou wel heel gaaf zijn, maar niets is zeker, alles is een verrassing!
Een leuk nieuw community dingetje van de website (of nouja, eigenlijk terug van weggeweest), is de mogelijkheid om op elkaars profiel te reageren. Heb jij je BFF’s al ondergespamd? NEE?! Ga dat dan even doen. Begin maar bij mijn profiel, misschien kom ik dan ook even bij jou langs met een serenade.
Had je trouwens al gemerkt dat we een nieuw levelsysteem hebben? Hier kun je alle ranks checken! Je komt hogerop door actief gebruik te maken van alle community functies, zoals het posten op iemands profiel, onder artikelen en in het forum. Daarnaast kun je ook levelen door bijvoorbeeld het toevoegen van games aan je collectie. Laten we er een wedstrijdje van maken. Voor degene die als eerste een ‘natte tosti’ is, kunnen we vast wel een dikke beloning regelen!
In het forum gaat het op het moment vooral over gamen. Ik hoor wat je denkt: dat is ook voor het eerst?! Inderdaad, normaal gesproken gaat het niet zoveel over gaming op het XGN forum, maar nu dus wel! Bleef jij dus altijd weg omdat je geen zin had in discussies over politiek, de zin van het leven, en dat soort diepzinnige onzin? Dan is het nu tijd om alsnog even langs te komen. We hebben het over Watch Dogs, over Dark Souls II (nog steeds!), over genres in gaming en we willen ook graag weten wat jij op het moment aan het spelen bent. Genoeg om op te reageren dus!

In de spotlight: DominusNL

Elke update kletsen we met een gebruiker! Deze week staat DominusNL aka Dave in de spotlight. We hebben veel te lang geluld over van alles en nog wat, maar hier is een korte samenvatting waarin het vooral over de community gaat:
XGN Community <a href=interview met DominusNL" class="img-responsive" src="https://cdn.xgn.nl/upload/201405/dominusnl.jpg" />
Dave: Ok, ik ben er! Come at me.
Anne: Alright! De eerste vraag is de bekende vraag: Hoe ben je op XGN terecht gekomen?
Dave: Via Darkness. Ik was super geïnteresseerd door de prijzen die hij had gewonnen, dus ik kwam ook maar eens kijken.
Anne: Is Darkness een vriend van je?
Dave: Ja, ik ken hem in het eggie!
Anne: Waarom ben je uiteindelijk blijven hangen?
Dave: Om die troll van een Ubiy eens wat manieren bij te brengen. Jokes aside: ik vond het super gezellig op destijds nog de frontpage en uiteraard het forum.
Anne: Wat vind je het leukste aan de community?
Dave: Laat ik eens lekker cliché doen en de gezelligheid noemen. Ik kon destijds uren achter elkaar op het forum zitten. Drukte je op F5, dan waren er weer vijf nieuwe posts. Met name de verhalen van Soko en de belachelijke avonturen van Prik vond ik leuk! Oh, en laat ik het reputatiesysteem niet vergeten die een toffe tweede laag toevoegde.
Anne: Wat vind je van de community in de huidige staat?
Dave: Prima, maar wat aan de kleine kant. De mensen die er zitten doen hun best om er wat van te maken en dat waardeer ik wel. Thumbs up voor jullie!
Anne: En voor jezelf natuurlijk. Dan nu het langverwachte lijstje! Wie zijn je beste matties op XGN?
Dave: Ha, die zat eraan te komen natuurlijk. MrSoKoLoV, Ubiy(tsa) en Barry(B--T--B-8) zijn de mensen die er toch al het langst zitten en met wie ik het meeste ben opgeschoten. Ik vergeet ongetwijfeld wat mensen (ComEpsilon bijvoorbeeld), dus bij voorbaat mijn excuses! RG-Force, Bryan en mevrouw Kolenberg zijn voor mij wat nieuwelingen die het erg goed doen. Ga zo door! Stiekem mis ik Julian ook wel een beetje.
Anne: Wat vind je tot nu toe van XGN 4.0?
Dave: De beste variant van XGN tot nu toe. Dat komt natuurlijk door de nauwe samenwerking met ons, de community. Top!
Anne: Zijn er nog dingen die je graag tegemoet ziet komen?
Dave: Laat ik Soko eens helpen en een livechat noemen. (I've got your back!)
Anne: Die chat staat wel op het lijstje, maar ik denk dat Rob het nu vooral druk heeft met het fixen van bugs :P. Er komt trouwens ook een community pagina, wat vind je daarvan?
Dave: Klinkt erg tof. Ik ben benieuwd naar wat er allemaal te vinden is. Wat ik zelf vet zou vinden is om te zien wie er allemaal de game heeft waar ik op heb geklikt.
Anne: Is er nog iets op XGN waarvan je denkt: Dat moet zo snel mogelijk verdwijnen?
Dave: Al het non-gaming nieuws kan wat mij betreft de prullenbak in.
Anne: Maak je gebruik van die nieuwe filter?
Dave: Ja, maar die werkt volgens mij nog niet helemaal. Ik kom regelmatig rondzwervende berichtjes tegen waarvan ik had gedacht dat ze zouden worden gefilterd.
Anne: Vind je de bugs vervelend of neem je ze voor lief?
Dave: Met name de inlogbug was enorm vervelend, maar dat is nu gelukkig opgelost. Natuurlijk staat de update pas net online, dus daar houden we allemaal rekening mee. We vergeven het jullie, XGN!
Anne: Gelukkig maar. Je zei net dat je de community iets te klein vindt. Wat voor tips heb jij voor eventuele nieuwkomers? Hoe kunnen zij zich het beste met de community mengen?
Dave: Iedereen is welkom. Kom gerust een kijkje nemen op het forum. Wees vooral lekker jezelf. Doe lekker mee met de discussies en activiteiten en je past er al snel tussen. Niet te veel spammen, want dan staat de spampolitie binnenkort voor je deur.
Anne: Wat vind je eigenlijk van het toenemende aantal vrouwen op het forum?
Dave: Menig puisterige tiener wordt misschien bang van jullie, maar ik vind het een welkome verandering ;P.
Anne: Vind je het niet storend dat er volk op het forum zit dat eigenlijk niks met gaming heeft?
Dave: Nee, dat is juist wat het forum nodig heeft. Bring more!
Anne: Gaan we regelen, Calvins vriendinnetje Lana heeft al beloofd wat actiever te worden, dus dat is er weer eentje meer! Wel aardig voor haar zijn hè, ze is een beetje bang dat jullie haar niet zullen accepteren.
Dave: Tsja, als je je er zelf druk om maakt dan maak je jezelf een makkelijk doelwit natuurlijk.
Anne: Dat is waar! Maar ik kan het me wel voorstellen hoor, als je kijkt hoe ik werd ontvangen toen ik hartstikke nieuw was…
Dave: Ralph en jij hadden het lastig, ja.
Anne: Ik denk dat menig ander staff-lid al lang was weggerend.
Dave: Dat kwam denk ik doordat jullie een hoop frustratie van de forumleden hebben moeten incasseren. Jullie waren namelijk de eersten die echt namens de staff wat probeerden te regelen met de community. Ik heb me destijds een hoop geërgerd aan de houding van een aantal leden, maar ik ben blij dat jullie zijn gebleven en je zo hebben ingezet voor ons. Kijk naar wat voor een toffe communityrubriek we nu hebben. Al die coole mensen in de interviews (zoals ik)!
Anne: Jullie maken deze rubriek natuurlijk ook vooral zelf tof. Ik vind het vooral gewoon gezellig om met jullie te kletsen. Niks hard werken, dit is een vrijetijdsbesteding voor mij.
Dave: Dat is juist de instelling die deze rubriek mogelijk maakt. We houden van je, Anne!
Anne: Haha thanks, ik hou ook van jullie. Wat vind je eigenlijk van de uitbreiding naar Spanje?
Dave: Dat is zonder twijfel het raarste nieuwsbericht dat ik ooit op XGN heb gelezen, ik had het nooit verwacht. Ik ben blij voor XGN, maar ik hoop dat het inderdaad niet te koste gaat van de Nederlandse website. Andere bedrijven met soortgelijke uitbreidingen en uitspraken hebben dezelfde beloftes gedaan en zijn die ook niet nagekomen, dus ik ben er nog niet helemaal over uit.
Anne: Heb je nog wijze woorden die je aan XGN kwijt wil?
Dave: Kwallen en McKroketten zijn cool!
Anne: Aight!! Helemaal top! Bedankt voor je tijd.

Achievement!

Bij elke nieuwe Community Update reiken we een achievement uit aan een gebruiker waarvan wij vinden dat hij of zij de afgelopen twee weken een goede bijdrage heeft geleverd aan de community. Wat je met zo'n achievement moet? Goed bewaren! Om de twee maanden wordt er namelijk een prijs verloot onder de gebruikers die de afgelopen twee maanden zo'n achievement hebben ontvangen. Win je een achievement, dan is de kans dus één op vier dat jij er met een prijs vandoor gaat! Actief zijn in de community wordt vanaf nu dus beloond, maar spammen telt niet. Het gaat erom dat je op een goede manier opvalt. Dat doe je door zinvolle reacties onder artikelen te plaatsen en actief mee te doen aan discussies in het forum.
Tijdens de vorige update ging de eerste achievement in de nieuwe reeks naar MrSoKoLoV. Deze week gaat hij naar…
XGN Community Achievement week 21 voor Bryan
Motivatie:
Bryan wandelt nu ruim een jaartje op XGN rond. De laatste tijd zien we hem lekker vaak op het forum en dat is mooi! Bryan is actief op een manier die we graag bij iedereen zien. Geen gespam, geen sporadische aanwezigheid, gewoon een stamgast zoals het hoort. Congrats!

Poll

In verband met de uitbreiding naar een Spaanse XGN vroeg ik jullie de vorige keer wie hier allemaal Spaans spreekt en dus straks bij onze Spaanse buren kan gaan gluren. Helaas zullen we de uitslag nooit weten, want met de overgang naar XGN 4.0 is ook de poll verdwenen. Om het goed te maken, heb ik een lijstje met een paar belangrijke Spaanse zinnen voor jullie, zodat zij die geen Spaans spreken straks toch even hoi kunnen zeggen op de andere site:
Goedendag - Buenos días
Hoe is het?, Hoe gaat het met je? - ¿Cómo estás?
Ik kom uit Nederland - Soy de Holanda
Leuk u te ontmoeten - Mucho gusto
Veel plezier! - ¡Qué lo pase bien!
Tot de volgende keer - Hasta la próxima, nos vemos
Daar kun je al een mooi welkomstwoordje van maken, toch? Helaas heb ik voor deze keer geen poll, want ik weet nog niet of dat al kan. Misschien hebben we over twee weken weer een nieuwe, en anders dan doen we gewoon elke week een lesje Spaans.

Tot zover…

Adios! Over twee weken zijn we er weer. En vergeet vooral niet mee te doen in het forum enzo, want in deze rubriek maak jij het nieuws.

Populair Nieuws

Laatste Reacties