WWE Live Rotterdam - Interview met Aleister Black

  Tom Budgen (31), beter bekend als Aleister Black, tekende in 2016 een contract bij het grootste worstelbedrijf van de wereld, WWE, en keerde tijdens WWE Live Rotterdam terug naar zijn thuisland. Naast zijn terugkeer naar Nederland, maakt hij ook zijn opwachting in de populaire game WWE Supercard. Hierin heeft hij als een van de weinige NXT-sterren een speelbare kaart.

  De carrière van Aleister Black, die vroeger bekend stond onder de naam Tommy End, staat in de lift sinds hij tekende bij de WWE.Naast talloze aanbiedingen voor interviews, maakt hij nu dus ook zijn debuut in een WWE-game. Dit is een goed teken voor de carrière van Black. Tijdens de Europese tour van de WWE kreeg Black de kans zichzelf te bewijzen bij een nieuw publiek.

  De terugkeer van Aleister Black tijdens WWE Live Rotterdam

  De laatste stop van deze Europese tour was Rotterdam. Voor Black is het een lange tijd geleden dat hij in Nederland was, want voor de WWE is hij namelijk verhuisd naar Orlando, Florida. Hier traint hij zes dagen per week om zichzelf te verbeteren en uiteindelijk in de ring te stappen met de beste van de beste.

  Omdat Aleister Black nu in Orlando woont en full-time werkt voor de WWE, heeft hij geen tijd meer om zijn thuisland te bezoeken. Zijn bezoek, tijdens WWE Live Rotterdam, is daarom extra speciaal:

  "Ik heb echt zo van: wow, dat is lang geleden. Ik heb op dit moment zelfs meer moeite met Nederlands praten, dan ik dat met Engels heb. Ik denk Engels en ik droom ook Engels.Toch is het een hele fijne ervaring om het zo eens te ervaren, in plaats van de herkenningspunten enzo. Het voelt een beetje alien, buitenaards, afstandelijk eigenlijk. Misschien is vreemd wel het beste woord om het te omschrijven."

  Zijn terugkomst naar Nederland is niet het enige wat deze laatste paar weken zo speciaal maakt. Het harde werken van Black werd namelijk beloond met een kaart in de populaire WWE Supercard game, een game waar hij eigenlijk nog niet eerder van gehoord had:

  "Ik zeg tegen mijn vriendin: ‘Goh, wat is dit?’ Dus zij heeft het aan mij uitgelegd en ze vergeleek het met een andere game. Toen kwam ik er eigenlijk pas achter wat het daadwerkelijk is. Het is welk erg cool dat ik daarin zit. Aan het einde van de dag ben ik gewoon een jongen uit Amsterdam. Een hele normale jongen."

  Hoewel hij nog niet eerder gehoord had van WWE Supercard, is Black wel een echte gamer. Tussen het trainen door maakt hij graag een uurtje tijd om een van zijn favoriete games te spelen:

  Ik speel nog steeds [The Elder Scolls V] Skyrim. Ik vond de PlayStation 3-versie van de game zo goed dat ik de geremasterde versie voor de PlayStation 4 heb gekocht. Momenteel speel ik ook heel veel [Ghost Recon] Wildlands. Dan zit ik met mijn headset op te spelen met allemaal andere jongens van NXT."

  Games zorgen ervoor dat Aleister Black metaal relaxed blijft wanneer hij thuiskomt na een lange dag werken:

  "Games zijn voor mij een lekkere ontsnapping. Maar vaak als ik terugkom van een lange dag werken ben ik helemaal bek af. Dan lig ik een beetje als een slappe kat op mijn bank."

  Martial Arts als in-ringvechtstijl

  Het tourschema van de WWE is heel intensief. Tijdens de afgelopen Europese tour reisde de worstelaars zelfs door drie landen in één dag. Black is na alle jaren ervaring een expert als het gaat om reizen. Het drukke reisschema is voor Black dus een fluitje van een cent:

  "Ik doe dit eigenlijk al 15 jaar, niet per se bij de WWE natuurlijk, maar ook op independent level. Vanaf 21, 22 jaar had ik er eigenlijk nooit meer echt omkijken naar. Het was voor mij dan een gewone zaak om per weekend in drie landen te zitten.

  Soms had ik ook dat ik zes of zeven weken in Japan zat, waarna ik weer drie weken naar Amerika ging. Je bent eigenlijk een soort nomad. Ik denk dat het belangrijkste acceptatie is. Dit hoort erbij. Het is het reizen, het trainen. Het is deze lifestyle."

  Hoewel zijn schema nu dus misschien drukker is, door alle interviews die hij moet doen, vindt hij het toch een stuk fijner om te reizen met de WWE:

  "WWE is een top bedrijf, een miljarden bedrijf. Alles, van A tot Z, is voor je geregeld. Voorheen als ik naar show ging, moest ik zelf mijn eten meenemen. Met zo’n streng dieet stond ik elke keer urenlang in mijn keuken alles klaar te maken. Nu loop ik gewoon naar de catering en alles staat voor mij klaar."

  De WWE neemt Black dus erg serieus, maar voordat hij de tourbus instapte had hij zijn bedenkingen bij de andere WWE-superstars. Black is namelijk een NXT-ster en hij ging op tour met de sterren van RAW:

  "De eerste keer dat ik in de bus stapte dacht ik echt: ‘ohh god, daar gaan we.’ Maar iedereen is echt heel tof. Iedereen heeft hetzelfde pad bewandeld. Ook al is je achtergrond verschillend. Ik ben een van de weinige die als achtergrond professioneel worstelen heeft, maar nog steeds komen we allemaal voor hetzelfde."

  Aleister Black heeft altijd al worstelaar willen worden. Vanaf het moment dat hij worstelen op de televisie zag, was dat zijn doel. Om de juiste training te krijgen ging hij vechtsporten beoefenen. Dit bracht hem naar kickboks legende Bob Schrijber:

  "Dat is eigenlijk wel een grappig verhaal: ik keek worstelen, toen ben ik vechtsporten gaan doen omdat ik dacht dat het worstelen was, toen kon ik eindelijk worstelen en gebruikte ik al mijn vechtstijlen daarbij. Het is een soort cirkel.

  Toen ik een jaar of 21 was ging ik dus ook weer terug naar het kickboksen. Ik miste de conditionering, ik miste de technieken en ook doordat ik dat ging doen kreeg ik steeds meer inzicht in mijn stijl. Hierdoor kon ik deze stijl nog beter implementeren in mijn professionele worstelstijl."

  Elke worstelaar heeft zijn eigen stijl en die van Aleister is zeker heel uniek. Gelukkig hoefde hij niet veel aan deze stijl te veranderen toen hij begon bij de WWE:

  "Ik heb mijn stijl niet aan hoeven te passen, maar ik moest het anders plaatsen. Ik heb bepaalde technieken anders neer moeten zetten. Achteraf was dat heel erg positief, want alles wat ik nu doe, is vanuit mijn optiek veel efficiënter dan dat ik dat eerst deed. Dat is wel heel erg een worstelding. Het is echt heel moeilijk om uit te leggen. Hele insider stuff."

  Waar komt de naam Aleister Black vandaan?

  Voordat Black zijn NXT-debuut maakte verscheen hij al eens op het WWE Network, tijdens het UK Championship toernooi. Hij werd hier een match tegen Neville, maar werd destijds nog aangekondigd onder zijn indie-naam Tommy End. Hij moest deze naam opgeven voor de naam waaronder hij nu bekend staat:

  "De naam is tussen mij en Triple H ontstaan. Ik vond het een hele toffe naam. Helemaal als je kijkt naar het personage dat ik hiervoor had en nu, dan denk ik dat Aleister Black de meest ‘Tommy End’-naam die je kunt krijgen in combinatie met wat ik uitstraal en wat ik doe. Ik ben heel blij met de naam."

  Toch vonden de hardcore worstelfans de naam niet zo gaaf en zij vertikken het dus om Aleister te noemen bij deze naam. Gelukkig zijn de meeste fans het wel eens over een ding: de ringmuziek van Aleister Black. Deze vindt iedereen helemaal geweldig:

  "Ik heb zelf de tekst geschreven. Ik ben een echte hardcore-fan (muziekstijl) en destijds werd mij verteld dat we Incendiary gingen gebruiken. Echt fucking vet! Toen hebben ze dus Incendiary gevraagd en heb ik de teksten geschreven. Na veel heen en weer met samples wilde Triple H er nog iets aan toevoegen en dat is dit geheel geworden."

  Black heeft zijn eigen draai gegeven aan dit geheel met de manier waarop hij naar de ring loopt. Hij zou graag nog de ring betreden met zijn favoriete worstelaar als tegenstander:

  "Eddie Guerrero is mijn all-time favorite. Ik zou graag tegenover hem in de ring staan, dat kan helaas niet meer. Maar er komt een dag dat ik ook ergens heen ga en misschien kunnen we de match dan op dat platform doen."

  Voor de actieve WWE-superstars gaat Black een andere kant op. Hier kiest hij voor een ster die qua karakter veel van hem weg heeft:

  "Ik vind Reigns echt te gek. Ik denk dat hij heel goed snapt wie hij is en ook hoe hij dat moet uiten. Het maakt niet uit welke kant het publiek opgaat, hij weet wat hij doet en hoe hij het doet. Er zijn geen goeierikken en slechteriken, ik ben hier zelf een voorbeeld van.

  In de tekst van mijn opkomstmuziek hoor je het ook: no man is ever truly good, no man is ever truly evil. Ik zit precies in die splitsing. Jij, als fan, mag bepalen wat ik ben. Ben ik een good guy of ben ik een bad guy? Dat mag jij helemaal zelf bepalen. Dat is het toffe eraan."

  Laat in de reacties hieronder weten wat jij van het interview vindt! En maak kans op Yooka-Laylee!

  WWE Supercard

  Verkijgbaar vanaf 14 august 2014

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2023 Alle rechten voorbehouden.