Dit is wat je nu moet weten over Halo Infinite (exclusieve Q&A met 343 industries)

Article
vrijdag, 24 juli 2020 om 10:00
halo infinite box artf1595497725
Tijdens de Xbox Games Showcase trapte Microsoft met een indrukwekkende Halo Infinite gameplay demo af. Na de showcase mochten wij even een exclusieve blik achter de schermen werpen waarin we meer leerden over de game. Hierin leerden wij een aantal toffe Halo Infinite details waaronder het plan van 343 Industries voor de game en de nieuwe gadgets en vijanden!
Na de Xbox Games Showcase was er een speciale Halo Infinite sessie met een vraag en antwoord-gedeelte. Hierin kregen we de beelden uit de Showcase nogmaals te zien. Dit keer met commentaar van Chris Lee, studio hoofd voor Halo Infinite, Paul Crocker, associate creative director voor Halo Infinite en Jerry Hook, hoofd design van Halo Infinite.
Het commentaar onthulde veel meer over de game en de omgeving waarin Halo Infinite ons terecht laat komen. Zo is het personage bij Master Chief genaamd The Pilot, iemand met een belangrijke rol in de game. Hij is als het ware de held met een menselijk gezicht volgens het team. Wat zijn aandeel in de game wordt is nog onduidelijk.

Immense open wereld om te ontdekken

Halo Infinite is een spirituele reboot van Halo: Combat Evolved. 343 Industries heeft daarom het gevoel uit de eerste game proberen te recreëren door je in een hele nieuwe wereld te droppen. Deze wereld heeft alleen niet de beperkingen uit de eerste game. In plaats daarvan belooft 343 Industries een enorme open wereld om te ontdekken.
De omgeving in de game is volgens 343 Industries groter dan de werelden uit de vorige twee games bij elkaar en herbergt allerlei geheimen. Je bent daarbij helemaal vrij om te gaan en staan waar je wil en daarbij helpt de tac map, de wereldkaart in de game, je om je weg te vinden. Op die kaart is niet alleen te zien waar je bent, maar je kunt daarop de hoogte van het landschap zien en de missies die je moet voltooien.
10 dingen die wij willen weten over halo infinite op e3 2019 151236 5f1624867760

Nieuwe gadgets

Om die wereld te ontdekken heeft Master Chief een aantal toffe nieuwe gadgets in Halo Infinite. Zo is er de grappling hook die je kunt gebruiken om muren te beklimmen en zo hogere plekken te bereiken. De grappling hook laat je niet alleen maar plekken ontdekken, maar kan ook gebruikt worden in de strijd tegen de vele vijanden in de wereld. Je kunt onder andere voorwerpen zoals kisten oppakken en deze naar vijanden slingeren. Daarnaast kun je ook vijanden met je grappling hook vastpakken en jezelf er naartoe trekken. Daarna is het natuurlijk tijd om de vijand flink af te straffen met de achterkant van je wapen.
Een andere nieuwe gadget die kort voorbij kwam is de dropshield, een schild dat je beschermt tegen inkomende projectielen. Daarnaast zagen we in wat extra beeldmateriaal een elektrisch wapen. Wat voor wapen dit precies is, is onbekend. Het laat vijanden in ieder geval rillen op hun plek en geeft jou de kans om ze een flinke kogelregen te geven. Onderschat de vijanden in de game alleen niet, want ook zij weten wel raad met wapens en de omgeving.
halo infinitef1632209469

Een brute kracht

De vijanden zelf zijn oude bekenden uit de franchise. The Covenant is weer volop aanwezig in Halo Infinite, maar is absoluut niet de voornaamste vijand. Dat is de nieuwe dreiging: The Banished. Zij kwamen al voor in Halo Wars 2 en zijn een door fans geliefde vijand. The Banished zijn bruten die aangevoerd worden door War Chief Escharum. Hij heeft de Ring overmeesterd en ziet Master Chief als de hoofdprijs. Zijn Brutes doen dan ook alles om Master Chief het leven zuur te maken.
De Banished zijn erg sterk en schuwen er niet voor om met kleinere vijanden te gooien. Zij zijn een soort kannonnenvoer voor de Brutes. Daarnaast zijn de Banished erg slim en maken ze gebruik van de omgeving. De AI is volgens 343 Industries een belangrijk punt van aandacht, al was deze in Halo 4 en 5 al goed. Dit keer is de omgeving alleen erg veranderd en zullen de vijanden hier flink gebruik van maken. Ze zullen schuilen en zich verplaatsen. Zodra ze denken dat ze een ander wapen nodig hebben, gaan ze deze daarbij halen om je ineens op een andere manier aan te gaan vallen. Dit belooft flink wat vernieuwing op het gebied van gameplay en een frisse wind in Halo Infnite.
masterchieff1595324732

Tienjarenplan

De weerstand van The Banished gedurende de verhaallijn van Halo Infinite zal dan ook flink zijn. Bovendien is de campaign van de game niet meteen klaar. 343 Industries heeft een heus tienjarenplan klaar liggen, waarbij de game jarenlang voorzien wordt van updates en nieuwe content. Dat kan in de vorm van nieuwe missies of zijmissies zijn, maar zal ook nieuwe hoofdstukken toe blijven voegen aan Master Chiefs verhaal. De campaign uit de game is daarmee de grootste uit de Halo franchise ooit.
De teamleden van 343 Industries wilden hier nog niet teveel over uitwijden omdat er nog verrassingen over moeten blijven, maar wisten te melden dat ze veel in petto hebben de komende jaren. Bij de vraag of we de verhaallijn alleen moeten doorlopen of dat we dat met vrienden mogen doen, kwam 343 Industries met de melding dat split-screen en online coöp mogelijk zal zijn in de game.

Split screen en online coöp

Halo Infinite laat je, zoals de meeste Halo games, niet alleen door het verhaal heen lopen. Je kunt aan de slag in split-screen en in een online campaign coöp. Dit geldt voor zowel Xbox One spelers, PC spelers als Xbox Series X spelers. 343 Industries meldt daarbij wel dat de Xbox Series X de beste manier is om de game te ervaren.
Halo Infinite komt rond de feestdagen uit. Voor die tijd belooft 343 Industries nog met een aantal updates te komen over de game, waaronder een multiplayer update.

Populair Nieuws