XGN Biografie: Black Rock Studio

Article
door Limpie
maandag, 17 mei 2010 om 19:11
xgn google image
Aankomende vrijdag verschijnt de nieuwe arcade racer Split/Second: Velocity. In deze game staat actie centraal en zullen explosies niet zeldzaam zijn. Black Rock Studio ontwikkelde deze titel, maar kenden we deze ontwikkelaar al?
Naamsveranderingen
De meeste ontwikkelaars of uitgevers die we in de XGN Biografie behandelen kennen we onder één naam. Soms verandert een studio van naam, maar erg vaak komt dit niet voor. Black Rock Studio is een uitzondering, en heeft sinds haar oprichting al drie keer de naam verandert.
De eerste naam is bedacht bij de oprichting in 1998 door Tony Beckwith. Hij stichtte de Engelse studio onder de naam Pixel Planet. Al vanaf het begin besloot de ontwikkelaar zich bezig te gaan houden met racegames maar kwam hier de eerste jaren helemaal niet aan toe. Black Rock Studio was namelijk speelbal van overnames en reorganisaties. Zo werd het toenmalige Pixel Planet in 1999 al overgenomen door de Climax Group en kreeg de naam Climax Brighton.
De eerste games
De eerste game van Black Rock Studio verscheen pas in 2003 en dat was Hot Wheels: World Race. De game draaide om de bekende speelgoed autotojes genaamd Hot Wheels en liet je aan races over de hele wereld deelnemen. Een jaar later kwam al de tweede racegame van het toenmalige Cimax Brighton uit, namelijk Hot Wheels: Stunt Track Challenge. Beide games verschenen voor de PlayStation 2.
In 2006 en 2007 focuste de ontwikkelaar zich op de MotoGP games. Zowel MotoGP 06 als MotoGP 07 werden namelijk door Climax Racing ontwikkeld. Climax Racing was de nieuwe naam van Climax Brighton die in een reorganisatie aan de ontwikkelaar werd gegeven. Tijdens de ontwikkeling van MotoGP 07 werd Climax Racing alleen overgenomen door Buena Vista Games.
PURE
Meer racegames
Toen in 2007 MotoGP 07 uitkwam besloot Buena Vista dat het wederom tijd was voor een ontwikkeling en toen pas kreeg Climax Racing haar huidige naam: Black Rock Studio. Sinds de nieuwe naam is er pas één game verschenen en de tweede komt dus eind deze week uit. De eerste game die verscheen was Pure. In Pure race je in allerlei offroad voertuigen over een hoop verschillende circuits. De game werd erg goed ontvangen en zorgde ervoor dat de naam Black Rock in één keer op de kaart werd gezet.
Split Second
En nog meer auto's
Ook het nieuwste spel gemaakt door Black Rock Studio is een racegame. We hebben hier namelijk over Split/Second: Velocity. Het spel zit vol actie en 'Hollywood momenten'. In onze impressie waren we er al enthousiast over en de recensie volgt natuurlijk nog. De toekomst van Black Rock ziet er dan ook goed uit, en wij verwachten nog wel meer racegames vanuit deze hoek.