WoW Battle for Azeroth Allied Races - Alles wat je moet weten!

Article
maandag, 20 augustus 2018 om 17:11
xgn google image
De nieuwste uitbreiding voor World of Warcraft, Battle for Azeroth, ligt sinds vorige week in de schappen. Eén van de nieuwe toevoegingen van de uitbreiding zijn de zogeheten Allied Races. Maar wat houden die rassen precies in en wat moet je ervoor doen? Lees hier alles over de Battle for Azeroth Allied Races.

Wat zijn de Battle for Azeroth Allied Races?

In elke uitbreiding van World of Warcraft wordt er of een nieuwe klasse toegevoegd, zoals de Monk of Demon Hunter, of er komt een nieuw ras bij, zoals de Goblins en Worgen. Battle for Azeroth voegt geen nieuwe rassen toe, maar introduceert variaties op al bestaande rassen, waardoor de diversiteit een stuk groter wordt.
Zo zijn er bijvoorbeeld de Dark Iron Dwarves en Lightforged Draenei, die dezelfde animaties en skelet hebben als de normale dwergen en Draenei, maar andere uiterlijke kenmerk en racials hebben. Andere Allied Races kunnen een ras toegankelijk maken voor de andere factie, zoals de Void Elves en Nightborne. De Void Elves zijn een variatie op de Blood Elves, maar hebben zich geschaard onder de Alliance in plaats van de Horde. Anderzijds zijn de Nightborne weer een variatie van de Night Elves die zich bij de Horde hebben aangesloten.
Met bijna een verdubbeling van het aantal rassen maken de Battle for Azeroth Allied Races het er in ieder geval niet makkelijker op om een ras te kiezen.
137446

Wat moet je doen voor de Battle for Azeroth Allied Races?

Dat Battle for Azeroth de Allied Races toevoegt, betekent niet dat je meteen toegang hebt tot de nieuwe subrassen wanneer je de uitbreiding aanschaft. Er zijn namelijk twee voorwaarden waar je aan moet voldoen.
Ten eerste moet je een achievement halen die te maken heeft met de subras in kwestie en te halen is in de gebieden van de Legion-uitbreiding, op de Dark Iron Dwarves en Mag’thar Orcs na. Zo moet je voor de Highmountain Tauren alle verhaallijnen voltooien in Highmountain en voor de Lightforged Draenei de Argus-verhaallijn uitspelen. Voor die achievements moet je dus een karakter hebben van minimaal level 110, maar dat moet geen probleem zijn aangezien je een boost naar level 110 krijgt bij de aanschaf van Battle for Azeroth.
De tweede voorwaarde is dat je reputatie met het desbetreffende subras Exalted is. Tijdens het halen van de achievements zul je wat dat betreft al ver komen, maar in sommige gevallen zal je misschien nog extra World Quests of dungeons moeten voltooien om de hoogste reputatie te bereiken.
Wanneer je eenmaal toegang hebt tot één van de nieuwe Allied Races, dan kan je een nieuw karakter van dat ras maken of je kan een Race Change kopen van Blizzard om een bestaand te karakter in dat ras te veranderen. Wil je de speciale uitrusting van een ras vrijspelen – de zogeheten Heritage Armor – dan moet je die van level 1 naar level 120 krijgen zonder een level boost te gebruiken.
137447

Hoe zit het met de nieuwe subrassen in Battle for Azeroth?

In Battle for Azeroth vertrek je naar Kul’Tiras en Zandalar, waar respectievelijk de Kul’Tiran Humans en Zandalari Trolls wonen en de dienst uitmaken. Ook deze twee rassen zullen toegankelijk zijn als Battle for Azeroth Allied Races, maar vormen tot nu toe de uitzondering die de regel bevestigd.
Dat komt namelijk doordat een groot gedeelte van de verhaallijn van Battle for Azeroth bestaat uit het winnen van het vertrouwen van de rassen. In de oorlog tussen de twee facties zoekt de Horde de hulp van de Zandalari en kan de Alliance heel goed gebruikmaken van de vloot van de Kul’Tirans. Simpel gezegd hebben de rassen zich nog niet bij de facties gevoegd en zullen ze nog niet beschikbaar zijn als Allied Races aan het begin van Battle for Azeroth.
Wanneer dat wel gebeurd is nog even de vraag, maar de kans is groot dat vanaf Update 8.1 er een nieuw hoofdstuk aan het verhaal van Battle for Azeroth wordt toegevoegd en de rassen zich gaan scharen bij de facties. Houd de oren dan ook open aan het begin van november, want dan organiseert Blizzard haar jaarlijkse event Blizzcon, waar het grote nieuws hopelijk uit de doeken zal worden gedaan.

Populair Nieuws