Top 4 Classic SNES Mini features - Alles wat je moet weten!

Article
dinsdag, 12 september 2017 om 11:37
xgn google image
Na het grote succes van de Classic NES Mini vorig jaar komt Nintendo volgende maand met een opvolger: de Classic SNES Mini. Op gamescom 2017 was de miniatuur variant van de nostalgische console al te bewonderen en in deze special worden alle Classic SNES Mini features rustig besproken.

4. Uiterlijk meteen herkenbaar

Het ligt misschien een beetje voor de hand, maar het ontwerp van de Classic SNES Mini lijkt sprekend op die van zijn oudere en grotere broer. Elke regio heeft een ander ontwerp gekregen, wat begin jaren 90 ook zo was. Het grijze chassis van de console is exact hetzelfde gebleven, maar is enkel even in de figuurlijke droger gestopt om er vervolgens gekrompen uit te komen.
Ook de controllers voelen hetzelfde aan en zien er exact zo uit als de originele SNES-controllers die dik 20 jaar geleden door menig gamer werd gebruikt. De A-, B-, X- en Y-knoppen hebben dezelfde regenboogkleurtjes en de vertrouwde D-pad is eveneens van de partij. Voor mensen die de originele console in bezit hebben of hebben gehad, zullen de herinneringen meteen bovendrijven op het moment dat de doos geopend wordt.
116682 1

3. Moderne aansluitingen

De Classic SNES Mini heeft qua aansluitingen veel gelijkenissen met diens soortgenoot van vorig jaar, de Classic NES Mini. De kleine console voedt zichzelf middels een USB-kabel die zowel in een televisie kan worden gestoken als kan worden aangesloten via de netstroom. Het beeld wordt middels HDMI-verzonden naar het scherm, zodat de Classic SNES met een gerust hart op moderne televisies kan worden aangesloten.
Leuk detail om te melden is dat de aansluiting van de controllers voor de SNES Mini dezelfde is als die terug te vinden is op de Classis NES Mini. In theorie zou de controller van de SNES Mini dus ook op de kleine variant van de NES gebruikt kunnen worden.
Dat zou een enorme opluchting zijn, want een tweede controller voor de NES Mini was bijna niet te verkrijgen tijdens de release vorig jaar. Dat probleem is ditmaal ook meteen opgelost, want de SNES Mini wordt met twee controllers meegeleverd.
116683

2. Alle klassieke games

Al die technische praat is natuurlijk leuk, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om al die nostalgische games die je op de Classic SNES kunt gaan spelen. In totaal zijn er 21 titels beschikbaar op het apparaat en er zit voor ieder wat wils tussen. Wat te denken van: Kirby Super Star, Mega Man X, Super Mario Kart en Zelda: A Link to the Past. Het zijn maar een paar games uit het solide aanbod van de Classic SNES Mini.
Maar er is een game waar iedereen over spreekt: Star Fox 2. De game was tijdens de hoogtijdagen van de originele console al bijna klaar, maar is uiteindelijk toch geannuleerd vanwege de ontwikkeling van de Nintendo 64 en de Star Fox game die op dat apparaat uit moest komen. Fans van de vliegende vos kunnen dik 20 jaar na dato nu dan toch met dit avontuur aan de slag, wat de SNES Mini een must have maakt voor de liefhebber.
116684 1

1. Replay-functie

Naast de hele lijst met toffe games brengt de Classic SNES Mini ook wat anders nieuws met zich mee. Het is namelijk mogelijk om jouw game terug te spoelen! Mocht het een keertje fout gaan tijdens een potje Star Fox of Donkey Kong, dan druk je gewoon rustig op de 'Rewind'-knop en zodoende kun je jouw fout ongedaan maken. Het voelt wellicht een beetje als valsspelen, maar stiekem is het toch wel een hele welkome functie.
Dit kan zelfs met savebestanden die je hebt aangemaakt op het apparaat. De NES Mini gaf reeds de mogelijkheid om je progressie op te slaan om vervolgens op een ander moment op dat punt weer verder te gaan. Op de Classic SNES Mini kan dit wederom, maar je kunt (afhankelijk van welke game) tot aan een minuut terugspoelen voor jouw save. Super handig natuurlijk! Zodoende hoef je nooit meer ergens vast te blijven zitten.
Kijk jij uit naar de Classic SNES Mini release? En wat vind je van de line-up van games die op het apparaatje te vinden zijn? Laat het weten in de reacties onder dit artikel!