Xbox One games om naar uit te kijken

  De Xbox One is vorige week eindelijk uitgekomen in Nederland. Wij hebben al aandacht besteed aan de games die bezitters op het moment voor de One aan kunnen schaffen, maar welke grote titels kunnen eigenaren nog dit jaar verwachten? Wij hebben ze op een rijtje gezet.

  Het gaat hierbij niet enkel om exclusieve titels, dus sommige games zijn multiplatform. Houd je portemonnee goed vast, want het is een behoorlijke lijst die we nog in 2014 mogen ontvangen.

  FIFA 15 - 25 september

  Allereerst mogen we in september weer het startsein geven voor de jaarlijkse voetbaloorlog tussen Pro Evolution Soccer en FIFA. Laatstgenoemde zal eerst uitkomen en EA is vastbesloten om ook dit jaar weer in te winnen van Konami’s voetbalgame. FIFA 15 bouwt voort op FIFA 14 en zal vooral veranderingen zien in de speelsnelheid en de intelligentie van de keeper. Ook zullen er meer tactische mogelijkheden voor de spelers zijn, die toegepast kunnen worden op hun speelstijl.

  Forza Horizon 2 - 30 september

  Op 30 september kunnen raceliefhebbers in hun handjes knijpen, want dan zal Forza Horizon 2 de winkelschappen binnen rijden. Deze racegame is exclusief voor de Xbox One en Xbox 360 en zal, net zoals het origineel, een open wereld bieden. Spelers kunnen deze keer touren door Zuid-Europa, waarbij ze de keuze hebben uit honderden auto’s.

  Middle-earth: Shadow of Mordor - 3 oktober

  We hebben al een tijdje geen game meer gehad die zich afspeelde in het universum van Lord of the Rings, maar op 3 oktober kunnen we weer aan de slag. In Shadow of Mordor maken we kennis met Tallion, die samen met zijn familie is overleden, maar dankzij de geest van een Elf weer is opgestaan uit de dood. Samen met de geest gaat hij op een missie om zijn familie te wreken en de wederopstanding van Sauron te stoppen.

  Alien: Isolation - 7 oktober

  Vrees niet, Alien: Isolation is geen vervolg op het verschrikkelijke Alien: Colonial Marines. In tegenstelling tot laatstgenoemde is Isolation een survival horrorgame, waarbij de speler uit de klauwen moet blijven van de klassieke en beruchte Alien. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want door de scherpe zintuigen van het beest en het feit dat wapens niet werken, zul je vaak doodgaan. Wij raden aan dat mensen met claustrofobie ver van deze game wegblijven.

  NBA 2K15 - 10 oktober

  Elk jaar komt uitgever 2K met een basketbalgame en elk jaar staat het vrijwel garant voor succes. Ook vorig jaar haalde 2K14 hoge cijfers binnen. De veranderingen die gemaakt zullen worden op het vorige deel zijn onder andere een betere intelligentie van de spelers, een nieuw schietsysteem en de toevoeging van MyLeague. In de MyLeague-modus kun je een toernooi spelen die helemaal naar jouw eigen wensen is aangepast.

  The Evil Within - 14 oktober

  Bezitters van vele schone onderbroeken kunnen op 14 oktober uitkijken naar The Evil Within. In deze survival horrorgame speel je met de detective Sebastian Castellanos. Hij moet een massamoord oplossen, maar al snel komt hij terecht in een wereld vol met verschrikkelijke monsters. De speler moet zien te overleven door gebruik te maken van de omgeving en de momenten te kiezen waarop hij in de aanval gaat en juist kiest voor het hazenpad.

  Sunset Overdrive - 28 oktober

  Eén van de grootste Xbox One-exclusives die er nog aan zit te komen dit jaar is Sunset Overdrive. Deze game van Insomniac - bekend van Ratchet & Clank en Resistance - is een zeer kleurrijke third-person shooter, waar in beweging blijven centraal staat. Je kan je lopend door de open wereld bewegen, maar het gaat sneller door te grinden op stukken rails en kabels, en door te springen op trampolines. Tegelijkertijd mag je ook nog eens een soort zombies te lijf gaan met doldwaze wapens.

  Lords of the Fallen - 31 oktober

  Als er één game is waar Lords of the Fallen zijn inspiratie vandaan heeft gehaald, dan is het wel Dark Souls. In deze third-person actiegame is het de taak aan Harkyn om de wereld van een zekere ondergang te behoeden. De speler heeft zelf de keuze hoe hij met Harkyn speelt; als krijger, magiër of een combinatie daarvan.

  Pro Evolution Soccer 2015 - 3 november

  De voetbaloorlog kan natuurlijk niet alleen worden gevochten door FIFA, want op 13 november komt ook de nieuwste telg uit de Pro Evolution Soccer-serie. Wij zijn benieuwd wat Konami van plan is om de suprematie van FIFA te stoppen, want de serie van EA loopt al jaren voor op die van de Japanners. Misschien zal de nieuwe generatie goed nieuws brengen voor PES.

  Call of Duty: Advanced Warfare - 4 november

  Call of Duty zal niet langer de serie zijn zonder jetpacks. De FPS-serie neemt namelijk een uitstapje naar de toekomst in Advanced Warfare. Spelers zullen gehuld worden in een exoskelet, wat weer een heel hoop veranderingen in de gameplay met zich meebrengt. Wij zijn benieuwd hoe deze kruising tussen Crysis en Call of Duty zal werken.

  Halo: The Master Chief Collection - 11 november

  Voor iedereen die nog nooit een Halo-game heeft gespeeld, of juist een enorme fan van de serie is, is er Halo: The Master Chief Collection. In dit pakket zitten Halo 1 tot en met 4, en zijn alle multiplayer maps uit die games vernieuwd. Wil je dus nog een keer aan de slag in Blood Gulch, dan ben je met de Master Chief Collection aan het goede adres.

  The Crew - 11 november

  Naast Forza Horizon 2 komt er ook een andere open wereld racer naar de Xbox One: The Crew. Hierin kun je door de Verenigde Staten rijden, van de westkust naar de oostkust. De game is alleen te spelen met een internetconnectie, want de focus van de game ligt op het racen tegen andere spelers. Jouw tijden worden automatisch bijgehouden, zodat vrienden tegen jouw tijd kunnen racen en andersom.

  Assassin’s Creed Unity - 13 november

  Op 13 november komt er een nieuwe titel uit de stal van Ubisoft: Assassin’s Creed Unity. Deze AC-game is exclusief voor de PC en next-gen consoles, en speelt zich af in Parijs ten tijde van de Franse Revolutie. Je speelt met Arno, een intellectueel die niet alleen tegen de Tempeliers moet vechten, maar ook moet worstelen met de revolutie. De game huisvest voor het eerst een co-op functie in een AC-game, waar je met drie andere spelers kunt samenwerken.

  Grand Theft Auto V - 18 november

  Als je Grand Theft Auto V nog niet gespeeld hebt, of de game in een mooier jasje wilt zien, dan is de versie voor Xbox One de perfecte oplossing. De game vertelt nog steeds het bizarre verhaal van Trevor, Michael en Franklin, maar nu in knisperend 1080p. Hopelijk komt Rockstar binnenkort ook een keertje met de heists!

  Far Cry 4 - 18 november

  Net zoals zijn voorgangers, zal ook het vierde deel uit de Far Cry-serie een open wereld huisvesten. Spelers zullen nu een bezoekje brengen aan het Himalaya-gebergte, waar een dictator met harde hand regeert en er een verschrikkelijke kledingsmaak op nahoudt. Gevechten zullen niet alleen op twee voeten worden beslecht, maar het is ook mogelijk om bovenop een olifant te springen en Dumbo het werk te laten doen. Pwaaaaaap!!

  Dragon Age: Inquisition - 21 november

  EA en BioWare hebben wat goed te maken met de Dragon Age-serie, na het zwaar tegenvallende Dragon Age II. Dragon Age: Origins was een heerlijke titel, maar het tweede deel zat bomvol knip-en-plakwerk; iets waar Inquisition zich waarschijnlijk niet schuldig aan zal maken. Je bent in het derde deel de aanvoerder van de inquisitie, een organisatie die in leven is geroepen om af te rekenen met al het gespuis in de wereld. Je hebt nu dus niet alleen een groep waar je verantwoordelijk voor bent, maar ook een hele organisatie die je moet verzorgen.

  Project CARS - 21 november

  Als Forza niet realistisch genoeg voor je is, dan ben je bij Project CARS zeker aan het goede adres. Deze racegame heeft als doel om de meest realistische racesimulator ooit te worden en heeft dan ook de hulp ingeroepen van onder andere de voormalige Stig, Nicolas Hamilton - de broer van - en coureur Oli Webb. Spelers zijn niet gebonden aan een bepaalde racestijl, zoals Formule 1, maar hebben de keuze uit verschillende stijlen.

  The Elder Scrolls Online - december 2014

  De PC-versie van The Elder Scrolls Online is al uit sinds april, maar in december kunnen bezitters van een Xbox One ook eindelijk aan de slag met de MMO. Spelers zijn helemaal vrij om de speelstijl van hun personage te bepalen, dus als je een tovenaar met twee zwaarden wilt maken, dan is dat mogelijk. Als je al een personage hebt in de PC-versie, dan kun je die overhevelen naar de Xbox One-versie.

  The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited

  Verkijgbaar vanaf 9 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.