De beste series van AMC die je moet kijken!

Article
zondag, 14 september 2014 om 17:00
xgn google image
Dat series steeds populairder worden komt natuurlijk niet alleen door het feit dat steeds meer grote sterren erin gaan spelen, maar ook doordat zenders er steeds meer geld instoppen. De vorige keer keken we naar Showtime, nu hebben de vijf beste series van AMC op een rijtje gezet.

5. Hell on Wheels

Net zoals HBO’s Deadwood speelt Hell on Wheels zich af in het Wilde Westen, en is daarmee al een zeldzame serie op zich. De serie draait om de aanleg van een spoorlijn, die dwars door de Verenigde Staten gaat, en de entourage die zich daar omheen heeft verzameld; de Hell on Wheels.
De protagonist is Cullen Bohannon, gespeeld door Anson Mount, een voormalig soldaat van de Confederatie, die vlak na de Amerikaanse Burgeroorlog achter een groepje soldaten van de Unie aangaat. Het groepje is namelijk verantwoordelijk voor de moord op Cullens vrouw en zoon. Uiteindelijk belandt hij bij de spoorweg, waar hij aan de gang gaat als voorman.
Zoals het een Western betaamt, is Hell on Wheels lekker smerig en eentje die je niet mag missen, vooral niet als je houdt van het Wilde Westen. Momenteel wordt het vierde seizoen uitgezonden.

4. The Killing US

Als er een serie een Amerikaanse versie krijgt, dan zal die over het algemeen niet de originele versie overtreffen. Een enkele remake wordt er beter op of evenaart het origineel, zoals The Office US, en The Killing US mag zich tot die groep rekenen.
In de serie staan twee detectives centraal, Sarah Linden (Mireille Enos) en Stephen Holder (Joel Kinnaman). In het eerste seizoen moeten de detectives de moord op een tiener oplossen, maar tijdens het onderzoek raakt ook de politiek erbij betrokken. De serie is, net zoals het Deense origineel, lekker duister en onheilspellend.
Alhoewel de serie na drie seizoenen op AMC geannuleerd werd, is het vierde seizoen opgepikt door Netflix, waarmee de serie een waardig einde kreeg.

3. The Walking Dead

The Walking Dead is gebaseerd op de gelijknamige comic serie van Robert Kirkman en heeft ondertussen een flinke fanbase gekregen. In The Walking Dead heeft een virus ervoor gezorgd dat de mensheid is veranderd in hersenloze zombies. De serie draait om een klein groepje overlevenden, onder leiding van Rick Grimes (Andrew Lincoln) die niet alleen moeten omgaan met de apocalypse, maar ook met elkaar.
Vooral het psychologische aspect van de serie maakt indruk; hoe sommigen overlevenden niet kunnen omgaan met de situatie, en hoe andere groepen zich tegen elkaar keren. Zo is er een aantal overlevenden die sinds de apocalypse het slechte pad op is gegaan, omdat er geen autoriteit meer is om die drang tegen te houden. Met name in het derde seizoen komt dit goed naar voren.
De serie heeft op het moment vier seizoenen, maar op 12 oktober zal het vijfde seizoen van start gaan.

2. Mad Men

Samen met HBO’s Boardwalk Empire heeft Mad Men aan de wereld laten zien hoe je een geloofwaardige setting neerzet. De jaren 60 wordt perfect vertaald naar de serie, van de aankleding en locaties, tot het rook- en drinkgedrag van iedereen. Een glas whiskey om tien uur ‘s ochtends is doodnormaal.
In de serie staat Don Draper centraal, een hoge pief binnen het reclamebureau Sterling Cooper, die onder andere verantwoordelijk was voor de beroemde Marlboro reclame. Althans, volgens de serie, Draper is immers een fictief personage. Ondertussen herbergt Draper ook een geheim verleden, waar zelfs zijn vrouw - gespeeld door January Jones - niet van op de hoogte is.
Ondanks dat de serie niet veel actie kent, is elke aflevering enorm spannend. De serie weet goed de stress van het vak te weergeven en geen enkel personage heeft een compleet schoon geweten. De serie heeft momenteel zes volledige seizoenen en het tweede deel van seizoen 7 zal in januari van start gaan.

1. Breaking Bad

Als er één serie is waar we bijna geen woorden meer aan vuil hoeven te maken, dan is het Breaking Bad wel. De serie heeft ons vijf seizoenen lang aan de buis, of computerscherm, gekluisterd gehouden, met het verhaal over scheikundedocent, annex drugsdealer Walter White (Bryan Cranston).
In de serie krijgt Walter te horen dat hij kanker heeft, maar aangezien de verzekering niet over de brug komt met het geld, gaat hij zelf zorgen voor het geld. Samen met zijn oud-leerling Jesse Pinkman (Aaron Paul) brengen ze de meest pure crystal meth op de markt, waarna ze al snel te maken krijgen met concullega’s uit de drugswereld.
Breaking Bad heeft in vijf jaar tijd een enorm aantal prijzen binnengesleept, waaronder twee Golden Globes. Daarnaast wordt de serie ook nog eens door velen als de beste serie ooit gezien. Als je Breaking Bad dus helemaal hebt gemist, dan moet je zo snel mogelijk beginnen. En daarmee bedoelen we nu!