World of Tanks War Stories besproken [Gezien op gamescom 2017]

Article
dinsdag, 12 september 2017 om 10:18
xgn google image
De enorme groei van Wargaming.net is niet puur op geluk gebaseerd. Het immens populaire World of Tanks heeft ervoor gezorgd dat de onderneming één van de marktleiders is geworden van het online multiplayer free-to-play segment Wat je nou eenmaal moet met ruim 150 miljoen spelers? Nieuwe content introduceren zoals de World of Tanks War Stories!
De wereld van gaming schiet aan je voorbij. Elke dag worden er technologische doorbraken geforceerd en blijven er nieuwe concepten en mogelijkheden uit diverse machines rollen. Wargaming sluit zich hier met veel gebulder op aan en lanceert de ene berg content na de ander om spelers te verrassen. Met World of Tanks War Stories wordt de eerste stap gezet naar een nieuw tijdperk voor het bedrijf.

Vooralsnog alleen op de console

World of Tank War Stories is het antwoord op de vraag wat er verbeterd kan worden aan de consoleversie van de game. De massive multiplayer online tank simulatie leek hoe dan ook voor de PC geschikt te zijn en daar gingen andere platformen onder gebukt. Hoe je een iconisch computerspel ook voor de console community het spelen waard maakt? Je voegt een singleplayer toe!
Xbox 360, Xbox One en PlayStation 4 spelers kunnen sinds 22 augustus al aan de slag met verhaalgedreven campagnes die spelers in hun eentje kunnen overmeesteren. Bij de release zijn de twee hoofdstukken Brothers in Armor en Flashpoint Berlin al beschikbaar gesteld, maar er volgen er nog meer. Alle missies kunnen zowel in je eentje of co-op met z'n tweeën gespeeld worden, op een tal van verschillende moeilijkheidsgraden.
117386

Als alles anders was gelopen

War Stories volgt niet de geschiedenisboeken, maar plaatst je in een aantal “wat als”-situaties die door middel van stripboekfragmenten ondersteund worden. Elk verhaal heeft een geheel eigen comic-stijl die overeenkomt met het land waar de campagne zich afspeelt.
In deze alternatieve historie zijn belangrijke veldslagen opnieuw uitgevochten met andere uitkomsten als gevolg. Zo volgt Flashpoint Berlin een laatste worsteling van Duitsland nadat in 1948 de Russen het land zijn binnen gevallen. In september zal Operation Sealion het al uitgebrachte tweetal opvolgen en in oktober is het strijdtoneel aan Kennedy’s War besteed.
Campagnes als deze bestaan normaal gesproken uit drie missies. Het eerste deel word je ingeleid in de situatie, waarna er een middenstuk volgt en je uiteindelijk de grote finale bereikt. In een ongeveer een uur knal je je een weg door het verhaal heen, maar daarna volgt meer uitdaging door het op hogere niveaus te spelen. Doorzettingsvermogen met het uitspelen van de World of Tanks War Stories wordt beloond in de vorm van tanks en crewleden die in de multiplayer gebruikt kunnen worden.
Als je eenmaal een oorlogsverhaal hebt uitgespeeld, komt er een speciale challenge modus beschikbaar. In tegenstelling tot de normale verhaalmodus kan je dan je eigen tank en crew voor de missies kiezen. Denk je er dan wel even snel met een tier 10 tank doorheen te knallen? Dan heb je het fout aangezien de moeilijkheidsgraad met de gekozen tier samenhangt.
117387

Ontwikkelingen

Naast World of Tanks War Stories is er nog meer content aan de horizon verschenen. Hieronder valt een aantal nieuwe features en modi die ook bedoeld zijn voor de PC. Het spel introduceerde onlangs een speltype waarbij maar liefst 60 spelers tegelijk elkaar aan puin kunnen schieten. Deze zogeheten Grand Battles verdeelden de spelers in twee kampen, waarbij ieder een tier 20 tank onder zijn kont kreeg.
Wat je nog meer kan verwachten is competitief World of Tanks spelen op een hoger niveau. Met een speciaal ranked systeem wordt bijgehouden wie waar staat in de voedselketen. De beta voor deze modus is al een paar maanden terug van start gegaan, maar met de vergaarde informatie wordt het aankomende seizoen serieuzer!
Naast de eerdergenoemde toevoegingen kun je Xbox toernooien, grafische verbeteringen en een hoop nieuwe updates verwachten. Ook experimenteert Wargaming.net met de content door bijvoorbeeld een naam als Sabaton met de game te verbinden en de mogelijkheden van Augmented- en Virtual Reality te bekijken. Het lijkt er niet op dat World of Tanks zijn dominante positie binnenkort kwijtraakt.