De top 5 'Early access' games van 2016

  Games komen tegenwoordig steeds vaker uit als 'early access' game, maar lang niet alle games zijn dan al klaar om uitgegeven te worden. Om ervoor te zorgen dat jij niet om de twee minuten vastzit in een muur of om de haverklap buiten de map belandt, hebben we hier de top 5 'early access' games van dit moment.

  In deze lijst behandelen we een vijftal games die volgens ons op dit moment goed genoeg zijn om te worden gezien als goede, speelbare games in 'early access'. De lijst is samengesteld uit een vijftal games van de steam library, de volgorde is bepaald door de tevredenheid van de steam gebruikers.

  5. ARK: Survival Evolved

  ARK: Survival Evolved is naar onze mening de meest complete game van de lijst. In ARK: Survival Evolved begeef jij je in een wereld waar mensen naast dinosauriërs en andere prehistorische dieren leven. Het doel is om te overleven, je eigen basis te bouwen en betere ‘gear’ en wapens te vergaren. Daarnaast is het temmen van je eigen T-Rex natuurlijk ook nooit verkeerd. ARK: Survival Evolved geeft de speler volledige vrijheid in hoe hij of zij het spel speelt. Er is een einddoel bij het spel, maar zoals bij zoveel survival games is de rode draad om je karakter steeds te verbeteren en zijn basis te versterken/vergroten.

  ARK: Survival Evolved is naar verwachting tot 2 juni 2016 in 'early access'.

  4. Gang Beasts

  De eerste op onze lijst is al een lange tijd beschikbaar maar desondanks nog steeds in 'early access'. Gang Beasts is een local multiplayer game waar je tegen je vrienden strijdt met kleurige beestjes in verschillende 'levels'.

  De makers van Gang Beasts zeggen dat er nog meer karakters bij komen, er extra omgevingen worden toegevoegd, er een karakter costumization toegevoegd zal gaan worden en meerdere gamemodi ontwikkeld zullen worden. Daarnaast komt er nog een 'story-mode' waarbij spelers met 2 of 4 personen tegelijkertijd kunnen spelen.

  Gang Beasts is zeker een aanrader voor een avondje waarbij je eindelijk je vrienden weer, net zoals bij Super Smash Bros: Brawl van gebouwen kan smijten, in vuil kokers mag storten of gewoon helemaal sloopt met je vuisten. Het is nog niet bekend hoe lang Gang Beasts nog in ‘early access’ blijft.

  3. The Culling

  The Culling is een 'battle royale' game waarbij 16 spelers elkaar te lijf gaan in een 20 minuten durende speelronde. Bij The Culling begint een speler met enkel zijn vuisten en kan via het verzamelen van ‘recourses’ wapens maken, verder zijn er op de map ‘gear’ en wapens te vinden en kan er via een persoonlijke 'airdrop' een zeer sterk wapen gekregen worden. The Culling is volgens de ontwikkelaars de eerste game waarbij het 'battle royale' element de basis is van de game. Verwacht wordt dat The Culling tot medio 2017 in 'early access' zal blijven.

  2. Naval Action

  Naval Action gaat over, je raadt het al, het kapot schieten van schepen. Maar Naval Action is gelukkig veel meer dan dat! Naval Action speelt zich af in het tijdperk waarin zeilschepen over de zeeën heersten. Als nieuwe speler begin je met een klein schip met enkele kanonnen. Door middel van missies verdien je geld en 'experience' om betere schepen te ontgrendelen.

  Tot zover klinkt Naval Action als een typische maritime shooter, maar de makers van Naval Action wilden een meer realistische wereld creëren. Het weer, de manier waarop de zeilen en het schip reageren op de veranderende wind, de snelheid van de schepen, navigatie, werkelijk bijna alles is historisch correct. Verder ziet Naval Action er fantastisch uit, en loopt de game, ondanks dat hij nog in alpha is, bijna vlekkeloos. Het is nog niet bekend tot wanneer Naval Action nog in 'early access' blijft.

  1. Subnautica

  De onderwaterwereld van Subnautica is subliem, prachtig en groot. Subnautica voelt eerlijk gezegd niet als een early access game. de wereld is schitterend vormgegeven en de gameplay is goed, voelt soepel aan en werkt! Subnautica draait om overleven en het bouwen van een basis, voertuigen en betere 'gear'. De tijd vliegt voorbij wanneer je de diepte van Subnautica in duikt en je bezig gaat met het verzamelen van de ‘resources’ voor je nieuwe basis.

  De ontwikkelaars zeggen dat Subnautica nog verder uitgebreid zal gaan worden met onder andere een grotere, diepere en meer diverse map. Daarnaast zal de verhaallijn meer vorm gaan krijgen, worden er extra voertuigen, levensvormen, verzamelbare objecten en ecosystemen aan de game toegevoegd. Het is nog niet bekend wanneer Subnautica uit de ‘early access’ en officieel gereleased zal worden.

  Gang Beasts

  Verkijgbaar vanaf 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.