Xbox Live Rewards - Zo werkt het

Article
zondag, 13 september 2015 om 10:00
xgn google image
Het Xbox Live Rewards programma is een tijdje geleden voor het eerst gelanceerd in Nederland. Hoog tijd om eens te kijken hoe dit programma precies in zijn werk gaat. In deze special lees je wat Xbox Live Rewards oplevert, wat het precies inhoudt en natuurlijk hoe je lid kan worden.
Xbox Live Rewards is een loyaliteitsprogramma speciaal voor Xbox gebruikers. Dit programma bestaat al langere tijd in landen als de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, maar is sinds kort voor het eerst in Nederland te vinden.
Alle Nederlandse Xbox Live leden kunnen meedoen aan het programma, zowel op de Xbox One als Xbox 360. Ook maakt het niet uit of je wel of niet over een Xbox Live Gold lidmaatschap beschikt, hoewel Xbox Live Gold leden wel meer beloningen krijgen ten opzichte van de niet-Gold leden.

Wat levert het op?

Deelnemers van het Xbox Live Rewards programma ontvangen beloningen door activiteiten op Xbox Live te ondernemen. Voor deze activiteiten krijgen deelnemers zogenaamde Reward Credits. Dit krediet wordt omgerekend tot een geldbedrag, wat daarna gebruikt kan worden in de Xbox Store om uit te geven aan games, DLC, films of andere dingen.
Deze Reward Credits kunnen op verschillende manieren verdiend worden, bijvoorbeeld door het verlengen van je Xbox Live Gold lidmaatschap, door aankopen te doen in de Xbox Store, door het geven van feedback of het meedoen aan missies en aanbiedingen en door Xbox Live Gold aan te bevelen aan vrienden.
Wanneer deelnemers minstens 5000 Reward Credits hebben verzameld, worden deze omgezet in geld en toegevoegd aan het Microsoft-account van de deelnemer. Deze bedragen worden rond de 15e en 30e van elke maand bijgeschreven. Voor spelers die liever niet willen wachten, is er bovendien de optie om een vervroegde storting aan te vragen wanneer je 1000 of meer Reward Credits hebt verdiend.
79690

Aanmelden doe je zo

Je meldt je aan door naar de de website voor Xbox Live Rewards en te gaan. Hier klik je op de knop 'Word lid van Xbox Live Rewards'. Vervolgens log je in met je Microsoft account.
Je kan dan niet meteen aan de slag met het loyaliteitsprogramma, want het duurt volgens Microsoft twee dagen om dit account op te zetten. In de tussentijd kan je al wel alvast bezig met bepaalde missies om Reward Credits te verdienen, maar het volledige programma laat nog op zich wachten.
Deze ‘twee dagen’ moet je bovendien niet al te letterlijk nemen, het kan namelijk veel langer duren tot je toegang krijg tot het volledige Xbox Live Rewards programma. Wij probeerden namelijk meteen een aanmelding toen het programma in Nederland uitkwam, maar kregen afgelopen week pas bericht.
79691

Reward Credits verdienen

Nadat je jezelf hebt aangemeld voor het Xbox Live Rewards programma zal het dus enige tijd duren voor je ook daadwerkelijk aan de slag kan. Je zal een e-mail krijgen van Microsoft, waarin hetzelfde verteld wordt. Ook hoor je van Microsoft wanneer je account opgezet is en wanneer je dus bezig kan gaan met het verdienen van Reward Credits. Dit kan op veel verschillende manieren.
Zo kan je bijvoorbeeld de maandelijkse enquête invullen op de website van het loyaliteitsprogramma. Deze maand is dit een enquête van slechts 4 vragen over de tevredenheid van deelnemers aan het Xbox Live Rewards programma. Het invullen van deze vragenlijst is snel gedaan en je verdient er 250 Reward Credits mee.
Ook kunnen Xbox Live Gold leden nu beloningen verdienen via de Games With Gold titels. Gebruikers moeten daarvoor de Games With Gold titels downloaden voor Xbox 360 of Xbox One, en wanneer spelers binnen 14 dagen na de aankondiging van de nieuwe games add-ons voor deze titels kopen, verdienen zij 2000 Reward Credits.
Verder kan je Reward Credits verdienen door een abonnement op Xbox Live Gold aan te bevelen aan je vrienden. Ook deze optie is zowel op de Xbox 360 als op de Xbox One beschikbaar. Deelnemers verdienen 1000 Reward Credits voor elke vriend die zich abonneert op Xbox Live Gold. Daar komt ook nog eens bij dat deze vriend zelf 5000 Reward Credits verdient.
Dan zijn er nog de maandelijkse aanbiedingen waarmee je beloningen kan verdienen. Zo staat deze maand in het teken van Zombie Rewards, waarbij je 3000 Reward Credits krijgt wanneer je minstens 48 euro uitgeeft aan games, films en tv-series over zombies.
Verder is er nog de Games on Demand-ponskaart, die de focus legt op de nieuwste digitale games in de Xbox Store. Spelers krijgen namelijk 15000 Reward Credits wanneer ze deze maand minstens vijf nieuwe titels kopen. Hiervoor geldt wel dat deze games echt nieuw moeten zijn: ze mogen op moment van aankoop niet langer dan 30 dagen in de Xbox Store beschikbaar staan, en ze moeten bovendien per stuk minstens 59,99 euro kosten.
79692

MijnVIP en MijnAchievements

Deelnemers van het loyaliteitsprogramma kunnen bovendien meer doen dan alleen Reward Credits verdienen. Zo heb je ook MijnVIP en MijnAchievements. Dit zijn twee afzonderlijke onderdelen van het Xbox Live Rewards programma.
MijnVIP is een exclusief onderdeel van Xbox Live Rewards waarmee leden geld kunnen teurgkrijgen voor aankopen die ze in de Xbox Store hebben gedaan. Dit onderdeel werkt met bepaalde VIP niveaus, waarbij geldt dat hoe hoger het VIPniveau is dat je bereikt, hoe meer geld je terugkrijgt.
Het eerste uitbetalingsniveau wordt bereikt wanneer je minstens 300 euro in één jaar uitgeeft in de Xbox Store. Wanneer je dit doet verdien je een VIP Star, en hoeveel van deze sterren je hebt, bepaalt het percentage geld dat je terugkrijgt. Bovendien kunnen leden van Xbox Live Gold dubbel verdienen via MijnVIP, zo krijgen deze deelnemers bijvoorbeeld dubbele Reward Credits bij je aankopen.
Voor elke 8 euro (en 10 cent) die gebruikers besteden aan artikelen in de Xbox Store, worden ze beloond met een korting op basis van het Mijn VIP Star niveau. Via de website van Xbox Live Rewards is te zien op welk niveau je je bevindt. Wil je hiermee aan de slag gaan, dan moet je eerst lid worden van Xbox Live Rewards. Wanneer je lid bent, hoef je slechts content te kopen in de Xbox Store en doe je op deze manier automatisch mee.
Dan ten slotte nog het MijnAchievements programma, waarbij je een rang toegedeeld krijgt op basis van de achievements die je hebt behaald. Wanneer je gamerscore tussen de 3000 en 9999 ligt, krijg je de rang Rivaal. Tussen 10000 en 24999 ligt de rang Kampioen, tussen 25000 en 74999 ligt de rang Legende en spelers met een gamerscore boven de 75000 krijgen de rang Master. Op dit moment is nog niet duidelijk of hier ook beloningen aan verbonden zijn of niet.