XGN Biografie: Rebellion Developments

Article
door Limpie
maandag, 15 februari 2010 om 16:30
xgn google image
Aankomende vrijdag verschijnt het nieuwste spel in de Aliens vs. Predator reeks, waarin de strijd tussen de Aliens, Predators en Marines centraal staat. Een hoop gamers zijn benieuwd naar dit spel, maar wie heeft dit spel eigenlijk ontwikkeld?
Rustige eerste jaren
Het begin van Rebellion Developments ligt in het jaar 1992, waarin de broertje Kingsley besloten om een studio op te richten. Ze waren beide fan van videogames, dus het besluit was snel gemaakt. De eerste game volgde een jaar later, en was Eye of the Storm. Deze titel wist echter niet een grote impact te maken en bleef vrij onbekend.
Het eerste spel dat wel bekend werd, was Aliens vs. Predator. Dat was één van de voorgangers van het deze week uitkomende gelijknamige game. Daarna verschenen nog een viertal games, waarvan er twee met films te maken hadden, namelijk The Mummy en Mission Impossible. Ook werd de eerste Aliens vs. Predator game naar de PC overgezet.
Aliens vs. Predator
Andere bedrijven
Begin 2000 besloot Rebellion om nog een aantal andere bedrijven op te kopen die niets met games te maken. Zo kocht Rebellion Developments onder andere een striptekenbedrijf en een filmmaatschappij. Dit was niet het enige wat Rebellion wist te bereiken vanaf het jaar 2000.
Ook het aantal games dat werd uitgebracht was meer dan het dubbele in vergelijking met voorgaande jaren. Daar komt nog eens bij dat de platformen waarop de games verschenen eerst nog voornamelijk handhelds en de PC waren, maar in het nieuwe millennium durfde Rebellion zich ook aan de consoles te wagen.
Delta Force: Black Hawk Down
De jaren die volgden werden vooral gevuld met het maken van ports van games, en een aantal filmgames. Opvallend is dat vooral de handheld versies van die games door Rebellion werden verzorgd, terwijl de andere platformen aan andere ontwikkelaars werden overgelaten.
Tegenvallers
het afgelopen jaar wist Rebellion geen goede indruk achter te laten. Dit kwam vooral door twee titels die heel erg slecht waren. Zo werd in 2009 de game Shellshock 2: Blood Trails gemaakt, die van ons een 4.0 ontving. Eind 2009 volgde een nog slechtere titel, namelijk Rogue Warrior. Die wist bij ons nog net een 2.0 in de wacht te slepen.
Predator
En nu?
Op dit moment kijkt iedereen dus voornamelijk uit naar de game waar we het in het begin al over hadden. Aliens vs. Predator is het pareltje van Rebellion Developments waar tot nu toe een hoop mensen van onder de indruk zijn. Ondanks dat het spel niet op zeer hoog niveau meespeelt, ziet het er toch zeker als een goede shooter uit.
Donderdag kunnen we natuurlijk pas echt uitvinden hoe het spel is, maar we verwachten dat Rebellion Developments voorlopig niet van de gamesmarkt zal verdwijnen als ze games van die kwaliteit blijven maken, en de mannen die Rogue Warrior en Shellshock hebben gemaakt eruit gooien.