Seventh Son Review (Blu-Ray) - Mega budget, grote namen, geen succes

  Ben Barnes uit The Chroncles of Narnia schittert in een nieuw avontuur: Seventh Son. De fantasievolle film is nu uit op Blu-ray en DVD. Lees onze bevindingen in de Seventh Son review.

  Naast Barnes schittert Oscarwinnares Julianne Moore. Zij kruipt in de huid van Dark Queen en dat doet ze met verve. Ze is geloofwaardig als kwaadaardige vrouw, en dat terwijl ze in Still Alice nog zo’n kwetsbare kant liet zien. Puik gedaan.

  The Seventh Son handelt over de zevende zoon (gespeeld door Barnes) die samen met zijn mentor (gespeeld door Jeff Bridges) de Dark Queen moet bestrijden. Want die bovennatuurlijk krachten van haar zijn niet in de haak.

  Leuk feit is de bijrol van Game of Thrones speler Kit Harington aan het begin van de film. Voor de vrouwen is hij pure eye candy, maar helaas voor hen: enkel de eerste minuten mag hij schitteren. Daarna verlaat hij het decor. Ahhhhhhhhh!

  Kit Harington in Seventh Son review

  Originaliteit is ver te zoeken

  Terug dus naar Barnes. Hij, de Zevende Zoon, is (hoe cliché!) bij aanvang een doodeenvoudige jongen. Messenwerpen krijgt hij niet eens normaal voor elkaar. Hij gooit toch mis. Het is het beeld zoals we dat al zo vaak voorbij hebben zien komen: hij ontdekt zijn gave, krijgt training en opeens wordt hij een held. In een notendop is dat het welbekende verhaal.

  The Seventh Son is dan ook niet bepaald een film die je lang zal bijblijven om deze reden, plus dat er simpelweg niets unieks wordt aangeboden. De training van mentor en leerling hebben we al vaker beter voorbij zien komen, neem bijvoorbeeld The Mask of Zorro (Hopkins en Banderas).

  Een kwade heks betreedt het toneel. Seventh Son review

  Prachtige decors en overtuigende gevechten

  Ondanks deze felle kritiek is The Seventh Son daarmee niet meteen bestempeld tot pure pulp. Want gek genoeg is de film best nog wel vermakelijk. Dat komt doordat de film er qua decor prachtig uitziet en scenes en gevechten overtuigend zijn.

  De omgevingen zijn kleurrijk en alle fantasy elementen zijn net zo geloofwaardig als elementen uit The Lord of the Rings. Dag mag dan ook wel als je nagaat dat het budget van deze film op bijna 100 miljoen dollar (!) lag. 100 miljoen?! Ja, 100 miljoen!

  Waarschijnlijk heeft men gedacht dat als je er een groot budget tegen aansmijt, een Oscarwinnaar erin gooit (Moore had ‘m toen nog niet op zak, Bridges echter wel), en wat elementen erin gooit die doen denken aan Game of Thrones, The Lord of the Rings én Chronincles of Narnia… nou, dan dit zit je goed.

  Twee mensen in een romantisch shot. Seventh Son review

  Seventh Son review - had zoveel meer kunnen zijn

  Nee dus. Al is het wel zo dat de film niet dusdanig slecht is dat er geen lol te beleven valt. Daarvoor zijn Moore, Bridges en Barnes té overtuigend. Dit zijn drie mensen die wel wat kunnen op het doek en dus stort het kaartenhuis niet helemaal in elkaar. Maar het is pijnlijk om te zien hoe hier veel meer in had gezeten.

  De Blu-ray is dan ook niet echt de moeite waard om in huis te halen. De extra’s zijn niet eens noemenswaardig: wat verwijderde en alternatieve scènes, de making of, en dat is het wel zo’n beetje. En de film zelf.. tja, je kijkt die één keer en denkt dan: next! Zonde.

  6

  De plus- en minpunten

  • Goede acteurs
  • Alles oogt prachtig
  • Hé Kit Harington even in beeld
  • Niets unieks
  • Na één keer kijken ben je 'm alweer vergeten
  • Rol tussen leerling en meester slecht uitgevoerd

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.