Xbox Games with Gold Augustus 2019 - Wat spelen we?

  Augustus is bijna aangebroken. De games van juli gaan terug de kast in en een blik verse gratis games wordt opengetrokken. De Xbox Games with Gold update voor augustus 2019 staat weer bol van de topgames. Welke vier dat deze maand zijn, lees je hier.

  Gears of War 4

  De eerste game die Microsoft ons deze maand gratis laat spelen is een titel in aanloop naar Gears 5: Gears of War 4. De game speelt zich af 25 jaar na de gebeurtenissen uit Gears of War 3. Er is een nieuw team van Gears aangetreden en de oude Gears zijn intussen met pensioen. J.D. Fenix (de zoon van Marcus Fenix), Anya Stroud, Delmont Walker en Kait Diaz, krijgen een flinke uitdaging voor hun kiezen als een dorp ineens aangevallen wordt door The Swarm, een nieuwe dreiging.

  Tijd om de Lancers, Gnashers en ander grof geschut uit de kast te halen en The Swarm aan flarden te knallen. Het levert een verhaallijn op om van te smullen, waarin een verrassende wending naar voren komt. Los van de verhaallijn biedt Gears of War 4 een aantal multiplayer modi die als vanouds spelers met en tegen elkaar laten strijden.

  Gears of War 4 is beschikbaar van 1 tot en met 31 augustus.

  Forza Motorsport 6

  Voor de raceliefhebbers stelt Microsoft dé racegame van de Xbox gratis beschikbaar deze maand. Forza Motorsport 6 is het zesde deel in de franchise en laat je achter het stuur kruipen van de meest toffe bolides. In deze game komt voor het eerst de Ford GT voorbij die tussen de ruim 450 andere bolides schittert.

  Forza Motorsport 6 voegt niet alleen nieuwe wagens toe, maar ook de gameplay is flink onder handen genomen. Zo zijn er nu nachtelijke races te rijden en kun je scheuren in bijvoorbeeld regen. Daarnaast is er een immens grote verhaallijn beschikbaar die je dik 70 uur op de weg houdt. Natuurlijk kun je ook racen tegen andere spelers in de online modi die de game je biedt.

  Forza Motorsport 6 is beschikbaar tussen 16 augustus en 15 september.

  Torchlight

  De derde game in augustus is een verslavende. Torchlight is namelijk een actie-RPG die wat weg heeft van titels als Diablo en Gauntlet. In een top-down view doorloop je uitgebreide kerkers die telkens als je ze betreedt anders zijn. Onderweg kom je in Torchlight het nodige aan tegenstand tegen. Talloze vijanden moeten verslagen worden en iedere kerker kent wel een uitdagende eindbaas die niet kan wachten om jou een kopje kleiner te maken.

  Gelukkig vind je ook allerlei sterke stukken uitrusting zoals harnassen en wapens. Daarnaast kun je bij de computergestuurde spelers ook magische spreuken kopen om je vijanden mee te bestoken. Helaas is Torchlight een singleplayer game, maar dat maakt de gameplay er niet minder spannend om.

  Torchlight is beschikbaar tussen 1 en 15 augustus.

  Castlevania: Lords of Shadow

  De laatste game van deze maand is de laatste Castlevania avontuur dat uit de stal van Konami is gekomen. In Lords of Shadow volg je verhaal van Gabriel Belmont die op reis gaat om het einde der tijden te voorkomen en de Lords of Shadow een lesje te leren. Daarbij heeft hij een eigen agenda, want hij wil ook afrekenen met degenen die zijn vrouw omgebracht hebben.

  Tijdens het avontuur krijg je te maken met enorme wolven, spinnen, reuzen en verschillende duistere figuren zoals vampiers en de duivel zelf. In meer dan vijftig prachtig vormgegeven levels moet je daarbij flink wat verkennen en puzzelen om verder te komen.

  Castlevania: Lords of Shadow is beschikbaar in de hele maand augustus.

  Xbox Games with Gold augustus 2019 - vier enorme games om je zoet te houden

  Microsoft heeft voor augustus vier dikke titels klaar staan die je stuk voor stuk tientallen uren zoet zullen houden. De spotlight staat deze maand op Gears of War 4 die in aanloop van Gears 5 gratis te spelen is. In deze game kun je bovendien beloningen vrijspelen die je in Gears 5 weer kunt gebruiken. Wat speel jij deze maand?

  Torchlight

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.