Xbox One updates - Dit staat je console te wachten!

Article
zaterdag, 22 augustus 2015 om 13:23
xgn google image
Windows 10 luidt een nieuw tijdperk in voor Microsoft. Meer dan ooit vullen pc en Xbox elkaar perfect aan. In november arriveert Windows 10, nu al beschouwd als ‘beste Windows ooit’, op de Xbox One. De update introduceert een spiksplinternieuw interface-ontwerp. Wat staat de Xbox One nog meer te wachten? We zetten alle komende Xbox One updates op een rijtje.
Het huidige interface-ontwerp van de Xbox One is niet per se slecht, maar er is zeker ruimte voor verbetering. Het navigeren is door de vele tabbladen en de wirwar aan taakbalken niet bepaald gebruiksvriendelijk. Met de implementatie van Windows 10 moet de Xbox One sneller en gemakkelijker te gebruiken zijn. De verstopte functies springen onmiddellijk in het oog dankzij de kenmerkende Windows-blokken. Deze zijn niet alleen herkenbaar, maar voorzien de interface van een strakker uiterlijk.
Alle verbeteringen in de interface zijn gericht op het bevorderen van de snelheid van het besturingssysteem. Gebruikers die nu willen wisselen tussen verschillende taken, zoals het bekijken van een vriendenlijst, het aanzwengelen van een partychat of knoeien in de instellingen, zijn daar meestal lang mee bezig. Voortaan zijn functies zoals ‘zoeken’, ‘vriendenlijst’, ‘berichten’ en ‘notificaties’ een stuk beter geïntegreerd in de interface. Je kunt ze sneller aanklikken en hoeft niet meer eindeloos te switchen tussen tabbladen.
Xbox One updates

Backwards compatibility

De november update introduceert bovendien een van de beste en grootste functies die de Xbox One tot nu toe heeft gekregen: backwards compatibility. De Xbox One gaat na het uitrollen van de functie honderden Xbox 360-titels ondersteunen, zowel fysieke als digitale exemplaren. Uitzonderingen daargelaten, zoals games die gewezen zijn op de Kinect-sensor of een racestuur. Dit komt doordat de Xbox 360-emulatie op softwareniveau plaatsvindt en niet op hardwareniveau.
Met andere woorden: externe apparaten van de Xbox 360 werken niet op de nieuwe console van Microsoft. Gezien het overgrote aanbod maakt dit niet zoveel uit. Bovendien zijn alle games die in het Microsoft Games With Gold-programma voorkomen, ook backwards compatible zijn. Leden van Xbox Live Gold krijgen daarmee dus niet langer twee, maar vier (!) gratis games per maand. Dat zijn meestal niet de minste games: de afgelopen maanden werden Raymans Legends en Metro 2033 gratis weggeven.
Xbox One updates

Programma's opnemen

Een andere veelbelovende functie van de Xbox One is de optie om televisieprogramma’s en series op te nemen. Deze zogenoemde dvr-functionaliteit wordt helaas exclusief uitgerold voor console-eigenaren in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Daarna hoopt Microsoft nog Duitsland en Frankrijk aan de lijst toe te voegen. Dit alles moet halverwege volgend jaar gaan gebeuren, waardoor de kans groot is dat Nederland nog een heel jaar moet wachten op de feature.
Toch neemt het niet weg dat we erg enthousiast zijn over dvr-functionaliteit. Voor het eerst kunnen we met een console programma’s opnemen en zelfs opnames inplannen. Is er een serie op televisie? Dan kun je het zo instellen dat je iedere zaterdagavond om acht uur CSI opneemt. Het enige wat je nodig hebt, is een extern opslagmedium waar je de programma’s op kunt bewaren. De opgenomen programma’s en series kunnen vanaf de Xbox One teruggekeken worden, maar ook op externe apparaten waar Windows 10 op staat. Denk daarbij aan een pc, maar ook aan een Microsoft-tablet. Dit alles kan terwijl je je favoriete games aan het spelen bent.
Dit alles kan terwijl je je favoriete games aan het spelen bent. Om televisie te kijken op de Xbox One moet je ook een speciale digitale tv-tuner hebben. Deze is los verkrijgbaar. Je zult dus flink wat extra hardware in huis moeten hebben om tv uiteindelijk op te nemen.
Xbox One updates

Xbox One Chatpad

Gelijktijdig met het uitrollen van de Xbox One november update, verschijnt de Xbox One Chatpad op de markt. Zonder de update maakt deze accessoire geen verbinding. Nieuw is het apparaat niet: in het verleden kwam er voor de Xbox 360 al een variant op de markt. Net als zijn voorganger bevat de Chatpad een volledig qwerty-toetsenbord voor gemakkelijk chatten in Xbox Live en zoeken door de menu’s. De Chatpad gaat naar de verwachting tussen de 30 en 40 euro kosten. Verwacht in november een uitgebreide recensie van dit apparaat.

Populair Nieuws