XGN Community Update - Week 15

Article
woensdag, 09 april 2014 om 21:00
xgn google image
Genoeg over games, films en digital lifestyle. Het is tijd voor een - minstens zo belangrijk - onderdeel van XGN: de community! Over jullie valt immers genoeg te vertellen, want het is hier soms net een soap. Dat maakt het niet minder leuk natuurlijk. Een rubriek VOL met jullie, en wat de afwezigen de afgelopen twee weken gemist hebben.

Community? Whut?!

Ja, het was je misschien nog niet opgevallen, maar XGN heeft ook een forum en zo. Als je rechts in de hoek kijkt, dan zie je dat je een account kunt aanmaken. Vervolgens kun je onder alle artikelen je eigen visie en mening verkondigen. En dan is er ook nog een gloednieuw forum. Het forum bloeit op het moment mooi op, dus ga snel even langs, voordat je alles mist! Wie veel post krijgt veel XP en wie veel XP heeft, verdient veel respect. Niet alleen van de XGN-redactie, maar ook van de rest van de community, en dat is natuurlijk nog veel belangrijker. Meld je dus snel aan (als je dat nog niet had gedaan) en misschien zie je de volgende keer jouw naam wel terug in deze rubriek! Maar niet spammen hè, want dat telt niet.

Community Newsflash

Er is weer een hoop gebeurd de afgelopen twee weken, zoveel dat ik bijna door de bomen het bos niet meer zie. Laten we beginnen met de XGN Maandprijs die op 2 april is uitgereikt aan Sympharion. Het was tot op het laatste moment nog spannend, aangezien Ubiy tot 2 uur voor tijd vrij vastbesloten was om de prijs alsnog voor Sympharions neus weg te kapen. Uiteindelijk bleken de spamkrachten van onze Zelda-vriend net iets sterker, waardoor hij er met de prijs vandoor ging. Maar dat natuurlijk niet voordat we hem even in de maling namen door net te doen alsof het een 1 aprilgrap was. Hoewel Sympharion een tijdje bleef volhouden dat hij er niet in trapte, kwam hij uiteindelijk toch met reacties als deze:
Oftewel, het was een enorme opluchting voor hem toen hij zijn prijs toch in ontvangst mocht nemen. Het is alleen een beetje jammer dat we hem nu nergens meer tegenkomen. Waar ben je gebleven, Sympharion?
De strijd om de Maandprijs van april is inmiddels losgebarsten en darkmvr is vastbesloten om deze keer wel de prijs te winnen, maar dan onder het pseudoniem GrijzeVos. Vorige keer werd zijn aantal XP nog gereset omdat hij op één artikel honderd reacties had geplaatst. Nieuwe maand, nieuwe naam, nieuwe kansen! Zou hij het nu wel volhouden om eerlijk te blijven spelen? We zullen het zien…
Dan nog een warm welkom voor een speciale nieuwe gebruiker: Black Widow aka Imke, een goede vriendin van me waar ik al 10 jaar verschillende internetcommunity’s mee onveilig heb gemaakt. Ze is het bewijs dat nieuwe gebruikers wel degelijk met open armen worden ontvangen. Ze heeft zelfs al sjans van Maikel. Het kan dus wel, dus meld je vooral aan en wees niet bang!
Ten slotte wijs ik jullie op dit topic, waarin we een datum proberen te prikken voor de (allereerste?) XGN Member Party. Ben jij een trouw lid van de community? Dan mag je dit feestje op het kantoor van XGN absoluut niet missen. Tot nu toe lijkt het erop dat het 4 juli gaat gebeuren, maar laat vooral weten wanneer het jou ’t beste uitkomt.

In de spotlight: Monsternon

Elke update kletsen we met een gebruiker! Deze week staat Monsternon aka Alco in de spotlight. We hebben het over Sonic, Nintendo, Sonic en Nintendo (en de community).
Alco: Hey.
Anne: Heeyy :).
Alco: Kan het nu?
Anne: Ja is goed!
Alco: Mooizo.
Anne: We beginnen met de bekende weg. Hoe ben je op XGN terechtgekomen?
Alco: Ik zocht naar Sonic op Youtube en kwam toen bij een XGN review terecht. Zo ben ik via Youtube bij XGN terecht gekomen.
Anne: Wat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat je een account hebt aangemaakt?
Alco: Ik wilde graag meepraten met anderen, mijn mening geven.
Anne: Hoe bevalt de community?
Alco: Prima. Er was wel een tijd dat ik niet graag op het forum kwam, maar sinds het nieuwe forum er is, ben ik er wel veel. Het gaat nu allemaal goed, maar eerst was er vaak gezeur over Nintendo enzo.
Anne: Ja, die storm lijkt nu een beetje te zijn gaan liggen. Waarom vind jij Nintendo eigenlijk zo geweldig?
Alco: Dat is een goede vraag. Vroeger had ik totaal niets met Nintendo. Mijn eerste console was een PlayStation 1, maar ik vond Sonic heel leuk om te doen. Toen er veel Sonic games naar de Wii gingen, ben ik met Nintendo games begonnen. Ik was gelijk verkocht, ik vond de games zo gaaf en leuk!
Anne: Wat maakt Sonic nou zo veel leuker dan alle andere games?
Alco: Sonic was een platformer met echt een mooi verhaal en een stuk duisterder dan andere platform games. Jammer genoeg is dat nu niet meer zo, maar ik hou nog altijd van de snelheid in het spel. Helaas zijn niet alle Sonic games echt goed.
Anne: Terug naar de community: Als je naar het forum kijkt, wat voor topics zie je dan het liefst?
Alco: Soms een spel ofzo is prima, maar ik hou vooral van de grote discussies. Alleen zie ik graag wat meer Nintendo fans op het forum… al komen die nu wel steeds vaker, gelukkig.
Anne: Misschien komt het omdat er niet heel veel topics over Nintendo worden gemaakt.
Alco: Ach ja, Nintendo staat niet echt in een goed daglicht op het moment.
Anne: Wat vind je daar eigenlijk van? Ben je teleurgesteld?
Alco: Ja best wel. Het is dat ze met Sega een deal hebben voor drie Sonic games, anders had ik mijn Wii U al lang weggedaan. Het duurt gewoon te lang voordat er een nieuw spel komt. Maar ik denk wel dat het nog goed kan komen met games als Super Smash Bros en Mario Kart 8.
Anne: Denk je niet dat Nintendo er beter aan doet om een compleet nieuwe console te maken?
Alco: ZEKER NIET. Het ligt niet aan de console. Hij is natuurlijk wel minder goed met hardware in vergelijking met de PS4 of Xbox One, maar zeker wel een goede console. Het tablet element vind ik ook erg leuk. Dat de Wii U het niet goed doet ligt puur aan de games. Een nieuwe console zou ik niet kopen, dan heb ik mijn Wii U voor niks!
Anne: Vind je dat XGN genoeg aandacht besteedt aan Nintendo?
Alco: Deels. Als er een nieuwe Donkey Kong game of iets dergelijks is, doen jullie vaak hele leuke dingen. Maar meestal is het altijd PlayStation vs. Xbox. Nintendo moet ook meetellen in die strijd, want ze zijn er zeker nog wel en hebben veel hardcore gamers in hun achterban.
Anne: Voel jij je de vertegenwoordiger van Nintendo hier op XGN?
Alco: Haha, ik heb het vrij vaak over Nintendo en ik bescherm ze wel ja. Maar ik heb ook een PS Vita en een goede PC, dus ik doe zeker ook andere dingen. Maar, als er een nieuwe Dreamcast was dan had ik die console genomen. Ik ben een hardcore Sega fanboy.
Anne: Kijk je al een beetje uit naar de nieuwe XGN site?
Alco: Jawel, dan worden games en films gescheiden, toch?
Anne: Ja dan komt er zo’n filterknop. Ga je die gebruiken?
Alco: Zeker weten. Dat filmnieuws boeit me totaal niet. Ik kijk wel naar de Marvel films, maar ik zit op XGN voor de games en niet voor al die films. Ik vind het sowieso een beetje jammer dat het filmnieuws nu soms het gamenieuws overschaduwt en de vrijdagavondshow vind ik er ook minder leuk door.
Anne: Hoe lang zit je eigenlijk al op XGN?
Alco: Rond de drie jaar nu, maar ik vind het op het moment het leukst. Vroeger spamde ik maar wat.
Anne: Wie zijn je beste maatjes op XGN?
Alco: Ik heb niet echt een voorkeur, maar bhsado vind ik bloedirriant. Petjebulldog vind ik wel aardig. Hij heeft wel voor wat rust gezorgd tussen PlayStation-fans en Nintendo-fans… en Xbox-fans natuurlijk…
Anne: Waarom heb je eigenlijk zo’n haat voor Xbox-fans?
Alco: Ik heb niet echt haat voor de fans, maar ik vind de Xbox maar een slechte Dreamcast kloon. Met Microsoft heb ik over het algemeen sowieso altijd problemen.
Anne: Nu doe je toch hetzelfde als wat bhsado en anderen bij Nintendo doen? Haten op een andere console…
Alco: Ja, een beetje wel. Maar normaal gesproken zeg ik nooit wat over de Xbox. Ik hou me daar liever buiten. De Xbox One heeft zeker goede games, sommige zelfs beter dan de PlayStation 4, maar ik blijf een probleem met Microsoft houden, vooral op de PC.
Anne: Geen fan van de PlayStation 4?
Alco: Qua games heeft het niet wat ik zoek, nee. Sony spellen die ik wel leuk vind doe ik op de Vita, als die tenminste ooit nog komen.
Anne: Stel je voor dat je voor één dag de baas was van XGN. Wat zou je dan veranderen?
Alco: Het filmnieuws weg doen en de reclame iets minder irritant maken, want op de iPad klik ik steeds per ongeluk op die Infamous: Second Son reclame. Denk ik op home te klikken, kom ik op die Infamous pagina voor de honderste keer. Heel vervelend. Die achtergrondreclame is gewoon heel kut. Ik zou het klein in een hoekje doen, ofzo.
Anne: Maar die leveren wel minder geld op.
Alco: Pech dan. We laten iedereen gewoon geld doneren.
Anne: Strak plan. Begin jij?
Alco: Ja, is twee cent genoeg?
Anne: Daar redden we het wel mee. Is er nog iets wat je kwijt wilt aan XGN voordat we dit interview afsluiten?
Alco: Ik hoop dat iedereen lekker veel op het forum komt en gewoon gezellig blijft. En niet gaan spammen voor de XP, zoals ik dat vroeger deed.
Anne: Dan zie ik je nog wel op het forum! Bedankt voor je tijd.

Achievement!

Bij elke nieuwe Community Update reiken we een achievement uit aan een gebruiker waarvan wij vinden dat hij of zij de afgelopen twee weken een goede bijdrage heeft geleverd aan de community. Wat je met zo'n achievement moet? Goed bewaren! Om de twee maanden wordt er namelijk een prijs verloot onder de gebruikers die de afgelopen twee maanden zo'n achievement hebben ontvangen. Win je een achievement, dan is de kans dus één op vier dat jij er met een prijs vandoor gaat! Actief zijn in de community wordt vanaf nu dus beloond, maar spammen telt niet. Het gaat erom dat je op een goede manier opvalt. Dat doe je door zinvolle reacties onder artikelen te plaatsen en actief mee te doen aan discussies in het forum.
De vorige keer ging de achievement naar RaptorElite. Deze week gaat hij naar…
Motivatie:
Deze achievement is voor Black Widow om te laten zien dat je niet per se een doorgewinterd community lid hoeft te zijn om een goede bijdrage te kunnen leveren. Black Widow heeft laten zien dat ze niet bang is om zich met de rest te mengen en zorgt voor een enorme berg activiteit op het forum, zonder zich schuldig te maken aan spam. Gefeliciteerd!

Poll!

Vorige week stemden jullie op deze stelling:
‘Er wordt op XGN te weinig gedaan om nieuwe actieve gebruikers binnen te halen.’
53 procent van jullie is het met de stelling eens en vindt dat XGN meer zou moeten doen om nieuwe gebruikers te werven (en te behouden). De rest (47 procent) vindt het wel prima zo.
Deze week is er weer een nieuwe poll, over de XGN Maandprijs. We zetten het belang van kwalitatieve posts tegenover het belang van kwantitatieve posts.
Heb je feedback op de manier waarop de Maandprijs wordt geregeld? Dan kun je in dit forum terecht.

Tot zover...

Dat was hem alweer! In week zeventien is de volgende. Vergeet vooral niet lekker mee te doen, want in deze rubriek maak jij het nieuws!

Populair Nieuws