Xbox Live Games with Gold december 2018 - Wat spelen we deze maand?

Article
zaterdag, 01 december 2018 om 18:00
xgn google image
De maand december is weer aangebroken en dat betekent nieuwe Xbox games die gratis te spelen zijn. Microsoft pakt lekker uit in de laatste maand van het jaar met vijf toffe games. Dit is de Xbox Live Games with Gold december 2018 update!

Q.U.B.E. 2 -1 tot 30 december

De eerste game die Microsoft in december gratis weggeeft is Qube 2. In Qube 2 kruip je in de huis van Amelia Cross, een archeologe die wakker wordt in ruïnes. Ze weet niet hoe ze er is gekomen, maar ziet wel meteen dat het landschap buitenaards is. Hoe ze wegkomt van deze vreemde omgeving is haar onbekend, maar gelukkig is er hulp van buitenaf.
Onderweg kom je in deze game breinbrekende puzzels tegen die je alleen met de hulp en je speciale handschoenen kunt oplossen. De hulp komt in de vorm van Emma Sutcliffe voorbij die je vertelt wat je moet doen. Met de handschoenen kun je vervolgens de omgeving manipuleren zodat je de meest lastige omgevingen de baas kunt zijn.
142814

Never Alone - 16 december tot 1 januari

Als je op zoek bent naar een tof avontuur vol puzzels én een ijzersterk verhaal, dan zit je met deze Xbox Games with Gold update goed. Never Alone biedt je namelijk precies dat. Kruip in de huid van Nuna en haar poolvos en doorloop een episch avontuur. Onderweg kom je allerlei uitdagingen tegen in de vorm van puzzels en gevaarlijke dieren.
Het weer speelt ook een rol in deze game, die zich in het poolgebied afspeelt. Je krijgt onder andere te maken met sneeuwstormen en windhozen. Never Alone beoordeelden wij in onze Never Alone review met een welverdiende 9.0.
142815

Race the Sun -16 november tot 15 december

Een game die nu al beschikbaar is, is Race the Sun. In deze minimalistisch ogende racegame ga je razendsnel langs de sterren. De planeten waarop je je bevindt bevatten allemaal abstracte vormen die de obstakels op je route vormen. Het doel is om snelheid te houden, wat makkelijker klinkt dan het is.
Je moet namelijk in de zon zien te blijven, gezien je ruimteschip hierdoor van stroom voorzien wordt. Zodra je uit de zon vliegt, zal je snelheid zakken. De game biedt je naast deze uitdaging nog veel meer uitdagingen en dat op hoge snelheid!
142816

Dragon Age 2 -1 tot 15 december

Als je niet zo van de ruimte bent of gewoon niet van racen houdt, is Dragon Age 2 misschien meer je ding. Deze RPG speelt zich namelijk af op aarde in de middeleeuwen. Het enorme avontuur uit de stal van BioWare laat je in de huid kruipen van een eigen gemaakt karakter. Hiermee moet je de stad Kirkwall beschermen tegen de meest uiteenlopende vijanden.
Denk aan ridders, trollen, enorme spinnen en draken. Onderweg moet je keuzes maken die ervoor kunnen zorgen dat je vrienden of nieuwe vijanden maakt en zo je strijd tegen het kwade veranderen.
142817

Mercenaries: Playground of Destruction - 16 tot 31 december

De laatste game in deze Xbox Live Games with Gold update is Mercenaries: Playground of Destruction. Deze game laat je aan de slag gaan met heuse huurlingen die op pad gaan met een flink arsenaal aan wapens. Op hun pad maken ze iedereen af en slopen ze alles. De omgevingen zijn namelijk allemaal te verwoesten en de missies geven je genoeg vrijheid om je doel op verschillende manieren te bereiken.
Mercenaries is de voorloper op Mercenaries 2: World in Flames die wij beoordeelden in de Mercenaries 2: World in Flames review met een 7.6.

Xbox Live Games with Gold december 2018 - Toffe titels om het jaar af te sluiten

Dit zijn de vijf laatste games die Microsoft ons dit jaar gratis toestopt. Volgend jaar komen er voor Xbox Live Gold leden weer nieuwe games beschikbaar. Welke games ga jij spelen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!