Xbox Live Games with Gold games voor april - Wat spelen we deze maand?

Article
woensdag, 01 april 2020 om 15:00
project cars 2 review digitaal racen op zijn best 118509 3f1594734385
Het is inmiddels al april en de lente is begonnen. Het zijn wat gekke tijden momenteel, waarop veel dingen anders lopen dan we gewend zijn. Gelukkig zijn er nog de Xbox Live Games with Gold games die elke maand voorbij komen. Dit zijn de gratis spellen voor april 2020. Wat spelen we deze maand?

Project CARS 2

Microsoft pakt deze maand uit met een dikke racegame, namelijk Project CARS 2. Deze racegame is alweer een paar jaar oud, maar kan prima met de tijd mee. De realistische kant van de game komt vooral naar voren in de graphics die adembenemend zijn, maar vergis je niet. Ook het rijden zelf is behoorlijk echt in elkaar gestoken. Een klein foutje kan ervoor zorgen dat je op hoge snelheid van het wegdek afscheurt, zo de vangrail in.
Project CARS 2 kent levensechte circuits die tot elk hobbeltje nagemaakt zijn. De bolides waarin je mag rondscheuren lopen uiteen van klassiekers tot de recentere GT modellen die je zelf tot in de puntjes kunt afstemmen voordat je het asfalt op gaat. Dit doe je alleen of met meerdere spelers in de verschillende multiplayer modi van de game.
Project CARS 2 is gratis te downloaden tussen 1 en 30 april.
knight of pen and paperf1594734407

Knights of Pen and Paper Bundel

De tweede game is een wat kleinere titel, maar zeker geen mindere. Knight of Pen and Paper is een klassieke Role Playing Game die normaal op pen en papier gespeeld wordt. In de RPG word je op pad gestuurd door een Dungeon Master en krijg je allerlei gepixelde vijanden voor je kiezen. Door zelf te kiezen hoeveel vijanden je te lijf gaat, bepaal je het risico dat je loopt, maar ook hoe hoog je beloning wordt als je het overleeft.
Het vechten werkt zoals bij een turn based-RPG om beurten, waarbij jij en de vijanden elkaar mogen aanvallen of een andere actie kunnen uitvoeren. Door tussen queestes steeds je bepantsering en je wapens aan te passen kom je verder en verder. Hierdoor is deze redelijk onbekende titel (en het tweede deel dat hierbij zit) een hele toffe game voor iedere RPG-liefhebber.
Knights of Pen and Paper Bundle is gratis tussen 16 april en 15 mei.
fable anniversary bannerf1594734416

Fable Anniversary

Om nog even in het RPG universum te blijven, brengt Microsoft ons de meest magische RPG van de Xbox. Fable Anniversary is een remake van de enorm goed ontvangen RPG van Lionhead Studios die consequenties koppelt aan jouw keuzes. De hoofdlijn van het verhaal staat vast, maar alles daar tussenin bepaal je zelf.
Kies jij ervoor om een duistere magiër te worden die iedereen op zijn pad dood maakt? Dan zal de wereld in Fable je haten, maar word je ongekend krachtig. Wil jij liever veel vrienden maken en het goede in je laten spreken? Dan kan dat ook en dan zal de wereld compleet anders op je reageren. Wat je ook kiest in Fable, het avontuur is ronduit magisch.
Fable Anniversary is gratis tussen 1 en 15 april.
toybox turbos 01f1594734442

Toybox Turbos

Voor de laatste Xbox Live Games with Gold titel gaat Microsoft toch nog even terug naar het racen. In Toy Box Turbos ga je aan de slag met kleine speelgoed autootjes die in de meest toffe races rondscheuren. Deze races vinden niet plaats op asfalt, maar gewoon op de keukentafel en op de vloer in een slaapkamer.
Toybox Turbos biedt je 35 autootjes en 19 uiteenlopende circuits om op een leuke manier te racen. Natuurlijk is alleen racen niet de enige optie: je kunt de game met maximaal vier spelers spelen.
Toybox Turbos is gratis beschikbaar van 16 tot en met 30 april.

Xbox Games with Gold games voor april 2020

Met deze vier games mogen we weer een maand vooruit. Microsoft geeft ons twee toffe avonturen om de uren die we thuis spenderen door te komen en daarbij twee toffe racegames om het asfalt onveilig te maken. Of de keukentafel. Welke van deze games ga jij deze maand spelen?