Xbox Live Update - Week 43

  De drukte in gameland is officieel losgebarsten, maar dat weerhoudt Microsoft er niet van een aantal arcadetitels op de markt te brengen.

  Op dit moment beginnen we overspoeld te worden met heerlijke games. Wat te denken van het fenomenale Batman: Arkham City. Met een bijzonder hoge 9,6 in onze recensie is dit een absolute topper. Of hetzelfde geldt voor het langverwachte Battlefield 3, zal binnenkort uit onze recensie moeten blijken. Maar daar is deze rubriek niet voor. Wij behandelen hier de kleinere spellen, die enkel als digitale versie aan te schaffen zijn. Ook deze week zijn er weer een aantal interessante arcadegames verschenen.

  Arcade: The War of the Worlds (800 MP)
  Waarschijnlijk kennen de meeste van jullie ‘The War of the Worlds’ wel. Een klassiek boek van H.G. Wells uit 1898. Uit dat boek kwamen onder andere een angstaanjagend hoorspel, een klassieke film en een iets minder klassieke remake voort. En nu dus een heuse game. Ditmaal wordt het verhaal benaderd als een 2D sidescroller, waarin het nodige platformen voorkomt. Een dergelijke titel verdient natuurlijk een bijzondere verteller en dus heeft Patrick Stewart, bekend als Xavier van de X-men serie en Jean-Luc Picard van Star Trek. Een betere combinatie kan bijna niet!

  Arcade: Daytona USA (800 MP)
  Dat Microsoft enorm van klassieke SEGA-games houdt, mag duidelijk zijn; dit is de derde week op rij dat we een SEGA-klassieker als arcadegame mogen verwelkomen. Ook in deze remake zal het racen wel geheel centraal staan, compleet met stuur- en multiplayer-ondersteuning. Je kunt het online tegen maximaal zeven andere spelers opnemen in deze arcaderacer. Zoals te verwachten valt, zijn de graphics opgepoetst en is de originele soundtrack behouden. Een groot voordeel: er zijn geen kwartjes nodig, slechts een eenmalige investering van 800 Microsoft Punten.

  Arcade: Zombie Apocalypse: Never Die Alone (800 MP)
  Wat doe je als de zombie-apocalyps plotseling arriveert? Overleven natuurlijk! In deze Shoot ‘Em Up is het aan jou (en drie andere spelers) om honderden zombies af te maken, overlevenden te redden en een mooie score neer te zetten. Om dat voor elkaar te krijgen, kun je de omgeving als wapen gebruiken. Houd jij helemaal van zombies? Dan is dit misschien wel de ideale game voor jou. Probeer dan wel wat online vrienden te regelen, want sterven doe je niet alleen.

  Demo: Grease Dance
  Heb je altijd al willen bewegen als John Travolta? Ga dan nu los in de Kinect-titel Grease Dance. Zoals te verwachten dans je hierin op het ritme van klassieke jaren '50 muziek. Tja, wat kunnen we hier nog meer over zeggen? Trek gauw de beschamend oude kleding van je ouders aan en dans als een echte Rock & Roll-ster. Gaan!

  Demo: Tropico 4
  Op de PC is Tropico 4 een zeer goede game, zo blijkt uit onze recensie. Of het spel op de Xbox 360 net zo goed werkt, kun je nu uitvinden. Met de controller in de hand ben jij El Presidente en heers jij met stalen vuist of zachte hand over je eigen natie. Houd rekening met politieke tegenstanders, politieke vrienden en natuurrampen, want je bankrekening moet wel op peil blijven natuurlijk. Denk jij dat je geschikt bent als leider van een hele natie? Dan kun je nu je kunde beproeven in de demo van Tropico 4.

  The War of the Worlds

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.