10 Xbox sequels die Xbox Series X een succes kunnen maken

  Nu we ons opmaken voor de volgende generatie Xbox en we een goed idee hebben van de kracht van de machine is het tijd om ons te verheugen op de titels die we op de Xbox Series X willen spelen. Tijd om terug te blikken op de tofste Xbox titels waarvan we een vervolg willen zien. Dit zijn tien Xbox sequels die de Xbox Series X een groot succes kunnen maken.

  Halo Infinite

  Laten we beginnen met wat we al weten: Halo Infinite. Het is duidelijk dat Microsoft haar nieuwe console gaat lanceren met een gloednieuwe Halo-game en dat is natuurlijk niet zonder reden. Microsoft wil gamers imponeren met een titel die de hardcore gamers vanaf de eerste dag aanspreekt om Xbox Series X in huis te halen. Het is een lastige opgave gezien de game ook op de Xbox One uit wordt gebracht en onderdeel is van Xbox Game Pass.

  Als Microsoft het slim speelt zijn er genoeg redenen om gamers wel gelijk de overstap te laten maken. De game zal er beter uitzien en beter spelen, wat voor hardcore gamers al een goede reden is om over te stappen. Als er nou ook nog exclusieve features worden aangeboden bij de Xbox Series X versie van de game is de keuze al helemaal snel gemaakt voor fans.

  Wie de nieuwe Halo in haar optimale vorm wil spelen moet overstappen naar de Xbox Series X en dus kan Microsoft goed uit de startblokken schieten. Halo Infinite legt de focus immers strakker op Master Chief, wat een groot kritiekpunt was voor Halo 5: Guardians. Het zesde deel is hier wel een vervolg op, maar probeert het schip weer in de goede richting te sturen door een persoonlijker verhaal te vertellen. Als dit lukt, kan Microsoft met Halo Infinite maar zo vroeg de leiding pakken in de strijd om next-gen.

  Senua’s Saga: Hellblade II

  Een van de andere Xbox sequels die we gegarandeerd kunnen verwachten op de Xbox Series X is Senua’s Saga: Hellblade II. Dit vervolg op de bekroonde Hellblade: Senua’s Sacrifice ziet er van wat we tot nu toe gezien hebben bloedmooi uit en heeft dan ook de potentie om goed aan te tonen wat de mogelijkheden zijn van de Xbox Series X. De vraag is alleen wanneer de game uitkomt, want een releasedatum is nog niet gegeven.

  Het zou Ninja Theory goed doen om de game wel in het eerste half jaar voor te schotelen gezien dit nog in de lanceringsperiode van de console valt. Hierin zijn gamers die de overstap al gemaakt hebben op zoek naar exclusieve titels die ze gelijk kunnen oppakken om het maximale uit de nieuwe console te halen. Senua’s Saga: Hellblade II zou hier goed in kunnen passen en geeft nieuwkomers die het origineel niet gespeeld hebben een reden om die eerst te gaan spelen. Gezien de Xbox Series X audio ray tracing moet ondersteunen en het origineel leunde op haar fantastische audio zou het maar zo een gouden combinatie kunnen worden voor deel 2.

  Fable 4

  Waar Halo Infinite een goede zet is om mensen vanaf de eerste dag binnen te hengelen en Hellblade II een van de Xbox sequels is waarmee spelers lekker zoet gehouden worden, is het de terugkeer van een grote en geliefde IP die pas echt de attentie op de Xbox Series X weet te richten. Geen titel die dit beter kan doen dan de terugkeer van Fable met een volwaardig vervolg op Fable III.

  Een vierde deel in de serie zou zelfs het nummer kunnen laten vallen en de route van God of War (2018) kunnen kiezen. Alles wat in de eerdere delen gebeurde is en blijft bestaan, terwijl een compleet nieuw verhaal wordt aangeboden. Eerdere vervolgen bevatten immers allemaal een grote tijdsprong en voor dit vervolg hoeft dat niet anders te zijn.

  Fable 4 moet iedereen vanaf het eerste moment van haar stoel blazen en het ziet er naar uit dat Microsoft dat van plan is door één van haar beste studios aan het project te laten werken. Eurogamer onthulde in 2018 namelijk dat Playground Games, de studio achter Forza Horizon, aan de game zit te sleutelen. Lionhead Games, de studio achter de originele titels, is immers opgedoekt samen met de toenmalige free-to-play titel Fable Legends. Aan Playground Games om de serie op glorieuze wijze terug te laten keren en de Xbox Series X te laten winnen.

  Cuphead 2

  De Xbox One is misschien niet de meest succesvolle console van Microsoft, maar wie de console heeft kan zeker genieten van een flink aantal pareltjes. Eén daarvan is Cuphead, de run-and-gun platformer die doet denken aan oude animatieseries uit de jaren ‘30. Hoewel een DLC-pakket, The Delicious Last Corse, in de maak is voor de Xbox One, zou het ons niet verbazen als Cuphead 2 ook al in ontwikkeling is voor de Xbox Series X.

  Het origineel was een daverend succes voor Microsoft en ontwikkelaar StudioMDHR. Zo scoorde de game hoge ogen bij critici en werden er meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht in twee jaar tijd. Het leverde de nieuwe IP van Microsoft zelfs een deal op met Netflix voor een animatieserie.

  Een volwaardig tweede deel zou dan ook niet misstaan en geeft de meer vijf miljoen spelers die het eerste deel verslonden een goede reden om over te stappen naar de nieuwe console. Gezien The Delicious Last Course nog op de planning staat voor 2020 verwachten we een vervolg dan ook niet snel. De kans dat een tweede deel voor 2022 verschijnt achten we heel klein, maar dat een vervolg in de maak is lijkt buiten kijf te staan. Een groot succes schreeuwt immers om een vervolg en dat weet Microsoft maar al te goed.

  Gears 6

  Van alle Xbox sequels die we in deze lijst behandelen durven we het meeste vergif in te nemen op dat Gears 6 in de maak is. Het vijfde deel eindigde met een reusachtige cliffhanger die opgelost moet worden. Daarbij komt dat Gears of War samen met Halo de twee grootste vlaggenschepen zijn die Microsoft in haar portfolio heeft en het wel heel gek moet lopen als we nooit een vervolg zien op Gears 6.

  Microsoft zou er goed aan doen om de game zo snel mogelijk aan te kondigen om fans een reden te geven om de Xbox Series X zo snel mogelijk in huis te halen. De belofte van een geliefde serie kan veel teweeg brengen en zelfs gamers terughalen die de Xbox One mogelijk hebben overgeslagen. Deze spelers hoeven dan alleen nog Xbox Game Pass te nemen om de eerdere games die via backwards compatibility speelbaar zijn in te halen en ze zijn klaar om Locust voor eens en altijd uit te roeien!

  The Outer Worlds 2

  Het meest recente succes voor Microsoft, The Outer Worlds, is ook rijp voor een vervolg en dat is dan ook de volgende game in onze lijst met Xbox sequels die de Xbox Series X een succes kan maken. Een tweede deel van The Outer Worlds kan namelijk de route van Fallout pakken en een grote tijdsprong nemen waardoor de game grotendeels op zichzelf staat en vooral via betere gameplay zichzelf onderscheidt van het eerste deel.

  The Outer Worlds eindigt namelijk op een manier die dit de meest geschikte oplossing maakt, omdat er meerdere eindes worden aangeboden. Obsidian Entertainment kan deze allemaal in het verhaal van deel twee werken door de tijdsprong zo groot te maken dat het alle varianten als legendes bestaan en er simpelweg geen duidelijkheid is over wel einde nou het daadwerkelijk “goede” einde is. Met nog betere graphics, strakkere combat en de humor die het eerste deel zo tof maakte, kan Obsidian Entertainment haar originele IP omzetten tot een grote, nieuwe reeks.

  The Outer Worlds heeft de potentie om een van de nieuwe pilaren van Microsoft te worden. Het enige wat het tweede deel dan nog wel nodig heeft is een nieuw element dat iedereen omver blaast. Pas wanneer dit lukt, kan The Outer Worlds zich daadwerkelijk onderscheiden van soortgelijke RPG’s.

  Perfect Dark 3

  Niet alleen Fable is rijp voor een terugkeer, want hetzelfde kan Microsoft ook doen met Perfect Dark. De originele game van Rare kwam natuurlijk uit op de Nintendo 64, maar nadat Microsoft de studio kocht kwam er nog een prequel Perfect Dark Zero uit. Deze werd minder goed ontvangen dan het origineel, waarna er geen nieuwe games meer werden gemaakt in de serie.

  Rare ging experimenteren met titels als Viva Pinata-titels, een slecht ontvangen Banjo-Kazooie en allerlei Kinect-titels. De gloriedagen van de steengoede studio leken voorbij, waarbij Sea of Thieves de genadeslag leek. De piratentitel werd slecht ontvangen, maar is inmiddels stukken beter geworden. Het volgende project van de ooit zo bekroonde studio is Everwild voor de Xbox One, maar waarmee de studio pas echt hoge ogen weet te scoren is de terugkeer naar een oude liefde.

  Een vervolg op Perfect Dark zou dan ook perfect zijn en zou fans van Rare die de gloriedagen koesteren gelijk aanspreken. Het zou zelfs Velvet Dark kunnen zijn, de titel die Rare in eerste instantie wilde maken voor de GameCube voordat deze geannuleerd werd.

  Forza Motorsport 8/ Forza Horizon 5

  Racefans kunnen met de volgende Xbox hun geluk waarschijnlijk ook niet op, want we verwachten dat er een nieuwe Forza in de maak is die er mooier uit gaat zien dan ooit tevoren. Dankzij de kracht van de Xbox Series X kan Turn 10 Studios, de ontwikkelaar achter de Forza Motorsport-reeks alles uit de kast trekken om de volgende game in de serie onvergetelijk te maken.

  Als het gerucht rondom Fable waar blijkt te zijn, kan de studio zelfs proberen om Motorsports en Horizon samen te voegen voor de ultieme racegame. Gezien de Motorsport en Horizon-series elkaar afwisselen zou Forza Motorsport 8 de volgende zijn in de reeks en als het daadwerkelijk zo is dat de studio achter de Horizon-serie bezig is met een compleet andere titel, is dit hét moment om de series samen te voegen. Het zou racefanaten in ieder geval genoeg reden geven om te kiezen voor de Xbox Series X.

  Banjo-Kazooie 4

  Als Microsoft slim is en een goede indruk wil maken met de Xbox Series X is het slim om misschien wel de meest-geliefde reeks van het bedrijf weer tot leven te roepen. Natuurlijk hebben we het over een gloednieuwe Banjo-Kazooie die inspiratie neemt van de eerste twee delen. Hoe minder we spreken over deel 3, des te gelukkiger we worden.

  De vraag is alleen of Microsoft de game moet laten ontwikkelen door Rare, de studio achter de originele games. Rare lijkt namelijk een compleet andere weg in te zijn geslagen en het is maar de vraag of de studio nog terug wil naar de 3D-platformer. In plaats daarvan zou Microsoft ook Playtonic Games kunnen benaderen aangezien de studio eerder al een spiritueel vervolg genaamd Yooka-Laylee maakte. Een vervolg verscheen in 2019 dat veel beter werd ontvangen en aangezien Microsoft Banjo-Kazooie ook al naar de Switch liet komen in Super Smash Bros. Ultimate zou het niet gek zijn als de uitgever een externe studio benadert voor een nieuw leven voor twee iconen.

  Minecraft 2

  We sluiten deze lijst met Xbox sequels die de Xbox Series X een succes kunnen maken af met een vervolg op de meest succesvolle game aller tijden: Minecraft. De game wordt nog steeds onwijs veel gespeeld door jongeren en een vervolg zou dan ook een slimme zet zijn. Hiermee trekt Microsoft gelijk een grote groep naar haar nieuwe platform indien de game exclusief wordt voor de Xbox Series X.

  Laat spelers hun creaties overzetten naar het vervolg, geef spelers de opties tussen verschillende artstyles en biedt nog meer opties dan in het origineel en je hebt een groot aantal spelers binnen. Gezien de kracht van de volgende console is het misschien zelfs mogelijk om splitscreen uit te breiden naar vier spelers waardoor kinderen met nog meer vrienden samen kunnen spelen.

  Het zou zelfs mogelijk zijn om een verhaal toe te voegen aan de game die naast een tof avontuur ook dient als een tutorial voor nieuwkomers. Hierbij wordt zowel de basis uitgelegd als de nieuwe features. De originele game is inmiddels negen jaar oud en Microsoft kocht de ontwikkelaar en haar IP immers niet voor 2.5 miljard dollar om vervolgens alleen maar spinoffs uit te brengen. Een tweede deel lijkt dan ook een logische zet en al helemaal voor een ultra krachtige console die Microsoft weer aan de absolute top moet zetten.

  Minecraft

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.