Top 9 beste films december 2018 - Van de makers van Lord of the Rings

  Eindigt 2018 met een knaller? Jij kunt dit jaar in ieder geval afsluiten door nog een toffe film of twee uit te zoeken. Dit zijn de beste films van december 2018. In deze koude wintermaand hoeft in ieder geval niemand zich te vervelen.

  Universal Pictures

  Mortal Engines (6 december)

  Waarschijnlijk heb je al voldoende reclames van Mortal Engines voorbij zien komen. Op televisie worden ze momenteel regelmatig uitgezonden. Mortal Engines is van de makers van The Lord of the Rings en The Hobbit. Natuurlijk wil dit niet altijd zeggen dat de makers nog altijd dezelfde filmmakersmagie in de vingers hebben, maar de kans is groot. Als deze film een beetje van hetzelfde niveau wordt, dan staat het gegarandeerd voor een toffe filmavond.

  Mortal Engines wordt een actievolle sciencefictionfilm gebaseerd op het eerste boek uit de Levende Steden-boekenreeks van Philip Reeve. Er is net een nucleaire oorlog geweest en de mensheid bereikt bijna het einde van haar bestaan. Nu is het lastig om door te blijven leven, want die de kleine groepen die overleven voeren constant oorlog met elkaar.

  Dutch Filmworks

  All You Need Is Love (6 december)

  Iedereen kent het televisieprogramma All You Need Is Love wel. Voornamelijk rond de kerstperiode is het een show waar veel mensen naar kijken. Terwijl de showmakers mensen die geheimlijk verliefd op elkaar waren bij elkaar te brengen, kijkt iedereen vanachter de beeldbuis toe. Een leuk concept dat zich nu leent voor zelfs een bioscoopfilm. Toch gaat het er deze keer wat anders aan toe dan je van zo een televisieserie zou verwachten.

  Er gaat achter de schermen van alles mis wanneer Maarten ter Horst, de presentator, plots op het vliegtuig naar de Schotse hooglanden stapt. Er moet daarentegen wel een show aan elkaar worden gepraat want die kerstspecial komt steeds dichterbij. Dr. Love is weg en de vraag is of dan nog steeds al die geheime liefdes romantisch kunnen worden vervuld.

  The Walt Disney Company

  Ralph Breaks The Internet (12 december)

  Het eerste deel van Wreck It Ralph was geweldig. Je zou dan denken dat een tweede deel heel erg moet inleveren aan kwaliteit, omdat sequels vaak helemaal niet zo goed zijn. Bij Wreck It Ralph 2 Ralph Breaks The Internet weet Disney daarentegen te laten zien de magie nog altijd in huis te hebben. Wij hebben de film al gezien en volop genoten van de grote hoeveelheid grappen en grollen. Deze film is één grote oefening voor je lachspieren.

  Ben je nu benieuwd wat de film zo goed maakt? Eerder publiceerden wij al de Wreck It Ralph 2 Ralph Breaks The Internet review. Hiermee krijg je een goede indruk van deze toffe film.

  Entertainment One Benelux

  Asterix and the Secret Magic Potion (12 december)

  Asterix en Obelix zijn bekende personages die ondertussen al honderden avonturen hebben beleefd. Niet alleen wisten ze naam te maken in populaire stripboeken, ook kregen ze hiervoor al een heleboel films en keren ze binnenkort nog terug in de videogame Asterix en Obelix XXL 2. Maar dat ze al zoveel hebben beleefd, wil nog niet zeggen dat alle verhalen over dit duo al zijn verteld. Zo keren de Galiërs opnieuw terug op het witte doek om in een nieuw verhaal duidelijk te maken dat de Romeinen echt een bijzonder gek volkje zijn.

  Dit keer is de zotte tovenaar Panoramix gevallen tijdens het plukken van maretakken. Hij vindt dat hij oud wordt en dat het tijd is om zijn kennis over te dragen. Asterix en Obelix (en ook het lieve hondje Idefix) reizen heel het Gallische rijk door om een opvolger te zoeken. Alleen deze opvolger krijgt het geheim te horen van de magische toverdrank van Panoramix. Natuurlijk zijn de Romeinen tevens van de partij en die willen dat geheim ook wel in handen krijgen.

  Entertainment One Benelux

  Bon Bini Holland 2 (13 december)

  Als je op zoek bent naar een film om lekker mee te lachen, dan is Bon Bini Holland 2 mogelijk een film voor jou. Je haat het of je vindt het heel gaaf, maar als je lachspieren nog pijn doen van het eerste deel, dan is het raadzaam om deze film in de gaten te houden. Bon Bini Holland is typisch zo'n film die zichzelf niet al te serieus neemt.

  In de film wil Robertic (Jandino Asporaat) zijn vriendin Noella (Liliana de Vries) ten huwelijk vragen. Leuk toch? Tot blijkt dat de liefde helemaal niet zo sterk is en Noella eigenlijk even er tussenuit wil. Langzaam verliest Robertic haar liefde en hij moet er alles aan doen om haar hart terug te veroveren. Hij ziet zo'n 'time out' niet zitten en wil gewoon trouwen.

  Warner Bros. Pictures

  Aquaman (13 december)

  Superhelden films hebben altijd een bepaalde charme. Aquaman is dan ook een film die mogelijk interessant wordt voor een ieder wiens hart harder gaat kloppen van actie, sensatie en superkrachten. Deze stand-alone Aquaman-film neemt je mee naar de wereld van de erfgenaam van Antlantis. De film laat zien dat superhelden niet alleen de steden die bovenwater liggen veilig proberen te houden, maar ook in de oceaan proberen om de misdaad tegen te gaan. Het verhaal neemt ons mee naar de grote zeven zeeën.

  Aquaman wordt gespeeld door Jason Momoa. Hij kruipt hierbij in de rol van een half-mens en half-antlantiër. Het liefst wil hij uitzoeken wie hij is en wat zijn levensdoelen zijn.

  The Walt Disney Company

  Mary Poppins Returns (19 december)

  Mary Poppins is terug met opnieuw een film. Verwacht opnieuw een vleugje magie en waarschijnlijk weer veel zelfverzonnen woorden. Je kunt immers niks anders verwachten van een vrouw die woorden als Supercalifragilisticexpialidosious uit haar mond laat rollen, alsof het een ontzettend makkelijk woord is. Wie wilde nu niet Mary Poppins vroeger als oppas? Als Mary Poppins hetzelfde gehalte heeft als de eerste film, dan wordt dit een magische musical.

  In dit vervolg schiet Mary Poppins de Banks-familie na een tragische gebeurtenis opnieuw te hulp. Dit is nodig want sinds Mary Poppins is verdwenen kan dit gezin wel weer een vleugje magie gebruiken. Mary Poppins zal dit keer worden gespeeld door Emily Blunt. De lantaarnopsteker Jack zal worden vertolkt door niemand minder dan Lin-Manuel Miranda.

  Paramount Pictures

  Bumblebee (20 december)

  Transformer-fans opgelet. We mogen toekijken hoe auto's in de grootste mechanische monsters ooit veranderen. Dit keer zien we het in de spin-off over Bumblebee. Met deze film krijgen films meer te horen over dit bekende personage. De film start wanneer Bumblebee moet schuilen op een uitgestrekt autokerkhof. Bumblebee is zwaar beschadigd wanneer hij wordt gevonden door het meisje Charlie. Tijd voor een opknapbeurt!

  Bumblebee krijgt met deze film de nodige extra achtergrond verhaal. Hoe hij is aangeschaft door zijn eigenaar, hoe hij een band opbouwt met haar en dat ze samen enorm veel avonturen gaan meemaken, zijn allemaal dingen die voorbij zullen komen.

  Sony Pictures

  Spider-Man: Into The Spider Verse (20 december)

  Spider-Man komt weer naar het witte doek. Na recent nog succesvol rond te hebben geslingerd in misschien wel éen van de beste PlayStation 4 games, zal deze film laten zien dat er nog honderden verhalen mogelijk zijn om met de creatieve personages van Stan Lee te doen. Deze keer is de hoofdrol daarentegen niet weggelegd voor Peter Parker. Zo zien we hoe iemand anders het spinnenpak aandoet om in de voetsporen van Parker te stappen.

  Dit keer volgen we Miles Morales. Hij is een tiener uit brooklyn die laat zien dat het niet uit maakt wie nu eigenlijk het masker van Spider-Man draagt. Phil Lord en Christopher Miller, de creatieve geesten die eerder films als The LEGO Movie brachten, brengen dit nieuwe avontuur naar het witte doek. Ze willen een frisse kijk op de bekende held bieden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.