XGN Biografie: Terminal Reality

Article
door Limpie
maandag, 22 juni 2009 om 21:00
xgn google image
Afgelopen vrijdag verscheen eindelijk de game Ghostbusters: The Video Game voor de PlayStation 3. Dit spel is ontwikkelt door de redelijk onbekende ontwikkelaar Terminal Reality en daarom deze week als XGN Biografie onderwerp Terminal Reality.
Vijftien jaar geleden
Het is ondertussen alweer 15 jaar geleden dat Terminal Reality werd opgericht door twee oud medewerkers van Microsoft. Op dat moment maakte Microsoft nog geen games en dit was dan ook de reden dat Mark Randell en Brett Combs besloten een eigen ontwikkelstudio op te zetten. De eerste game die een jaar later al uitkwam was Terminal Velocity.
Dit was echter niet de enige game die dit bedrijf heeft uitgebracht, want er volgden maar liefst 24 games, waaronder een port van Metal Slug. Metal Slug is een titel die het ooit al heel goed deed op de Neo Geo en ook nu op de Wii is het wederom een redelijk succes.
Later volgde BloodRayne in 2002, een game waarin je de rol aan nam van Rayne in het jaar 1932. Ze is een vampier, op zoek naar haar vader, en vermoord iedereen die in de weg zit. Een tweede deel volgde in 2004, en er zijn zelfs twee films van BloodRayne gemaakt. Die films werden echter dramatisch slecht ontvangen en flopten allebei.
Ghostbusters: The Video Game Screenshots
Ghostbusters en dus nog meer
In de jaren die volgden na de oprichting heeft Terminal Reality dus nog een hoop games uitgebracht, maar de meeste waren redelijk onbekend. Het aanbod was zeer variërend, van race games tot actie. Games voor de huidige generatie bleven echter grotendeels uit. Er zijn namelijk naast Ghostbusters: The Video Game alleen maar games voor de Wii verschenen, en dan ook nog eens vooral ports van oudere titels.
Ghostbusters is dan ook het eerste spel wat voor de PlayStation 3 en de Xbox 360 is gemaakt door Terminal Reality. In Europa hebben we echter tot nu toe alleen de PlayStation 3 versie kunnen kopen, maar dat verandert later dit jaar nog. Later deze week kun je in ieder geval de recensie van de PlayStation 3 versie van Ghostbusters: The Video Game verwachten.
Hopelijk meer goeds
In een interview met XGN gaf Terminal Reality al te kennen niet negatief tegen een tweede Ghostbusters: The Video Games aan te kijken, maar uiteraard moet worden afgewacht hoe de game het doet. Over het algemeen valt in ieder geval te zeggen dat we in het verleden niet hele grote titels hebben gezien uit deze hoek, maar dat we hopen dat Terminal Reality in de toekomst meer projecten gaat brengen als Ghostbusters: The Video Game, wat toch wel een erg leuk spel is.