XGN Biografie: Avalanche Studios

Article
door Limpie
maandag, 22 maart 2010 om 20:30
xgn google image
Komende vrijdag verschijnt het tweede deel in de Just Cause serie waarin je als Rico over het eiland Panau vliegt. Er zijn hoge verwachtingen van dit spel, dus wij bekijken deze week de ontwikkelaar Avalanche Studios in de rubriek 'XGN Biografie'.
Een ontwikkelaar uit Zweden
Veel Europese studio's die in onze Biografie rubriek voorbij zijn gekomen, zijn gevestigd in Engeland. Deze week is dit niet zo, want ontwikkelaar Avalanche Studios is namelijk opgericht en gevestigd in Zweden. In 2003 hebben Christofer Sundberg, Linus Blomberg en Viktor Blomberg Avalanche Studios opgericht en besloten om games te gaan maken die gebouwd worden op hun eigen engine, de Avalanche Engine.
Het eerste spel dat werd ontwikkeld is het meest bekende spel tot nu toe, namelijk Just Cause voor de Xbox 360, Xbox, PlayStation 2 en de PC. Dit is ook het enige spel dat de studio voor de consoles maakte, en stamt uit 2006. In de eerste Just Cause speel je, net als in deel twee, als Rico Rodriquez, maar de game wist een niet al te goede indruk achter te laten. Het spel haalde op XGN net een voldoende, zoals je in de recensie kunt lezen.
Just Cause 2
De tweede game
Het andere spel dat door Avalanche Studios is gemaakt, is The Hunter en verscheen alleen voor de PC. In dit gratis spel kun je als jager door de bossen heen lopen. Ook is er een betaalde versie waarin er meerdere dieren zijn op welke je kunt jagen. The Hunter verscheen vorig jaar en is nog steeds online te spelen.
Op dit moment is het wachten dus op Just Cause 2, dat aankomende vrijdag verschijnt. Wat wij hiervan vinden lees je overigens morgen in onze recensie. Het andere spel dat op dit moment in de ontwikkeling is bij de Zweedse studio, is AionGuard en zal verschijnen op de Xbox 360 en de PlayStation 3. Wanneer die spel uitkomt is nog onbekend.
The Hunter
Het komt wel goed
Ondanks dat Just Cause niet heel erg goed ontvangen werd, gaat het waarschijnlijk met Just Cause 2 wel goed komen. De studio heeft een goede relatie ontwikkeld met Square Enix, dat beide Just Cause games uitgeeft en ook het komende AionGuard. Daarnaast blijft Avalanche bezig met de ontwikkeling van hun engines, die games met grote open werelden mogelijk maakt.