XGN Biografie: Obsidian Entertainment

Article
door Limpie
maandag, 24 mei 2010 om 18:30
xgn google image
Toen SEGA vorig jaar aankondigde dat Alpha Protocol werd uitgesteld waren een hoop gamers teleurgesteld. Blijkbaar had ontwikkelaar Obsidian Entertainment langer nodig, maar wie is deze ontwikkelaar nou eigenlijk?
Een doorstart
Het begin van Obsidian Entertainment ligt eigenlijk in het stoppen van een andere ontwikkelaar. Toen Black Isle Studios in 2003 gesloten werd besloten een aantal van de medewerkers dat een eigen studio oprichten een goed idee was. Feargus Urquhart, Chris Parker, Darren Monahan, Chris Avellone en Chris Jones besloten een studio op te richten genaamd Obsidian Entertainment. Black Isle Studios was gespecialiseerd in zowel PC als console games en de oprichters van Obsidian Entertainment wilden hier dan ook mee verder.
Het eerste project van Obsidian was er een voor LucasArts, namelijk Star Wars: Knights of the Old Republic II - The Sith Lords. Een spel dat wereldwijd goed is ontvangen. Uiteraard wil het meehelpen dat Star Wars een zeer grote groep fans heeft, maar dat neemt niet weg dat de game er volgens iedereen ook echt heel goed in elkaar stak.
Knights of the Old Republic II was een role-playing game, het genre waar Obisdian in is gespecialiseerd. De ontwikkelaar heeft zelfs nog nooit een game uit een ander genre gemaakt.
Star Wars Knights of the Old Republic 2 - The Sith Lords
Een Atari reeks
Na de Star Wars game ging Obsidian Entertainment een samenwerking aan met Atari. Obsidian ontwikkelde namelijk de PC-game Neverwinter Nights 2. Naast de hoofdgame werd er tevens afgesproken om twee uitbreidingen voor het spel te maken die in de daarop volgende jaren uit werden gebracht.
Neverwinter Nights 2 is ook een RPG, en is gebaseerd op de zeek bekende Dungeons and Dragons reeks. Je speelt in de stad Neverwinter en het is aan jou om deel te nemen in een gevecht tussen goed en kwaad. Dat is namelijk je lot, zo zul je merken tijdens het spel.
Opvallend is dat Neverwinter Nights 2 wederom een vervolg was, net zoals Knights of the Old Republic 2. En de eerste delen uit die series werden allebei gemaakt door de bekende RPG-ontwikkelaar BioWare.
Neverwinter Nights 2
Twee nieuwe games
Op dit moment werkt Obsidian Entertainment aan twee nieuwe games, waarvan er één deze week nog verschijnt. Dat is Alpha Protocol. Ook Alpha Protocol is een RPG alleen is de opzet dit keer iets anders. Je speelt namelijk een spion in de moderne wereld, en iedere keuze die je maakt heeft invloed op het verdere verloop van het verhaal. Zo kan het zijn dat je met iemand samenwerkt, of juist iemand omlegt. Aan jou de keus.
Het andere spel dat in ontwikkeling is, is het vervolg op de zeer succesvolle Fallout 3. We hebben het hier natuurlijk over Fallout: New Vegas. Ook dit keer leef je weer in een wereld die vernield is door een atoomoorlog, maar dan niet in Washington DC zoals het eerste deel, maar in Las Vegas. Verder is nog niet heel veel bekend over het spel maar daar zal de komende tijd verandering in komen. De game komt namelijk al eind dit jaar uit.
Fallout New Vegas
Een RPG-maker
Duidelijk is dat Obsidian Entertainment echt een ontwikkelaar is die altijd bezig is met RPG's. Dat is het genre waarin de ontwikkelaar in is gespecialiseerd en dat zien we niet snel veranderen. Obsidian levert namelijk prima RPG's af. Op hun nieuwe titel Alpha Protocol hoeven we niet lang meer te wachten, en dit jaar komt ook nog Fallout: New Vegas uit. Volgens geruchten is er ook nog een onaangekondigde game, dus wie weet komt er binnenkort een aankondiging.