The Walking Dead season 6 episode 7 recap - verwachtingen episode 8

  Deze maandag hebben we weer kunnen genieten van een nieuwe The Walking Dead episode en deze was zeker het wachten waard. Onze vragen die al weken rondzweven worden eindelijk beantwoord. Lees voor een volledige beschrijving onze The Walking Dead season 6 episode 7 recap. Lees ook de verwachtingen van de komende aflevering.

  Let op: dit artikel bevat spoilers voor seizoen 6 van The Walking Dead.

  Voor deze aflevering van The Walking Dead zijn er maar twee woorden: Glenn leeft. Ja, het wordt al tijden gespeculeerd en ook veel mensen konden geen afscheid nemen van het karakter en begonnen theorieën te zoeken waarom hij niet dood kon zijn. Nu is het dan duidelijk, Glenn heeft de zelfmoordactie van Nicholas overleefd.

  De aflevering begint ook al met een flashback naar het zogenaamde einde van Glenn, waarna je als kijker meteen weet dat het mysterie eindelijk wordt opgelost. Zoals werd voorspeld heeft Glenn het overleefd door onder de container te kruipen en af te wachten tot de zombies weggingen. Ja, het waren inderdaad Nicholas zijn ingewanden die eruit werden gerukt in plaats van die van Glenn.

  The Walking Dead season 6 episode 7 recap - verwachtingen episode 8 - glenn

  He's alive and well

  Nadat de kust veilig is klimt Glenn uit zijn schuilplaats en ontdekt dat Enid op een gebouw staat. Ze biedt hem water aan, maar gaat er vervolgens snel weer vandoor. Glenn gaat achter haar aan om informatie te krijgen over de situatie thuis, maar Enid weigert te antwoorden en gaat er weer snel vandoor met Glenn op haar hielen.

  Glenn probeert Enid ervan te overtuigen om terug te gaan naar Alexandrië, maar Enid weigert dit compleet. Op gegeven moment richt ze zelfs een wapen om hem om te laten zien hoe serieus ze is. We kunnen dit de angst van een jonge tiener noemen, maar Enid heeft wel een tijd lang schildpadden lopen eten in het wild dus het gaat waarschijnlijk wat dieper dan slechts hormonen.

  The Walking Dead season 6 episode 7 recap - verwachtingen episode 8 - spence

  Nog steeds twee groepen

  In Alexandrië is Maggie geobsedeerd met het houden van wacht en vertelt Rick dat het teken van Glenn van die richting moet komen. Rick heeft later een meeting met Morgan, Michonne en Carol waar ze met Morgan praten over het feit dat hij de Wolves niet kan vermoorden. Zo hebben we gezien dat de mannen die hij liet gaan degene waren die Rick aanvielen in zijn RV.

  Een scène later zien we hoe Spencer de held probeert uit te hangen en via een touw over de muur probeert te klimmen, maar zoals verwacht faalt hij en moet hij de rest hem laten redden. Rick schiet weer eens uit zijn slof omdat Tara hem probeerde te redden, maar zelf bijna in gevaar kwam. Rick kan toch echt niet over zijn hele 'onze groep is beter' gedachte komen, waarna Tara boos wegloopt.

  The Walking Dead season 6 episode 7 recap - verwachtingen episode 8 - carol

  Pas op Carl!

  In een ander gedeelte van Alexandrië zien we een geheimzinnige ontmoeting tussen Morgan en dokter Denise. Wij zijn niet de enige die dit verdacht vinden, want ook Carol gaat erachter aan wanneer ze beiden achter elkaar aan de straat oversteken. Eenmaal bij de verstopplaats confronteert ze Morgan en eist ze te weten wie hij gevangen houdt. Tja, het zal wel een van de Wolves zijn.

  Rick is ondertussen samen met Carl, Ron aan het leren hoe hij moet schieten zodat hij zichzelf kan verdedigen. Dit lijkt niet een goed plan aangezien Ron in zijn hoofd al plannen aan het smeden is om wraak te nemen voor de dood van zijn vader. Hij krijgt een ongeladen pistool, maar krijgt het wel voor elkaar om kogels te stelen bij Olivia. We zien hem Carl volgen, met het pistool achter zijn rug.

  The Walking Dead season 6 episode 7 recap - verwachtingen episode 8 - carl

  Nog meer problemen voor Alexandrië

  Glenn en Enid zijn ondertussen weer onderweg naar huis waar ze de groene ballonnen vinden van hun vorige plan om de walkers weg te leiden. Enid besluit de ballonnen mee te nemen voor afleiding en ze komen al snel aan bij het hek van Alexendrië, om er vervolgens achter te komen dat het compleet omsingeld is met Walkers.

  In Alexandrië is het even stil wanneer de groep de ballonnen in de lucht ziet, duidelijk het signaal van Glenn. Maggie is meteen opgelucht, maar toch kunnen ze niet binnenkomen met de Walkers. Alsof dat nog niet erg genoeg is stort het kerkgebouw ook nog eens in. Niet erg handig, aangezien hiermee ook een deel van de muur wordt meegetrokken. Mooi, nog een dilemma dat overwonnen moet worden...

  Verwachtingen episode 8

  Volgende week is de laatste aflevering van The Walking Dead aangezien we dan weer sprake krijgen van een mid-season stop. We moeten helaas voor de laatste twee afleveringen wachten tot februari 2016. Wat we in ieder geval kunnen verwachten volgende week is een heleboel paniek in Alexandrië, aangezien de poorten zijn geopend voor alle Walkers. Erg jammer, is Glenn eindelijk terecht kan hij alsnog niet veilig thuiskomen. Volgende week wordt het in ieder geval erg spannend, vooral met de gedachte dat dit de laatste aflevering van dit jaar is.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.