XGN Biografie: Artoon

Article
door Limpie
maandag, 15 november 2010 om 18:00
xgn google image
Niet veel gamers zullen weten dat eind deze week een game verschijnt die door Nintendo wordt uitgegeven. Toch verschijnt vrijdag de game Fling Smash!, die speciaal voor de Wii is ontwikkeld. Maar wie is de ontwikkelaar van deze game?
Eind vorige eeuw
Het begin van ontwikkelaar Artoon ligt aan het einde van de vorige eeuw. In 1999 werd het bedrijf opgericht als ontwikkelaar van videogames. De ontwikkelaar focuste zich op de third-party markt om games te ontwikkelen voor alle verschillende consoles en handhelds.
De oprichter was een belangrijk man achter de verschillende Sonic the Hedgehog games en het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste medewerkers van Artoon uit verschillende teams van SEGA kwamen. Naast ontwikkelaars die aan Sonic hadden gewerkt kwamen ook veel medewerkers uit het Panzer Dragoon team.
Het eerste spel dat werd gemaakt door Artoon was Pinobee: Wings of Adventure. Deze Gameboy Advanced game was één van de launchtitels voor de handheld die in 2001 verscheen. De game draait om het verhaal van een bij. De game werd uitgegeven door Hudson Soft.
Originele games
Het doel van ontwikkelaar Artoon was het maken van originele en leuke games. Het doel om dit voor verschillende consoles en handhelds te doen is goed gelukt, want heeft Artoon voor maar liefst negen consoles en handhelds games gemaakt. Ondanks dat aantal, zijn er maar weinig titels die echt bekend zijn onder gamers.
Eén van de bekendere titels is, net als het komende Fling Smash!, exclusief voor een Nintendo console uitgegeven. We hebben het hier over Yoshi’s Island DS. Deze opvolger van de zeer populaire Super Mario World: Yoshi’s Island verscheen in 2006. In deze game moest je met Yoshi de verschillende baby’s uit de Mario games naar het einde brengen om zo de boze tovenaar te stoppen.
Eerder dit jaar werd Artoon overgenomen door het Japanse bedrijf AQ Interactive. Naast Artoon werden ook de ontwikkelaars Cavia en Feel Plus overgenomen. Hoe de verbanden in de toekomst gaan lopen is nog niet helemaal duidelijk, maar zeker is dat Artoon in ieder geval zijn aankomende game Fling Smash! nog mocht uitbrengen.
Slaan!
Fling Smash! maakt als één van de weinige Wii games gebruik van Wii Motionplus en zal zelfs verkocht worden met Wii Remote Plus. In de game kom je verder door je karakter Zip vooruit te slaan tegen de verschillende objecten en onderweg zul je spullen verzamelen. De game is niet los verkrijgbaar en zal voor veel gamers net als Wii Sports Resort werken als een introductie van de nieuwe controller.

Zoals het er nu uitziet zullen de medewerkers van Artoon in de toekomst alleen nog maar games ontwikkelen onder de naam van AQ Interactive. Het is niet bekend welke games op dit moment in de ontwikkeling zijn.
Leuke games
Artoon is tijdens zijn bestaan uitgegroeid tot een ontwikkelaar van leuke games, zoals Yoshi’s Island DS. Er zijn in totaal 21 games gemaakt door Artoon, maar hiervan zijn er slechts weinig echt bekend onder gamers. Ondanks dat zag AQ Interactive de ontwikkelaar als een goede investering. Of dat in de toekomst grotere games gaat opleveren, is nog afwachten.

Populair Nieuws