Xbox One launch titels - het volledige overzicht

  De Xbox One komt 5 september uit in Nederland. XGN zet de games die gelijk op de launchdatum beschikbaar zijn in een handig overzicht op een rijtje! Genoeg te gamen, zo blijkt!

  Hierbij een zo'n volledig mogelijk overzicht van de line-up van Xbox One titels. Wellicht komt er nog één bij of valt er één af, maar met deze special krijg je toch een goed beeld van wat je kan verwachten begin september! De precieze prijzen zijn nog niet voor alle titels bekend, maar de prijzen zullen ergens in de 60 - 75 euro liggen.

  De meeste games komen gelijktijdig uit met de Xbox One launch, al zullen sommige games eerder in de verkoop gaan. We zetten eerst de first party launch titels op een rijtje.

  Dead Rising 3 Day One Edition

  Baan je een weg door hordes zombies met een lege maag in het nieuwste Dead Rising spel. Deze speciale editie bevat de exclusieve Frank West en Chuck Greene Tribute Packs met nieuwe bonusvoorwerpen. Het spel komt op de launch-dag uit en heeft een gigantische hoeveelheid wapens en wapens outfits en voertuigen. Zo kun jij met een gemotoriseerde stoomwals je weg door een grote horde zombies ploegen terwijl je niets anders draagt dan een Borat-string. Dit is een van de handelsmerken van de game.

  Forza Motorsport 5

  Race naar de finish in de nieuwste Forza titel. Nieuwe parcoursen en nieuwe auto's zorgen ervoor dat je je inleeft als een heuse formule 1 coureur. De Day One edition bevat vier exclusieve auto's. Forza wordt gezien als een van de meest realistische race-simlatoren. Zo rekent het spel zelfs de slijtage van de banden. Race je weg naar de top in de singleplayer of daag mensen van over de hele wereld uit voor een intense race over de vele parcoursen. H

  Killer Instinct

  Killer Instinct is een fighter van vroeger die enorm is opgepoest. Kies iconische karakters uit en bevecht elkaar in deze fighter die inspeelt op de nostalgie. Buttonbash of maak maak bewuste combo's. De game is gratis om te spelen, maar geeft je niet toegang tot alle speelbare karakters. Wel zit er roulatie in welk karakter er gratis te spelen is. Van Sabrewulf tot Jago, ze zitter er allemaal in.

  Kinect Sports Rivals

  In deze Kinect game kun je verschillende sporten uitoefenen als bowlen, voetbal, tennis, jetski racen, schieten, en rotsklimmen. Allemaal vanuit je woonkamer, zodat je nooit meer hoeft te denken aan een abonnement bij een sportschool. Gebruik deze game om actief aan de slag te gaan met je gewicht of als competatief gezelschapspel voor wanneer je gasten hebt.

  Ryse - Son of Rome

  Ryse neemt je mee naar het oude Rome en duwt je in de rol van de Marius Titus, legeraanvoerder extraordinaire. Ryse maakt gebruik van de Kinect stemherkennings functie om troepen bevelen te geven, wat geheid zal zorgen voor een egoboost. Vecht met Titus voor het herstel van je eer terwijl je vijanden met goed getimede knoppencombo's ondoet van hun ledematen. De Day One edition bevat een exclusieve multiplayermap en een nieuw zwaard. Het spel komt op de launch dag uit.

  Dan hierbij de third party titels in alfabetische volgorde!

  Assassin's Creed IV Black Flag

  Het laatste spel in de immens populaire serie van Ubisoft neemt je mee naar de Caraïbische eilanden voor een hoop sluipmoordenarij en, uiteraard, piraterij. Bezoek grote en bekende steden uit de tijd waarin piraten de zee onveilig maakten en verbeter je schip met een grote hoeveelheid upgrades. Jaag op walvissen, enter handelsvloten en zoek schatten die op de bodem van de zee liggen. Het spel is nu al te koop.

  Battlefield 4

  Battlefield 4 doet weer precies wat Battlefield al jaren doet, dat is namelijk de 'All out War' beleving die DICE en EA je beloven. Dit keer zijn de graphics uiteraard een stuk beter en zijn de maps nog interactiever. Wolkenkrabbers storten in, schepen varen in op het vaste land. En dat allemaal terwijl jij de vijand van je af moet vechten.

  Call of Duty: Ghosts

  Het laatste spel in Activision Call of Duty reeks komt, uiteraard, naar de Xbox One. Ghosts speelt zich af in de toekomst, en niet tijdens een oorlog. Ghosts kent wederom een uitgebeide multiplayer waar je veel uren in kwijt kunt. De speciale editie, de Prestige Edition, is ook beschikbaar op de launch dag.

  Diablo III: Reaper of Souls - Ultimate Evil Edition

  De hit voor de PC komt nu ook naar de Xbox One. De Ultimate Evil editie bevat zowel Diablo III als de uitbreiding Reaper of Souls, een nieuwe apprentice modus, splitscreen co-op, en online co-op. Zo kun je zoveel loot als je hartje kan begeren verzamelen.

  EA Sports UFC

  UFC is een game waarbij je het op realistische wijze opneemt tegen verschillende MMA-vechters. Stap in de ring en probeer je tegenstander op verschillende manieren uit te schakelen. Probeer het met verschillende stoten of trappen.

  Ook kun je een tegenstander tegen de grond vechten om daar het gevecht voort te zetten. Krijg je tegenstander in een houdgreep en dwing hem tot overgave. Als klap op de vuurpijl krijg je Bruce Lee als speelbaar karakter wanneer je een pre-order plaatst voor de game.

  FIFA 14

  Een launch lineup is niet compleet zonder een FIFA spel. FIFA 2014 is een van de laatste spellen in de reeks, en voegt enkele nieuwe features toe, zoals nieuwe voetbal moves. Speel lokaal of online multiplayer, voor uren speelplezier met vrienden of met vreemden. De collector's editie komt niet uit voor de Xbox One.

  Fighter Within

  Een Kinect vechtspel van Ubisoft waarin je het opneemt tegen virtuele tegenstanders. Laat je je agressie de vrije loop gaan, Badr Hari stijl. Het spel komt exclusief uit op de Xbox One en is niet speelbaar met een controller.

  Madden NFL 2015

  Voor degenen die niets hebben met Europese voetbal, is er Madden NFL, want deze sportgame van EA staat helemaal in het teken van American football. Net als de andere sportspellen heb je de mogelijkheid om lokaal of online multiplayer te spelen. Het spel komt 28 augustus uit.

  Metro: Redux

  Metro: Redux neemt je mee naar de tunnels die onder het platgegooide Moskou liggen. Na een oorlog waarbij de mens bij werd uitgeroeid is er niets anders over dan verschroeide aarde met daarbij dood en verderf. In Metro: Redux zitten zowel Metro 2033 als Metro: Last Light met alle uitbreidingen die voor de games uitkwamen.

  De digitale versie van de game biedt je de keuze om de opgepoeste versies van de games los te kopen, bij de fysieke versie is dit niet het geval. In de game speel je Artyom die opgroeide in de donkere en krakende tunnels. Verken deze donkere plaatsen en ontdek wat de tunnels nog meer voor je in petto heeft dan andere mensen en ratten.

  NBA 2K14

  Een basketbalspel maakt de sportgames van de launch compleet. De populaire serie van 2K games is er vanaf de eerste dag bij op de Xbox One. In 2K14 kun je zowel vanaf de bank met vrienden spelen, of online met basketballiefhebbers uit de hele wereld.

  Need for Speed Rivals

  Deze racegame is de nieuwste titel in de Need for Speed reeks, inmiddels al weer de twintigste titel in de langlopende serie van EA. De speler kan kiezen uit twee verschillende verhalen, waarin je kan spelen als een racer of als een politieagent. De limited edition is ook verkrijgbaar op de launch datum, en bevat de ultieme cop pack en de unieke racer pack.

  Plants vs. Zombies - Garden Warfare

  Iedereen is wel bekend met de verslavende torenverdediging game Plants vs. Zombies, die groot is geworden op de mobiele platformen. In Plants vs. Zombies - Garden Warfare wordt het echter anders aangepakt, gezien het hier gaat om een shooter. Zo moet je bijvoorbeeld samenwerken in een team van vier of je kunt vechten in grootse multiplayer potjes. Vecht dus mee aan de kant van de planten of de zombies en maak van de tuin een echt slachtveld.

  Rayman Legends

  Rayman is een karakter dat al sinds jaar en dag een bekende naam heeft in de gamewereld. Deze platformer heeft diverse prijzen gewonnen en is beschikbaar op de launch van de Xbox One in Nederland. Bewandel het magische bos en bewonder alle schilderijen die een mytisch verhaal afbeelden. Plots zuigt een van deze schilderijen je naar binnen en ineens begint het avontuur voor je. Spring en vecht je weg door de vijanden en ontrafel de geheimen van de schilderijen.

  Sherlock Holmes: Crimes & Punishments

  Ben jij ook zo verslaafd aan de Sherlock serie van de BBC? Look no further. Crimes & Punishments is het vervolg op The Testament of Sherlock Holmes uit 2012, en is, verrassend, een detective game. Het karaktermodel van Sherlock zelf is geüdated naar een meer moderne versie van het personage in vergelijking met the Testament.

  Sniper Elite 3

  Het nieuwste deel in de Sniper Elite serie van Rebellion speelt zich wederom af in de Tweede Wereldoorlog, ditmaal in het exotische Noord-Afrika. Je kruipt weer in de huid van Karl Fairburne, sniper voor de Amerikaanse geheime dienst. Een gruwelijke killcam spoort je aan om je doelwit op de meest inventieve plaatsen te raken.

  Skylanders Swap Force

  Deze verslavende serie maakt ook zijn debuut op de Xbox One. Swap force is het derde deel in de populaire monster serie van Activision Blizzard, en belooft plezier voor jong én oud. Het duurt niet lang of je hebt de drang om naar de Bart Smit te rennen en alle figuurtjes te kopen. Het spel komt op de launch dag uit, en is verkrijgbaar als Starter Pack met meerdere figuurtjes.

  Thief

  In ga jij first-person aan de slag met Gareth, de meesterdief. Met dit vingervlug personage kruip en sluip je door steegjes en probeer je een mooie buit te stelen. Je doet je best om een waardevol erfstuk te stelen van een plek die wordt gezien als ondoordringbaar.

  Als meesterdief en flexibele acrobaat is dit voor jou een uitdaging die je op het lijf staat geschreven. Een van de belangrijkste wapens is je boog waarmee je een brede hoeveelheid pijlen af kunt schieten. Zo heb je bijvoorbeeld pijlen waarmee je fakkels dooft.

  Titanfall

  Van Respawn Entertainment komt de game waarin je met titanen en piloten vecht op een groot slachtveld. Kies welke wapens je gebruikt en verdien in een zo snel mogelijke tijd genoeg punten om jouw Titan uit de lucht te laten vallen alvorens je het opneemt tegen Titans van je tegenstander. Titanfall ken een uitgebreide optie om zowel je Titan als de loadout van je piloot te personaliseren. De game kent geen singleplayer, wel een toffe multiplayer.

  Transformers: Rise of the Dark Spark

  Deze tie-in videogame komt rond dezelfde tijd als de nieuwste Transformers film, Transformers: Age of Extinction. Aan de naam te zien zal het spel een hele andere verhaallijn volgen dan de film, wat een welkome afwisseling is van film-naar-game adaptaties die zonder enige moeite in het spel te stoppen de film nabootsen.

  Tomb Raider - The Definitive Edition

  In dit laatste deel van Tomb Raider kruip je in de huid van een jonge en onervaren Lara Croft. Verken de vele onherbergzame gebieden en zie hoe Lara stranformeert in een keiharde overlever. Deze editie is een opgepoetste versie van het origineel en heeft alle originele downloadbare content voor je.

  Watch Dogs

  De hack-tastische game van Ubisoft maakt na de al eerder uitgekomen te zijn voor de andere platformen eindelijk zijn debuut op de Xbox One. Maak als hacker Adrian Chicago (on)veilig met je digitale inbreek kunsten, en vecht tegen de corruptie in de door misdaad geplaagde wereldstad. Met deze laatste titel kan de line-up voor de Xbox One niet meer stuk!

  Wolfenstein - The New Order

  We zijn nazi's nog lang niet zat, en al helemaal niet als de Tweede Wereldoorlog voor de verandering niet de setting is. Het occulte maakt kennis met geweren in dit nieuwste Wolfenstein spel, waarin de nazi's de Tweede Wereldoorlog gewonnen hebben. In deze alternatieve realitieit is het aan jou de taak om een einde te maken aan de wereldheerschappij van de nazi's. Het spel is nu al te koop.

  Zoo Tycoon

  De remake van Zoo Tycoon belooft ons nostalgie in een nieuw jasje. Het eerste deel in de populaire tycoon serie van EA kwam alweer uit in de jaren 90. In Zoo Tycoon maak en beheer je de dierentuin van je dromen, of kun je je bezoekers terroriseren door 'per ongeluk' het hek van de leeuwenkooi te verwijderen. Goed voor heel wat uurtjes spelplezier!

  Fighter Within

  Verkijgbaar vanaf 5 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.