Wist je dat een Japanse man getrouwd is met een game karakter?

Article
zondag, 13 augustus 2023 om 15:00
pexels emma bauso 2253842f1691156747
We hebben allemaal onze favoriete fictieve karakters. We zouden zelfs kunnen zeggen dat we van deze karakters houden, maar de één meent dit serieuzer dan de ander. Zo ook een man uit Japan, die zijn favoriete karakter het ja-woord gaf.
Voor Sal 9000, echte naam onbekend, was het liefde op het eerste gezicht toen hij Nene Anegasaki uit de dating sim Love Plus zag. Hoewel het de bedoeling is van dating sims dat je een relatie met een van de karakters aangaat, blijft dit traditiegetrouw natuurlijk binnen de game. Niet voor Sal 9000.
De gamer ging niet alleen op dates in de game, maar ook in het echte leven. Het feit dat Nene niet echt is was voor hem geen obstakel. Hij nam haar, in zijn DS, mee door de straten van Tokyo en naar Tokyo Disneyland. De twee gingen geen dag zonder elkaar, want Sal speelde trouw elke dag Love Plus.
Nene is dan ook Sal’s droomvrouw. Sterker nog, ze is volgens hem beter dan een vriendin van vlees en bloed: ‘’Ze wordt niet kwaad als ik haar laat antwoordt. Nou ja, ze wordt boos, maar ze vergeeft me snel.’’ Hij heeft dan ook helemaal geen behoefte aan een menselijke vriendin.

Zo zag de bruiloft tussen gamer en game karakter eruit

Al snel besloot Sal dat het tijd was om in het huwelijksbootje te stappen. In december 2009 trouwde hij met Nene in een online live ceremonie. Een man die trouwt met een karakter uit een videogame gebeurt natuurlijk niet iedere dag, dus de ceremonie werd door duizenden mensen bekeken. Hoewel Nene haar schooluniform aan had op de speciale dag, was Sal wel speciaal voor de gelegenheid gekleed in een witte smoking.
De bruiloft leek in alle opzichten op een gewone bruiloft: het echtpaar werd getrouwd door een priester, er was een dj vrienden gaven een speech en er was zelfs een slideshow bestaande uit foto’s van alle ‘speciale momenten’ van het gelukkige koppel. Het huwelijk was alleen niet juridisch bindend, maar daar was Sal zich meer dan bewust van: ‘’Ik houd van dit karakter, niet een machine. Ik begrijp 100% dat dit een game is. Ik begrijp heel goed dat ik niet fysiek of legaal met haar kan trouwen.’’
Na de bruiloft volgde een huwelijksreis naar Guam. Hoe het nu met Sal en zijn bruid gaat is niet bekend.

Tweede bruiloft

Overigens is dit niet de enige bruiloft waarin Nene Anegasaki een grote rol speelde. In 2012 was ze niet de bruid, maar te gast op een bruiloft. Nene kreeg een uitnodiging en een eigen stoel, maar zal zich niet echt welkom gevoeld hebben. Tijdens de bruiloft werd de Love Plus cartridge namelijk door de bruid en bruidegom (met tranen in zijn ogen) verwoest met een hamer.