LEGO Dimensions Toy Pad special - Hoe werkt het?

Article
zondag, 13 september 2015 om 9:31
xgn google image
Het Toy Pad in de nieuwe LEGO Dimensions game is op veel verschillende manieren te gebruiken, en beschikt bovendien over vijf speciale functies. Maar hoe werkt dit precies? Lees het hier in de LEGO Dimensions Toy Pad special!
LEGO Dimensions introduceert het toys to life concept in de inmiddels welbekende LEGO Games. Met behulp van het Toy Pad en scanbare poppetjes kan je in het spel aan de slag met personages uit (tot nu toe) veertien verschillende series. Denk bijvoorbeeld aan figuren Lord Of The Rings, Back To The Future, Doctor Who en zelfs Portal.
Dit Toy Pad is een los portaal dat je kan aansluiten op je console. Wanneer je een fysiek personage op dit portaal zet, wordt deze in-game getoond. Hetzelfde geldt voor items en voertuigen. In totaal kunnen zeven figuurtjes tegelijkertijd op het portaal geplaatst worden.

Lego Dimensions Toy Pad special - Alle vijf functies

Verder is dit portaal op vijf specifieke manieren te gebruiken, die je helpen tijdens het spelen van de levels in LEGO Dimensions. Lees hier wat deze vijf manieren precies inhouden!
lego dimensions toy pad

5. Shift

De Shift functie maakt gebruik van drie verschillende portalen, die je kan gebruiken om je personages door diverse levels heen te bewegen. Zo kan je bijvoorbeeld een geel portaal openen, waardoor je personage een bepaalde ruimte in kan die anders niet toegankelijk zou zijn.
Wanneer je gebruik maakt van de Shift functie zal het Toy Pad oplichten in verschillende kleuren. Om je personage in-game te verplaatsen, verplaats je het fysieke figuurtje op het Toy Pad naar de juiste kleur. Er zijn gele, blauwe en paarse portalen te openen via de Shift functie. Door gebruik te maken van verschillend gekleurde portalen kan je verder komen in het level.
77923

4. Elemental

Via de Elemental functie kan je de personages uitrusten met verschillende elementale krachten, zoals vuur, water, aarde, ijs, wind en bliksem. Deze krachten kan je gebruiken om vijanden te verslaan of puzzels op te lossen.
Het element vuur stelt je in staat om vuurballen en een vuurstraal af te schieten om zo ijs te smelten. Ook geeft het de speler bescherming tegen vuur.
Het element water laat de speler water afschieten om zo vuur te doven, en het element ijs geeft de speler de mogelijkheid om vijanden te bevriezen.
Het element wind wordt gebruikt om vijanden weg te blazen met behulp van een tornado, en het element aarde stelt spelers in staat om planten te groeien die je helpen bij het bereiken van onbereikbare gebieden.
Het element bliksem laat de speler bliksem afschieten en geeft je de mogelijkheid om je te bewegen door gebieden die onder stroom staan. Ook geeft dit je de mogelijkheid om tot omgang met elektrische objecten zoals panelen, en kan het vijanden in stukken slaan.
77924

3. Locate

De Locate functie geeft de speler de mogelijkheid om belangrijke en verborgen objecten in het spel te vinden. Dit maakt gebruikt van een soort warm-vs-koud formule, waarbij het Toy Pad rood oplicht wanneer je dicht in de buurt van dit object bent, en blauw oplicht wanneer je verder uit de buurt van het object bent.
Ook zorgt de Locate functie ervoor dat spelers andere personages uit het Lego multiversum op kunnen roepen om een bepaalde taak uit te voeren. Om deze mogelijkheid te activeren moet je een barst in de grond vinden waar een licht uit schijnt.
77925

2. Chroma

Met gebruik van de Chroma functie veranderen personages van kleur. Het gaat voornamelijk om de kleuren rood, blauw of geel, maar de kleuren zijn ook te mixen om zo bijvoorbeeld oranje of groen te krijgen. Deze kleuren kan je gebruiken tijdens het spel om puzzels op te lossen, bijvoorbeeld wanneer je een kleurpatroon na moet maken.
Zo moet je bijvoorbeeld een gekleurd pad volgen met een bepaald personage. Door dan het fysieke figuur op de corresponderende kleur op het Toy Pad te zetten, krijgt je personage in-game ook die bepaalde kleur, en kan je op die manier de puzzel oplossen.
77926

1. Scale

Dankzij de Scale functie kunnen de personages zowel groter als kleiner worden. Wanneer je een fysiek figuur op een bepaalde kleur op de Toy Pad plaatst kan je je personage in-game groter of kleiner maken.
Dit geeft je als speler de mogelijkheid om verschillende gebieden te verkennen of puzzels op te lossen. Zo moet je voor een bepaalde puzzel bijvoorbeeld krimpen om door een luchtfilter te kunnen kruipen, om zo in een afgesloten kamer te komen. Daarna kan je het personage laten groeien om bijvoorbeeld het raam er uit te slaan en weer te ontsnappen.
LEGO Dimensions komt op 29 september uit op de Xbox One, Xbox 360, PS3, PS4 en de Wii U. Meer informatie over de game kan je vinden in onze E3 preview!

Populair Nieuws