Xbox Series X launchgames die we verwachten

  Dat 2020 het grootste gamejaar ooit gaat worden lijkt vast te staan gezien er reusachtige titels op de planning staan en er twee gloednieuwe consoles onderweg zijn. Een daarvan is de Xbox Series X die in het najaar van 2020 verschijnt. Daarbij horen natuurlijk toffe Xbox Series X launchgames en dus zetten wij de verwachtingen op een rijtje!

  Halo Infinite

  Net zoals Master Chief nooit zijn helm afdoet, is het ook een zekerheid dat de Xbox Series X lanceert met de nieuwe Halo Infinite. Een slimme keuze van Microsoft gezien de Xbox wel een opkikker kan gebruiken. De laatste keer dat Microsoft haar systeem lanceerde met direct een Halo-game was de originele Xbox. Een gouden combinatie die duidelijk maakte dat Halo en Xbox garant staan voor succes en veel fans.

  Het nieuwe avontuur in de befaamde serie richt zich dit keer een stuk meer op de hoofdpersoon waardoor we zo verknocht raakten aan Halo. Natuurlijk hebben we het over Master Chief, want die staat dit keer weer volledig in het spotlicht. Een precieze releasedatum is nog niet bekend, maar je kunt wel verwachten dat deze overeen gaat komen met die van de Xbox Series X.

  Senua’s Saga: Hellblade 2

  Dezelfde verwachting willen we ook stellen voor deze nieuwe titel van Ninja Theory, maar daarover zijn we een stuk minder zeker. Het eerste deel was niet de allergrootste titel, maar wist wel hoge ogen te gooien. De vraag is of Microsoft gelijk bij de lancering al haar kruit wil verschieten door gelijk twee grote, exclusieve titels uit te brengen.

  Stiekem zijn we bang dat de game de lancering van de Xbox Series X niet haalt, maar we houden goede hoop. Als het tweede deel ook kort, maar krachtig is komt het vast en zeker helemaal goed. En dat met betere graphics die je dankzij de eerste trailer zelf alvast kunt aanschouwen.

  Rainbow Six: Siege

  Het is zeker dat we Rainbow Six: Siege zien verschijnen op de volgende Xbox. Dit werd namelijk door Ubisoft bevestigd in een interview met Windows Central. De game moet vanaf de eerste dag beschikbaar zijn en het moet wel heel gek verlopen als dit niet gaat lukken.

  Wat je van de game kunt verwachten is natuurlijk een open boek. De game is al jaren speelbaar op de huidige generatie consoles en de verwachting is dat je dit ook op de Xbox Series X krijgt. Maar dan wel met betere graphics natuurlijk.

  Andere Ubisoft-titels

  De vreemdste eend in de bijt is Ubisoft, maar ook daarvan verwachten we een aantal titels bij de lancering van de nieuwe Xbox-console. Naast Rainbow Six: Siege zijn er nog een aantal andere titels die we verwachten bij de lancering. Er werden immers een aantal titels uitgesteld waarvan inmiddels duidelijk is dat ze naar de Xbox Series X komen.

  Daarmee doelen we op Watch Dogs Legion, Rainbow Six: Quarantine en Gods & Monsters. Van die titels verwachten we een aantal bij de lancering van de volgende generatie consoles. Als we zouden moeten voorspellen welke dat zijn, zetten we in op Watch Dogs Legion en mogelijk nog Gods & Monsters. Ubisoft wil natuurlijk ook niet alles op dezelfde dag uitgeven aangezien het bedrijf zichzelf daarmee in de vingers snijdt.

  Fortnite

  We sluiten af met een van de meest populaire games in de recente geschiedenis. We hebben het natuurlijk over Fortnite, waarvan we verwachten dat deze vanaf de eerste dag ook beschikbaar zal zijn op de Xbox Series X. Op het moment is er niets zo populair als Fortnite en dus zou Microsoft er goed aan doen om de game ook te lanceren met de Xbox Series X.

  Gezien de populariteit van Fortnite geen einde lijkt te kennen, is het interessant om spelers de mogelijkheid te geven om de game ook op de volgende generatie aan te bieden. Hierdoor maken gamers mogelijk sneller de overstap naar het nieuwe platform. Door de game vanaf het eerste moment aan te bieden kan dit dan ook gemakkelijk gedaan worden.

  Halo Infinite

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.