Xenoblade Chronicles X - Een overzicht van het gevechtssysteem

Article
maandag, 30 november 2015 om 16:30
xgn google image
Binnenkort kan iedereen de wereld van Xenoblade Chronicles X – Mira verkennen.
Maar ondanks dat die wereld er prachtig en spannend uit ziet, is Mira ook groot en gevaarlijk. Onvoorbereid rondrennen is dus geen goed idee, maar geen paniek; met deze guide zal je al snel korte metten maken met vijanden en gevaar als een nieuw lid van BLADE.
BLADE is een acroniem voor ‘’Builders of the Legacy After the Destruction of Earth.’’ Deze militaire organisatie bestaat uit mensen die op tijd zijn gevlucht voor de vernietiging van de aarde en op planeet Mira zijn geland. Terwijl BLADE in vrede komt, moet er soms gevochten worden om te overleven.
Met een druk op de R knop focus je op de dichtstbijzijnde vijand en verschijnt het gevechtsscherm. Druk op de rechter schouder knop om het gevecht te beginnen en ‘’Black Tar’’- een nummer wat zo op een Linkin Park album van 10 jaar geleden had kunnen staan - begint te spelen. Door net op het juiste moment op de ‘’B’’ knop te drukken begint het gevecht al in jouw voordeel, maar wat nu?
Spelers die de eerste Xenoblade Chronicles al hebben gespeeld, zullen al snel bekend zijn met het gevechtssysteem van Xenoblade Chronicles X. Naast veel bekende zijn er ook veel nieuwe aspecten.
Net als in Xenoblade Chronicles is het gevechtssysteem niet heel erg moeilijk, maar je moet wel even doorzetten. In deze survival guide special geven wij je op de volgende pagina's een overzicht van de beste vechtmechanics zodat ook jij en jouw BLADE kameraden goed voorbereid aan jullie avontuur kunnen beginnen.
X
82013

Auto Attacks en Arts

We beginnen bij Auto Attacks, die zijn namelijk niet zo moeilijk. Auto Attacks worden automatisch uitgevoerd door jou en jouw team. Ze zijn de minst sterke vorm van aanvallen, maar kunnen zo maar het verschil maken. Elk personage heeft twee verschillende soorten Auto Attacks.
Met Melee wapens val je de vijand automatisch van dichtbij aan door gebruik te maken van messen, zwaarden, speren en nog veel meer mogelijke Melee wapens. Met Ranged wapens kan je de vijand ook van veraf automatisch beschieten. Range wapens zijn altijd geweren. Door op de ‘’X’’ knop te drukken kun je van wapen verwisselen voor de afstand tussen jou en je vijand.
Door Auto Attacks uit te voeren bouw je meer Tension Points (TP) op voor krachtige vaardigheden
of om een getroffen teamlid te reanimeren.
Battle
Arts zijn speciale aanvallen die elk personage kan uitvoeren. Met Art Attacks kan je de vijand veel schade toebrengen. Er zijn vele verschillende Arts te leren.
Net als bij Auto Attacks, zijn er ook Melee Arts en Ranged Arts. Melee Arts voor dichtbij en Ranged Arts voor veraf. Debuff Arts verzwakken vijanden, Support Arts kunnen vaardigheden versterken en andere personages in jouw team herstellen. En Aura Arts kunnen voor speciale vaardigheden zorgen.
In het Art keuzescherm (tijdens gevechten aan de onderkant) selecteer je een Art. Na het uitvoeren van een Art is de aanval een tijdje niet meer beschikbaar. De gekozen Art is dan enkele seconden in een Cooldown fase en niet beschikbaar. Dus denk goed na wanneer je een bepaalde Art gebruikt.
Door allerlei taken uit voeren of te vorderen in je Class ontgrendel je nieuwe Arts. Die nieuwe Arts kun je dan aan jouw Arts keuzescherm toevoegen of juist verwijderen. Je kunt 8 verschillende Arts in je Arts keuzescherm hebben. Dus probeer een goede selectie samen te stellen door Arts te gebruiken die elkaar goed aanvullen.
Arts kunnen je ook krachtiger maken door ze te upgraden d.m.v. Battle Points ( BP). BP verdien je door gevechten te winnen en allerlei taken uit te voeren.

Secondary Cool Down

Nieuw in Xenoblade Chronicles X is dat het Art icoontje na zijn Cooldownfase met een groen licht omcirkeld wordt. Daarna wordt er een bonus toegevoegd en brengt de gekozen Art 250% meer schade aan. Dit heet Secondary Cooldown. Door Auto Attacks uit te voeren met het wapen waartoe de geselecteerde Art behoort verminder je de tijd van de Secondary Cooldown.
Elma

82016

Skills en Augments

Tijdens je avontuur op planeet Mira zal je ook allerlei Skills bemachtigen. Skills versterken je Arts, Auto Attacks, Defense en nog veel meer. Verder in het avontuur beschikken jij en jouw teamleden over steeds meer nieuwe Skills die je kunt instellen en combineren of versterken door ze te upgraden met BP.
Augments zijn positieve statussen die je kunt toevoegen aan wapens en kleding met een leeg slot. Door een Augment toe te voegen word je uitrusting versterkt. Om Augments te maken zijn verschillende materialen nodig die je vindt of krijgt tijdens je avontuur.
customization

Soul Voice en Soul Challenge

Soul Voice is misschien wel de meest opvallende nieuwe toevoeging van Xenoblade Chronicles X. Met Soul Voice kunnen jij en jouw teamleden elkaar verschillende verzoeken doen, bijvoorbeeld door te vragen of zij een bepaalde soort Art willen gebruiken.
Als dit juist wordt uitgevoerd worden de vaardigheden van jouw personage versterkt en herstelt hij of zij een beetje HP ( Hit Points, geen Heart Points. Ook geen Hewlett-Packard ). Dat gebeurt ook bij het personage die het verzoek gaf.
Daarnaast versterkt het ook de band (Affinity) tussen het personage. Soul Voices kan je ook aanpassen aan jouw speelstijl.
Als voorbeeld: een personage vraagt om dekking en jij volgt op met een Ranged Art, dan is de Soul Voice met succes uitgevoerd. De kleur van het teksticoontje dat deze vraag vertoont is dan ook de zelfde kleur als de Art die op dat moment uitgevoerd moet worden. Daarnaast gloeien de Art icoontje die op dat moment gebruikt moeten worden ook. Het spel weet je dus goed er over te informeren.
Soms kan het zo zijn dat een cirkel verschijnt met een ‘’B’’ in het midden. Door op het juist moment op de ‘’B’’ knop te drukken wanneer de oranje cirkel de witte cirkel overlapt, verschijnt er een ‘’Perfect’’ op het scherm. Dit heet Soul Challenge. Door een Soul Challenge succesvol af te ronden verhoogt het de kans op Soul Voices. Ook kan een Soul Challenge wat HP herstellen of TP toevoegen. Een Soul Challenge wil je dus succesvol afronden.
Lao
82017

Advanced Tactics en Overdrive

Misschien wel het belangrijkst van alles zijn de Advanced Tactics. Dit zijn technieken die een status aan jouw vijand kunnen toevoegen.
Topple klinkt velen die de orginele Xenoblade Chronicles hebben gespeeld vast bekend in de oren. Vijanden die lijden aan Topple liggen op de grond en kunnen geen aanvallen meer ontwijken. Vaak kunnen vijanden ook niet meer aanvallen tijdens een Topple. Een Topple duurt enkele seconden, dus gebruik de tijd goed als jouw vijand op de grond ligt.
Topple is uit te voeren door een Art te gebruiken die voor een Topple zorgt. Wanneer een vijand aan Topple lijdt is het een goed moment om op te volgen met meer Arts die schade aan richten, hierdoor creëer je een Art-Combo en versla je de vijanden soms binnen enkele seconden. Sommige Arts richten nog meer schade aan bij een vijand die aan Topple lijdt.
Battle
Naarmate het verhaal vordert zal je een nieuwe techniek leren: de Overdrive. Nadat je 3000 TP hebt verzameld in de TP meterbar, kan Overdrive geactiveerd worden. Een draaiend wielicoontje verschijnt dan in het midden van het Art keuzemenu en door het te selecteren activeer je een Overdrive.
Overdrive verbetert voor een bepaalde tijd de vechtcapaciteiten. Tijdens een Overdrive zijn de Cooldown tijden van je Arts aanzienlijk verminderd, waardoor je ze makkelijker en sneller achter elkaar kan gebruiken. Bovendien is het ook nog mogelijk tijdens een Overdrive een derde Cooldown fase te activeren; de Tertiary Cooldown. Na een Tertiary Cooldown richt een Art 400%. meer schade aan dan normaal.
Tatsu
Overdrive is Xenoblade Chronicles X antwoord op de befaamde Chain Attack uit Xenoblade Chronicles. Tijdens een Overdrive speelt het catchy Duitstalige nummer ‘’Wir Fliegen’’ op de achtergrond. Het moment dus om het gevecht naar jouw hand zetten!
Spelers die recent nog tegen de Mechon hebben gevochten en het mysterie rond de Bionis en Mechonis hebben ontrafeld in Xenoblade Chronicles uit de eShop voor Wii U zullen 10 euro korting krijgen als ze Xenoblade Chronicles X kopen in de eShop op hetzelfde Wii U-systeem.

Populair Nieuws

Laatste Reacties