XGN Biografie: Platinum Games

Article
door Limpie
maandag, 04 januari 2010 om 18:00
xgn google image
Eén van de toppers die al gelijk begin dit jaar verschijnt is Bayonetta, maar wie is nou eigenlijk de ontwikkelaar van deze game? Lees snel verder om erachter te komen dat een nieuweling deze topgame heeft gemaakt.
Clover Studio werd gesloten
Om de juiste geschiedenis van Platinum Games te kunnen omschrijven moeten we verder terug dan de oprichting van de ontwikkelaar. Een groot deel van de medewerkers van Platinum Games werkte namelijk eerst bij Clover Studio. Eind 2006 werd Clover Studio alleen gesloten en zochten de medewerkers een nieuwe werkplek.
Op 1 augustus was het bedrijf Seeds, Inc. opgezet. Deze nieuwe ontwikkelaar was net als Clover Studio gevestigd in Japan, en de mogelijkheden waren dus aanwezig. In het begin waren er alleen nog een hoop administratieve handelingen die Clover Studio moest verrichten. Clover Studio was onderdeel van Capcom, en tot de teleurstelling van de ontwikkelaar bleven de verschillende franchises bij Capcom. In 2007 werden de medewerkers aangenomen bij Seeds. In dat jaar werd de naam van de studio ook verandert in Platinum Games. De naam is gekozen omdat platinum een metaal is van hoge kwaliteit dat nooit zijn glans verliest, en de games van de studio dezelfde eigenschappen hebben.
Bij Platinum Games werken dan ook enkele bekende namen uit de gamesindustrie, waaronder Hideki Kamiya (Resident Evil 2, Devil May Cry, Viewtiful Joe en Okami), Shinji Mikami (Resident Evil, Dino Crisis en Resident Evil 4) en voormalig Clover president Atsushi Inaba (Viewtiful Joe, Okami en God Hand).
Clover Studios Logo
Een vierjarige deal
In 2008 had Platinum Games nog steeds geen games ontwikkeld, maar dit kwam voornamelijk door de voorbereidingen. Gelukkig zag SEGA wel iets in Platinum Games en besloot een deal te sluiten, waarbij afgesproken werd dat Platinum Games vier games ging maken voor de uitgever. Van deze vier hebben we er ondertussen twee gezien en de derde komt eraan.
We hebben het hier over Madworld voor de Wii, Infinite Space voor de Nintendo DS en Bayonetta voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. Dit betekent dus dat er ook nog een vierde game aan gaat komen, alleen is nog niet bekend om welke game het gaat. Duidelijk is wel dat alle drie de games goed zijn ontvangen in de landen waar ze zijn verschenen.
Bayonetta
Slimme zet
De deal met SEGA was dan ook een slimme zet, en zeker Bayonetta heeft een goede basis voor de toekomst neer gezet. Tot nu toe zijn er alleen maar hoge cijfers aan het spel geweest en zo hebben wij de game een 8.5 gegeven. Wij verwachten dan ook dat Platinum Games in de toekomst nog veel van zich zal laten horen. Of dat weer met SEGA is of toch met een andere uitgever is afwachten, maar wij hopen op een hoop mooie games.

Populair Nieuws

Laatste Reacties