Deze Xbox Series X games moet je op release spelen!

  Nog maar twee maanden en dan liggen de next-gen consoles in de winkelschappen. Maar wat zijn de games die je in de dagen erna moet spelen? Dit zijn de Xbox Series X titels die je niet mag missen bij release!

  Yakuza: Like A Dragon

  Eén van de meest consistente franchises als het aankomt op topgames is Yakuza en de titels zijn tegenwoordig niet meer exclusief voor de PlayStation consoles. Sterker nog, Yakuza: Like A Dragon is juist tijdelijk exclusief voor Xbox en PC. Wil je de game spelen op de PlayStation 5, dan moet je nog een onbekende tijd geduld hebben.

  Yakuza: Like A Dragon is niet alleen een vreemde eend in de bijt voor de serie als het gaat om de releaseplatforms. Het is namelijk de eerste game in de serie waarbij je niet speelt met Kazuma Kiryu. In plaats daarvan speel je met Ichiban Kasuga, een lid van de Yakuza die door zijn eigen familie wordt verraden en uit is op wraak. Dat doe je in Like A Dragon niet met real-time gevechten, maar een nieuwe turn-based RPG systeem. Een nieuwe generatie, een nieuwe manier hoe Yakuza het aanpakt.

  Assassin’s Creed Valhalla

  Assassin’s Creed Valhalla zou eigenlijk een paar dagen later uitkomen, maar speciaal voor de release van de Xbox Series X heeft Ubisoft de releasedatum van de game wat naar voren getrokken. Daarom kan je meteen vanaf dag één met de nieuwe Assassin’s Creed aan de slag.

  In Valhalla stap je in de grote schoenen van Eivor, een Viking krijger - waarbij je zelf bepaalt op het een man of een vrouw is. In de negende eeuw na Christus is het aan jou en je collega’s om een Vikingdorp op te zetten in Engeland. Dat zal alleen niet makkelijk gaan, door de verschillende Anglo-Saxon koninkrijken die het land hebben verdeeld. Gelukkig kan je weer aan de slag met je hidden blade om daar verandering in te brengen.

  DiRT 5

  Het zal waarschijnlijk nog even duren voordat er een nieuwe Forza verschijnt op de Xbox Series X, maar dat betekent niet dat er geen games op te spelen zijn op release voor liefhebbers van racegames. Codemasters komt die dag namelijk met DiRT 5, het nieuwste deel in de bekende rallyserie.

  Net zoals de vorige delen in de DiRT-serie zal de focus liggen op off-road racing. Je mag dus met verschillende auto’s over de hele wereld gaan racen in zeer variërende omstandigheden. Scheuren op de droge vlaktes van Arizona zal namelijk andere vaardigheden eisen dan je te wagen op het ijs in Noorwegen of stunts uit te voeren met een Super Truck. DiRT 5 zal daarnaast ook een Career Mode krijgen met een rivaal (ingesproken door Nolan North) waar je het tegen op moet nemen.

  Watch Dogs Legion

  Assassin’s Creed Valhalla is niet de enige grote game die Ubisoft paraat heeft voor de lancering van de Xbox Series X. De Franse uitgever komt die dag namelijk ook met Watch Dogs Legion, het derde deel in de hackers-franchise.

  In Legion maken we de overtocht van de Verenigde Staten naar Groot-Brittannië. Twaalf jaar na het tweede deel is AI en automatisering in een stroomversnelling geraakt, wat heeft gezorgd voor veel werkloosheid en georganiseerde misdaad. De Londense tak van DedSec, Bradley, moet nu achter een mysterieuze groep genaamd Zero Day aan, die van plan is om het parlement op te blazen.

  Net zoals in de eerdere Watch Dogs delen kan je er natuurlijk weer op los hacken en gebruikmaken van de parkour skills en wapens van verschillende karakters.

  Gears Tactics

  De Gears of War games - tegenwoordig afgekort naar simpelweg Gears - zijn één van de meest geliefde exclusieve titels op de Xbox consoles. De franchise kende tot voor kort alleen maar third person shooters, maar daar is verandering in gekomen met de komst van Gears Tactics.

  In deze tactische game ga je namelijk aan de slag met een squad COG soldaten, aan het begin van de oorlog tegen de Locust. Gears Tactics speelt zich namelijk af één jaar na Emergence Day en jij mag de laarzen vullen van Alpha Squad. Het doel is om de plannen te dwarsbomen van een Locust wetenschapper genaamd Ukkon, die verantwoordelijk is voor de verschillende creatures in het Locust leger.

  De gameplay van Gears Tactics komt veel overeen met titels als XCOM, waarbij je het slagveld bekijkt van een topdown perspectief en je turn-based gevechten uitvoert. Daarbij kan je je manschappen naar dekking laten rennen en de vijand bestoken met kogels of speciale vaardigheden gebruiken. Hecht je bovendien niet teveel aan je mede-soldaten, want als een karakter doodgaat - die niet essentieel is voor het verhaal - is diegene permanent dood!

  Fortnite

  Als je net 500 euro hebt uitgegeven aan de Xbox Series X, dan heb je misschien niet genoeg euro’s meer op je spaarrekening om meteen een full priced game in huis te halen. Gelukkig komt Epic Games met haar gratis titel Fortnite vanaf lancering naar de next-gen console van Microsoft toe.

  De verbeterde hardware betekent bovendien dat je de game mooier en soepeler kan spelen dan ooit! Dat komt goed van pas in de Battle Royale shooter, want reactiesnelheid is een belangrijke factor is de intense en kleurrijke vuurgevechten. Wil je dus lekker aan de slag met een gratis game op de releasedag van de Xbox Series X, dan weet je welke titel je moet downloaden!

  Yakuza: Like a Dragon

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.