Het belangrijkste E3 nieuws van vandaag

  Gisteravond ging E3 2019 los met de persconferentie van Xbox. Daarna kwam ook Bethesda voorbij en daarmee is er al flink wat nieuws naar buiten gekomen. Wij zetten het even voor je op een rij.

  XGN

  Project Scarlett en Halo Infinite release

  Scarlett is de nieuwe console van Microsoft. Tijdens de E3 persconferentie van het bedrijf werd de console uit de doeken gedaan. We kregen echter nog niet heel veel te zien.

  Wel weten we dat de console een resolutie van 8K gaat ondersteunen en framerates tot 120 fps. Daarnaast zal Halo Infinite één van de launchtitels worden. Daarmee heeft de console bij lancering gelijk een knaller in huis.

  Project Scarlett en Halo Infinite moeten eind 2020 verschijnen. Een exacte datum en meer details zullen later onthuld worden.

  Cyberpunk 2077 met Keanu Reeves

  Het langverwachte Cyberpunk 2077 heeft eindelijk een releasedatum gekregen. Vanaf 16 april 2020 is het spel te krijgen op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Tijdens de Xbox persconferentie werden nieuwe beelden getoond.

  Ook kwam geheel onverwacht Keanu Reeves opeens in beeld. Hij zal een personage in de game spelen. In dit spel kan je dus op techno boeven schieten samen met John Wick. Dat klinkt als een topgame.

  DOOM Eternal release bekend

  Bethesda had ook veel nieuws om te tonen, waaronder de komende DOOM. We hadden eerder al een teaser gekregen maar nu hebben we een releasedatum en gameplay. Hierin worden weer heel wat demonen terug naar de hel geschoten door onze doom slayer.

  Het spel komt 22 november op PC, PS4, Xbox One en Switch. De game zal natuurlijk een actievolle singleplayer ervaring bieden, maar daarnaast ook een multiplayer.

  Beter games streamen met Orion

  Het was niet enkel games die aandacht kregen bij Bethesda, maar ook techniek. Orion is een programma ontwikkeld door id Software, een studio gespecialiseerd in het maken van de beste technieken voor games.

  Orion is een techniek die gamemakers in hun spel kunnen inbouwen om deze beter geschikt te maken voor streamen. Waar veel streambedrijven zich richten op hardware, maakt id Software nu juist software om het streamen van games beter te maken. Elk spel zal er gebruik van kunnen maken, op elk platform.

  Met de techniek zou de netwerkvertraging tussen gebruiker en server tot 20% sneller worden en op de benodigde bandbreedte kan wel 40% bespaard worden. Iets dat heel belangrijk is voor mensen met een datalimiet. Aangezien tal van bedrijven zich richten op streamen was Orion toch wel een belangrijke aankondiging om dit te verbeteren.

  The Outer Worlds komt in oktober

  Het spel van Obsidian games waarin je je eigen verhaal kan creëren komt op 25 oktober voor op de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Je bent op weg naar een kolonie ergens ver in de ruimte en wordt voor de reis ingevroren. Er gaat echter iets mis en je wordt wakker ergens aan de rand van de bekende ruimte.

  Vanaf daar ga je op pad naar de dichtstbijzijnde kolonie en onderzoek je de megacorporaties die al deze koloniën bezitten. Je kunt ervoor kiezen om goed te zijn, of juist slecht. Of misschien wel een complete psychopaat. De keuze is aan jou in deze nieuwe role-playing game.

  E3 nieuws voor morgen

  Dit was het grootste E3 nieuws van nu. Voor meer nieuws kan je XGN.nl in de gaten houden, want we schrijven dit artikel voor elke dag van E3.

  Wil je niets missen, lees dan ook de top 5 Bethesda aankondigingen, de âââââââtop 5 Xbox aankondigingen en de âââââââverrassingen van E3 2019.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.