Xbox Games Showcase - Welke next-gen game vonden wij het hoogtepunt?

Article
vrijdag, 24 juli 2020 om 16:00
10 dingen die wij willen weten over halo infinite op e3 2019 151236 5f1624867760
Gisteren was het eindelijk zover: Microsoft pakte flink uit met aankondigingen rondom de Xbox Series X games die wij op de next-gen console mogen verwachten. Er was ruimte voor veel games en bij sommige titels kreeg de redactie direct kippenvel!

Rox - Halo Infinite

Voor mij springt er maar één titel echt uit en dat is Halo Infinite. Toen ik de beelden zag en de muziek hoorde had ik meteen kippenvel. Ineens voelde ik me weer die 18-jarige Rox die voor het eerst weggeblazen werd door Halo. Dat je denkt: ja, dit maakt mij een gamer. De grote open wereld hoeft voor mij niet. Ik vind het jammer dat tegenwoordig bestaande franchises steeds meer mee willen gaan met de tijd. Voor mij heeft Halo dat niet nodig. Los daarvan maakt het niet uit wat er gebeurt, ik wil toch wel spelen!
the medium aangekondigdf1595523153

Roy - The Medium en S.T.A.L.K.E.R. 2

Voor mij waren de trailers van The Medium en S.T.A.L.K.E.R. 2 hoogtepunten. The Medium deed me wat denken aan klassieke horrorgames zoals Silent Hill, waarvan de componist schijnbaar ook meewerkt. Het concept van de simultaan gerenderde werelden ziet er ook uniek uit. Nu maar hopen dat de game zelf geen medium score verdient. De beelden van S.T.A.L.K.E.R. 2 trokken mijn aandacht ook, al heb ik de oude games nooit gespeeld. Ik ben benieuwd geworden naar deze serie door die andere post-apocalyptische shooter uit het oosten: Metro. Als deze game wat wordt, stap ik zeker weten in.
everwildf1595521488

Chris - Everwild en Tell Me Why

Ik was vooral gecharmeerd van de nieuwe IP's. Everwild en Tell me Why, stuk voor stuk prachtige, originele games. Ook The Gunk van Image & Form zag er bijzonder uit. Helaas had ik eigenlijk nergens het gevoel bij dat ik naar een next-gen showcase aan het kijken was, maar originele ideeën waren er in ieder geval voldoende! Grote winnaar van de show wat mij betreft: Game Pass. Elke game die getoond werd komt ook uit op deze abonnement-service. Microsoft zet duidelijk zwaar in op Game Pass en met succes!
fablef1595523714

Theo - Halo Infinite en Fable

Meteen aan de start van de Xbox Series X showcase was ik al verkocht. Master Chief die er beter dan ooit uitziet en op een hele nieuwe planeet terecht komt? Kom maar op, ik kan niet wachten! Ik heb altijd al een zwak voor Halo games gehad. Wat is het heerlijk om die kleine grunts met een needler te grazen te nemen, haha. Maar serieus, wat ziet Halo er ontzettend goed uit. Ik mocht net even wat meer van de game zien tijdens een exclusieve Q en A met 343 Industries en daarin kreeg ik nóg meer zin in de game.
Aan het einde van de Showcase werd ik nog eens aangenaam verrast met de terugkeer van een andere franchise die me ooit betoverd heeft. Fable komt terug en dat werd hoog tijd! De kans is zelfs groot dat dit een reboot gaat worden als ik de trailer zo zie, maar dat is nog even afwachten. Mij maakt het niet uit, als ik maar weer die magische wereld in mag.