Beste bioscoopfilms augustus 2019 - Blockbusters en genieten van familiefilms

  Ook in augustus zijn er weer voldoende films in de bioscoop. Pak er wat popcorn en wat frisdrank bij, want met dit overzicht met beste bioscoopfilms van augustus 2019, hoef je geen enkele film te missen. Ben jij al helemaal klaar voor jouw portie entertainment voor het witte doek?

  Universal Pictures International

  Fast & Furious: Hobbs & Shaws (1 augustus)

  Let op als je een fan bent van de Fast & Furious-reeks. De maand begint namelijk goed met een langeverwachte spin-off waarin twee sterke acteurs de hoofdrol vertolken in hun eigen actiefilm. Dwayne Johnson en Jason Statham, beiden acteurs die met hun prestaties veel naam hebben gemaakt in filmland, staan klaar om je zeer waarschijnlijk een toffe filmavond te bezorgen. Met die twee namen aan bord wordt het knallen!

  Je kunt je alvast op dit maffe nieuwe avontuur voorbereiden door de vorige delen te zien. Dit is daarentegen geen verplichting om deze spin-off te kunnen volgen. Wil je weten of de serie bij je past? Raadpleeg dan de Fast & Furious 8 review of Fast & Furious 7 review.

  Dutch Filmworks

  Richard Says Goodbye (1 augustus)

  Wil je liever andere grote acteurs aan het werk zien dan Dwayne Johnson en Jason Statham, dan is Richard Says Goodbye mogelijk iets voor jou. In deze film wordt de hoofdrol vertolkt door Johnny Depp. Dit keer hoeft hij geen typetje als Captain Jack Spearrow of Grindelwald te spelen, maar kruipt hij in de huid van een maffe maar zeer geleerde professor aan een gewaardeerde universiteit. De professor is ernstig ziek en wil het beste uit het leven halen.

  Dat doet hij door de boel waar mogelijk flink op stelten te zetten. De film belooft een heleboel zwarte humor en sarcasme naar het filmdoek te brengen. Johnny Depp zal weer alles uit de kast halen om de situaties met tegenspelers Rosemarie DeWitt en Danny Huston zowel ontroerend als ongemakkelijk te maken. Iedereen denkt dat de professor gek is geworden.

  Playmobil de Movie (7 augustus)

  Ja, je leest het goed: Playmobil de Movie. Wat moeten de makers wel niet hebben gedacht? Als LEGO al zovaak in films heeft gewerkt, dan moet het concurrerende speelgoed Playmobil toch ook een kans krijgen. Dit keer zien we dus niet hoe LEGO-figuren in de meest maffe situaties terecht komen, maar beleven we een avontuur met andere stukken speelgoed die ook door de jaren heen de harten van vele kleine kinderen hebben gewonnen.

  In de film maken we mee hoe Charlie is verdwenen in de magische wereld van Playmobil. Zijn oudere zus Maria is ongerust en begint te zoeken. Hierdoor maakt ze een reis mee die zij niet snel zal vergeten. Ze komt allemaal gekke Playmobil-figuren tegen die haar nieuwe vrienden worden. Denk aan een goedgebekte vrachtwagenchauffeur, een geheimagent en een klungelige robot. Die nieuwe vrienden helpen haar naar Charlie zoeken.

  Paramount Pictures

  Dora and the Lost City of Gold (8 augustus)

  Een dag later kan het hele gezin naar Dora and the Lost City of Gold. In deze familiefilm gaan we op avontuur met Dora. Inderdaad het figuurtje van televisie dat half Engels en half Nederlands spreekt en telkens duidelijk maakt dat Zwieber de vos niet van haar mag stelen. De tijden zijn alleen wat veranderd. Dit keer is het geen animatieserie, maar een live action film waarin we een Dora leren kennen die al wat ouder is.

  Na jaren in de jungle door te hebben gebracht, moet Dora naar de middelbare school. Maar Dora wil niet naar school omdat ze liever op avontuur gaat. Ze krijgt de kans op avontuur te gaan als haar ouders plots vermist blijken te zijn. Met de hulp van haar aapje Boots, Diego (Jeff Wahlberg), een groepje tieners en een jungle-bewoner (Eugenio Derbez), gaat ze op zoek naar haar vermiste ouders. Zal ze haar ouders weer terugvinden?

  Sony Pictures Releasing

  Once Upon a Time in Hollywood (15 augustus)

  Als je een film zoekt die je buikpijn van het lachen bezorgt, dan is de kans groot dat je bij Once Upon a Time in Hollywood goed zit. Dit wordt een komische dramafilm van regisseur Quentin Tarantino. Om het een echte blockbuster te maken worden flink wat grote namen voor deze productie uitgenodigd. Denk aan Leonardo DiCaprio (Titanic, The Wolf of Wall Street, Inception), Brad Pitt (Fight Club en Ocean's Eleven), Kurt Russell (Guardians of the Galaxy Vol. 2, Furious 7) en Margo Robbie (Suicide Squad, The Wolf of Wall Street).

  De film draait om fictief filmacteur Rick Dalton en zijn stuntman Cliff Booth. Het Los Angeles wat zij voor ogen hebben matcht niet met de werkelijkheid. Sekteleider Charlos Manson maakt er goed werk van om de ene na de andere inwoner te vermoorden.

  Sony Pictures Releasing

  Angry Birds 2 (21 augustus)

  Hoe bedenkt men het? Een videogame waarin je enkel een paar vogels op kastelen van varkens afschiet is zo succesvol dat men er een film van heeft gemaakt. Uiteindelijk is er na die eerste film ook nog eens vraag naar een tweede deel, want Angry Birds 2 komt ondertussen ook al naar de bioscopen. Ook dit keer wordt dit een familiefilm vol maffe avontuur van gekke vogels en varkens. Nu vechten de beesten samen tegen een gemeenschappelijke vijand.

  Angry Birds 2 kan voornamelijk interessant worden voor de jongere kijkers. Bioscopen zenden zowel een Nederlandse als Engelse versie uit. In de Nederlandse versie doen verschillende bekende namen mee, waaronder YouTuber Enzoknol, actrice Pip Pellens en acteur Ruben Nicolai. Ook in de Engelse versie zitten zat bekende namen en personages.. Denk aan de personages Red (Jason Sudeikis), Chuck (Josh Gad), Bomb (Danny McBride) en Mighty Eagle (Peter Dinklage) om Chucks zus Silver (Rachel Bloom).

  Dutch Filmworks

  Angel Has Fallen (28 augustus)

  Met Angel Has Fallen kun je uitkijken op een keiharde actiefilm waar je zeker van kunt genieten. Opnieuw keert geheim agent Mike Banning terug, na eerder al veel avonturen te hebben beleefd in andere films uit de Has Fallen-serie: Olympus Has Fallen en Londen Has Fallen. Dit keer wordt Mike beschuldigd van een moord. Hierdoor moet hij op de vlucht slaan voor zijn eigen FBI-collega's. Hij kan pas weer rustig leven als hij de echte moordenaar weet op te sporen, maar heeft hier een hele kluif aan als de FBI hem hierin belemmert.

  De film wordt geregisseerd door Ric Roman Waugh (Shot Caller). Mike Banning wordt gespeeld door Gerard Butler en Morgan Freeman heeft in de film een rol als president van Amerika. De naam 'Angel' komt niet zomaar uit de lucht vallen. Dit is gebaseerd op de bijnaam van het vliegtuig van Morgan Freemans personage.

  Universal Pictures International

  Good Boys (28 augustus)

  We sluiten deze lijst met beste bioscoopfilms augustus 2019 af met Good Boys. Dit lijkt echt een film waarmee je de maand met een goede schaterlach kunt afsluiten. Good Boys belooft namelijk een komedie te worden op het niveau van Superbad, Bad Neighbours en Sausage Party. De makers van die films zijn namelijk ook de creatieve meesterbreinen achter deze potentieel toffe nieuwe bioscoopfilm.

  In de film volgen we de 12-jarige Max die eindelijk wordt uitgenodigd voor zijn eerste feestje. Tijdens dit feest raakt hij volledig in paniek aangezien hij niet weet hoe hij moet zoenen. Gelukkig helpt de huidige techniek hem. Met de hulp van een drone willen hij en zijn vrienden een zoenend stelletje spioneren. Op die manier hoopt hij te leren hoe het moet. Maar de drone gaat kapot en het gaat van kwaad naar erger. Voor Max het weet komt hij bijvoorbeeld in aanraking met drugs, de politie en tienermeisjes die om zijn aandacht gillen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.