Wolfenstein 2 vijanden - Nein, nein, nein, nein!

  Op ons beste Duits denken wij dat het zinnetje ''Nein, Blazkowicz ist da!'' veel in de gedachtes rond zwerft van nazi's die op het punt staan om hun laatste adem uit te blazen. Want hoe gaan de Nazi's in Wolfenstein dood? Door de Amerikaanse verzetsheld B.J. Blazkowicz. Dit zijn 5 Wolfenstein 2 vijanden!

  Voordat we beginnen aan het lijstje van Wolfenstein 2 vijanden moeten we nog één ding zeggen: in deze lijst hebben we geen eindbazen of semi-eindbazen van Wolfenstein 2: The New Colossus meegenomen!

  5. Soldat

  Ja, de 'normale' nazi's zijn één van de makkelijkste Wolfenstein 2 vijanden, deze soldaten zijn namelijk overal. De Duitse soldaat kom je bij elk gevecht wel tegen en is dus niet zo heel speciaal, maar moet zeker benoemd worden! Uitgerust met verschillende dikke wapens is de soldaat ongetwijfeld degene die je het meeste neerschiet.

  De mooiste en leukste manier om een soldaat te vermoorden is door achter hem te sluipen en een stealth kill uit te voeren. Hak 'm in z'n been en daarna in z'n hoofd, of welke combo Blazkowicz dan ook heeft bedacht, het is heerlijk bruut!

  4. Drohnen

  Als je ijverig bezig bent met het spelen van Wolfenstein 2: The New Colossus dan heb je wel al gemerkt dat de drones je flink op je zenuwen kunnen merken. Deze kleine vliegende machines detecteren al snel je plek en kunnen je met hun lasers ook nog veel pijn doen. Oprotten met die dingen, Blazkowicz maak ze kapot!

  Je kunt de drone natuurlijk helemaal de verdoemenis inschieten door veel te veel van je dierbare kogels erop te schieten, waarbij het nog maar de vraag is hoeveel kogels er daadwerkelijk in het mechanisme terecht komen. Ook kun je met je Dieselkraftwerk bommetjes op deze vliegende hindernis vuren, al is het nog maar de vraag hoeveel van deze ontploffende bolletjes niet op een andere plek terecht komen dan op de drone. Aan jou de keus.

  3. Panzerhund & Kampfhund

  Met honden kun je lekker knuffelen, heerlijk een rondje wandelen en kunstjes laten doen. In Duitsland is dit alleen niet terug te zien, hier heeft men de hond omgebouwd tot een een vuurspuwend elektrisch monster dat je niet op wil eten omdat hij honger heeft, maar omdat hij daar zin in heeft.

  Hier hebben we het natuurlijk over de Panzerhund, maar dit is niet het enige dier dat je wil pijnigen. De kampfhund wil je namelijk wél opeten omdat hij honger heeft. Als je in Wolfenstein 2 bij het metrostation bent dan kom je een zooitje honden tegen die niet zo lief zijn, neerschieten die hongerige schuimbekken!

  Geef ons op de redactie maar de lieve hondjes die we nu kennen en niet die uit Wolfenstein.

  2. Supersoldat

  De Supersoldaten weten op de een of andere manier je altijd helemaal een hoedje te laten schrikken. Gelukkig voor Blazkowicz dat hij er geen op heeft, anders was hij hem al bij de eerste ontmoeting met een Supersoldat kwijtgeraakt. Even zonder dollen, deze soldaten met hun dikke robotarmen, lasergeweren en machinegeweren zijn echt heel irritant en kunnen je zo de genadeklap geven.

  Gelukkig kun je ze met een beetje geluk vrij makkelijk laten verdwijnen van de aardbodem. Achterop hun rug hebben ze namelijk een tank zitten vol benzine, sla deze open en schiet één keer heel simpel op het plasje benzine dat eruit komt druipen en dan heb je zo'n groten vuurbal!

  1. Ubersoldat

  Zoals je ziet hebben de nazi's meer tijd gestoken in het creëren van deze vijanden dan dat ze tijd hebben gestoken in het bedenken van namen. Tijd is geld natuurlijk, de UberSoldat klinkt namelijk een beetje hetzelfde als de Supersoldat maar het zijn twee verschillende soorten Wolfenstein 2 vijanden.

  De Ubersoldat is van een afstandje dodelijk, met zijn flitsende en behendige bewegingen kan hij op muren en platformen springen waardoor het voor jou lastig wordt om hem met de grond gelijk te maken. Gelukkig is de Ubersoldat wel makkelijk neer te halen als je dichtbij hem bent, want met je hakbijl kun je hem makkelijk uitschakelen.

  Wanneer je deze vijanden voor het eerst ziet dan weet je niet wat je overkomt, want ze zijn rete snel en kunnen ook zo ineens voor je neus staan. Nu ben je gelukkig goed voorbereid op de Ubersoldat om het pad naar een wereld zonder naziregime te voltooien, succes!

  Wolfenstein 2 vijanden - Ja, ja, ja, ja!

  Ja! We kruisen in Amerika de wegen met een aantal nieuwe Wolfenstein 2 vijanden, maar dat maakt voor Blazkowicz helemaal geen moer uit! Die schiet namelijk op alles wat los en vast zit en ook maar iets weg heeft van een Duitser. Een geweldige vent!

  Wolfenstein 2: The New Colossus

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.