XGN Biografie: High Voltage Software

Article
door Limpie
maandag, 06 juli 2009 om 20:00
xgn google image
Aankomende vrijdag komt eindelijk de veelbesproken game The Conduit uit op de Wii. Dit zou de hardcore Wii titel van dit moment moeten gaan zijn. Om jullie hierop voor te bereiden hebben we deze week de ontwikkelaar van het spel als onderwerp in de XGN Biografie.
Alweer 16 jaar...
Het is alweer 16 jaar geleden dat het bedrijf High Voltage Software werd opgericht. De eerste twee jaren waren echter zeer rustig want het duurde tot 1995 tot er voor het eerst een game van High Voltage verscheen. In de begintijd ontwikkelde het bedrijf voornamelijk spellen voor de PC, PSX en de Atari Jaguar. In 1999 kwam daar echter verandering in.
Toen verscheen namelijk ook de eerste echte grote naam die door High Voltage werd uitgebracht. Paperboy 64, een franchise die vooral op de eerste Nintendo echt een succes was, kwam uit op de Nintendo 64. Toch werd de game niet zeer goed ontvangen en kreeg uiteindelijk een gemiddelde score van 6,7.
Meer grote namen
In de daarop volgende jaren kwamen er meer games met grote namen zoals Lego Racers en enkele NBA games. Toch bleef High Voltage Software en haar personeel altijd op de achtergrond door de PR aan de uitgever over te laten. Vooral dit is de reden dat veel gamers het bedrijf niet of nauwelijks kenden toen The Conduit werd aangekondigd, iets meer dan een jaar geleden.
De laatste tijd richt High Voltage zich vooral op de Wii. Zo zijn de laatste vier uitgebrachte games allemaal WiiWare games, en vrijdag verschijnt dus The Conduit als volwaardig Wii titel.
The Conduit Screenshot
Nu ook uitgever
Op het moment dat High Voltage Software besloot om WiiWare games te gaan maken besloot het bedrijf tevens om meer macht in eigen handen te krijgen. Naast ontwikkelaar werd het bedrijf namelijk ook uitgever. Voorlopig gaat dit echter alleen gebeuren bij WiiWare spellen. The Conduit gaat dan ook gewoon nog verspreid worden door SEGA.
Opvallend is dat High Voltage Software tijdens de ontwikkeling van The Conduit wel voor het eerst zelf naar buiten kwam met informatie over het spel, zodat iedereen goed op de hoogte bleef. De verwachten van de game zijn hoog gespannen, en of het daadwerkelijk een prima titel wordt lees je deze week in de recensie.
Een stille gemiddelde ontwikkelaar
Ondanks dat we de nooit echt veel van High Voltage Software hebben gehoord heeft het bedrijf toch zeker een aantal grote namen mogen ontwikkelen. Ondanks dat de games niet altijd met even veel enthousiasme zijn ontvangen scoorden ze toch altijd een mooie voldoende. Alles bij elkaar dus toch een ontwikkelaar die zich zeker heeft bewezen door de jaren heen.

Populair Nieuws