Top 10 beste Battleborn features die de game doen opvallen

  De hero-shooter Battleborn draait om maar een ding, het wegknallen van je vijanden met een van de excentrieke personages die de game rijk is. Dit zijn de top 10 beste Battleborn features die je een goed beeld geven van wat de game gaat bieden!

  10. Borderlands invloeden

  Battleborn is de eerste nieuwe IP van ontwikkelaar Gearbox Software, sinds de Borderlands-franchise. Het komt dan ook niet als een totale verrassing dat Battleborn enige invloeden heeft van de over-de-top shooter.

  Een van de eerste dingen die opvalt is namelijk de grafische stijl. Battleborn heeft net als Borderlands een uniek kleurenpalet waarbij de meeste objecten in het oog springen. Dit keer is er alleen niet gekozen voor cel-shaded graphics zoals we dat zagen in Borderlands, maar voor een strakkere aanpak die er wel verdacht veel van weg heeft.

  De personages van Battleborn zijn, net als die van Borderlands, knotsgek en enorm overdreven. Alle karakteristieken zijn enorm uitvergoot waarbij een spierbundel ook echt een reus van een kerel is. De humoristische one-liners vliegen je om de oren, waarbij je al snel met een glimlach je magazijnen leegt. Zo lijkt Battleborn persoange Whiskey Foxtrot enorm op een Psycho van Borderlands.

  Het vaardigheidssysteem met ongelofelijk aanvallen en wapens is ook iets dat zo vanuit Borderlands geïmplanteerd had kunnen worden. Battleborn zal namelijk over een uitgebreid systeem aan ongelofelijke vaardigheden beschikken. Hierover wordt in deze top 10 beste Battleborn features later nog gesproken.

  9. Facties

  In Battleborn zullen vijf verschillende facties het tegen en met elkaar op moeten nemen. Deze vijf volkeren hebben allemaal geheel een eigen achtergrond en karakteristieken die je ook ziet terugkomen in de personages en gameplay. Het verhaal vormt daarmee dan ook een belangrijke schakel van de game en belandt in de top 10 beste Battleborn features.

  De Last Light Consortium is hét economische zwaargewicht in het hele universum van Battleborn. Deze factie doet er alles aan om een zo'n groot mogelijke omzet te behalen, waarbij het niet uitmaakt wat de LLC moet doen om dat te bereiken. Deze groepering scheidde zich af van de United Peacekeeping Republics omdat het de LLC te weinig opleverde. De personages de Last Light Consortium bestaan uit robots of ingenieurs van de grootste wapenfabrikant van het sterrenstelsel.

  De United Peacekeeping Republics is een collectie van beschavingen die strijden onder de vrijheid en gelijkheid. De factie heeft geen vaste thuisbasis meer in het Solus-heelal, waardoor ze gedwongen zijn een nomadisch leven te lijden. De leden van deze gemeenschap blijven doorvechten om gerechtigheid door te voeren! De personages zullen bestaan uit militairen met een voorliefde voor afstandswapens.

  De verstoten creaties van de gemeenschap hebben zich verenigd in een gevaarlijke groep die de naam Rogues heeft gekregen. Deze wezens geven aan niemand gehoor en volgen hun eigen leven, ver van het gebied van de andere facties. Toch zouden ze zich moeten mengen in de strijd om de laatste ster, willen ze een kans maken om te overleven. De rogues zijn in het gevecht makkelijk herkenbaar als de mutanten die je het leven zuur maken.

  De Eldrid is een factie waarbij de natuur een grote rol speelt. Aanhangers van deze gemeenschap bestuderen en onderzoeken het universum vanuit de krachten van het leven. Door het verdwijnen van de sterren is de Eldrid factie enorm geslonken in zijn formaat, en daarom proberen zij met een laatste sprankje hoop het leven te redden voordat het te laat is. Personages van deze factie zullen dichtbij de natuur staan, en een connectie hebben met alle levende wezens om hun heen.

  De laatste en waarschijnlijk gevaarlijkste factie is het Jennerit Emperium. Deze groepering is, ondanks het verraad van hun leider, een van de belangrijkste militaire machten gebleven. Aanhangers van de Jennerit Emperium zullen er dan ook alles aan doen om hun naam te zuiveren en de vijand te vernietigen. De personages bestaan uit echte krijgers die tot het uiterste gaan.

  8. Het verhaal

  Het Solus-universum is in rep en roer. Een duister vijandelijk volk, genaamd Veralsi, bedreigt de voortzetting van het leven in alle uithoeken van het heelal. Alle sterren zijn opgehouden met te bestaan, en alles zal in complete duisternis gehuld worden. Ware het niet dat er nog een ster levend is.

  De vijf facties, die gebaseerd zijn op geloof en achtergrond, vechten voor het bestaan van deze enkele ster, het laatste sprankje aan hoop. De sterksten van de facties zijn de Battleborn, de personages die jij bespeelt om de Veralsi een lesje te leren. Maar dat gaat niet alleen, dus zal je moeten samenwerken met de andere facties, wat niet geheel moeiteloos zal verlopen.

  7. Aankomende DLC

  De game moet nog uitkomen, maar er is al informatie bekend over de aard van de DLC die voor de gloednieuwe shooter uit zal komen. De DLC zal namelijk al gelijk na de release aanwezig zijn waarbij zowel gratis als betaalde content zijn opwachting zal maken.

  De gratis content zal voorlopig bestaan uit een vijftal nieuwe personages en in verloop van de tijd nog een aantal multiplayer maps en modussen. De eerste van deze krijgers zal Alani zijn, een magische vrouw die water kan besturen. Daarmee zal ze haar bondgenoten kunnen genezen en haar vijanden schade kunnen toebrengen.

  De betaalde content zal focussen op cosmetische aanpassingen die met de karakters te maken hebben. Ook daarvan zullen er vijf add-on packs de markt op geslingerd worden. Deze pakketten zullen per stuk 5 euro kosten maar bieden daar een hoop moois voor terug. Nieuwe verhaalmissies, personage uiterlijken en taunts zullen hun opwachting maken.

  6. Co-op verhaalmissies

  Het klinkt als een fantastische toevoeging, en dat is het eerlijk gezegd ook! De verhaalmissies krijgen namelijk een co-op waarbij je met vijf man tegelijk het op kan nemen tegen de gevaarlijke Veralsi. Deze missies zullen niet alleen leuk zijn met een groep, maar ook zeer uitdagend. aangezien de moeilijkheidsgraad wordt afgestemd op de hoeveelheid aan spelers.

  Wij hebben afgelopen vrijdag een gameplay sessie met deze co-op mode gehad en het is dan ook met zekerheid te zeggen dat dit een erg leuke feature wordt. Wij hebben een tweetal missies gespeeld waarbij de eerste ons genadeloos afslachtte! De tweede missie was een opdracht waarbij we een grote robot moesten escorteren, om vervolgens samen te werken om een gigantische baas neer te krijgen. We hebben daarvoor wel een aantal teamgenoten op moeten offeren maar dat was het zeker waard!

  5. Helix systeem

  Elk personage heeft zijn eigen unieke vaardigheden die een ieder een karakteristieke speelstijl meegeven. Naast deze speciale skills heeft elke Battleborn een Helix systeem dat verband houdt met het karakterlevel. Zo kan je per match een limiet bereiken van level 10, waarbij je ook 10 keer een afweging moet maken tussen je helix-opties. Maar wat houdt de Helix nou eigenlijk in?

  Een Helix is een spiraalachtige vorm met twee uiteinden, oftewel twee uitersten. Zo zal je in Battleborn twee normale vaardigheden en een ultieme skill hebben, maar hoe je deze gebruikt kan je geheel naar eigen wens invoegen. Met het upgraden van je Helix systeem kan je deze vaardigheden verbeteren, maar daarbij moet je steeds kiezen of je gaat voor een meer aanvallende, of verdedigende mogelijkheid. Zo zal je dus uiteindelijk 20 verschillende keuzes hebben gehad op level 10 om je kunsten naar een hoger level te brengen!

  4. Verzamelobjecten

  Voor de echte schatzoeker is er genoeg te verzamelen in de game. Zo zal je met het volbrengen van uitdagingen, missies en competitieve matches een hoop packs kunnen verzamelen, en anders wel de punten ervoor sparen om ze aan te schaffen. Deze packs zullen een hoop verschillende voorwerpen bevatten waarmee je je Battleborn uit kan rusten.

  Deze voorwerpen komen in de vorm van wapens, boosts en harnassen, maar zullen geen visuele impact op je personage hebben. Dat maakt niet zo veel uit want de speciale krachten die deze objecten geven liegen er niet om! Zo zullen sommige je een groter uithoudingsvermogen geven en sneller laten rennen, terwijl anderen je meer schade laten doen en een hogere aanvalssnelheid bieden. Deze packs en voorwerpen komen in verschillende gradaties waarbij de mate van bruikbaarheid afhangt van de zeldzaamheid.

  3. Uitdagingen

  Battleborn zal, net als vele andere online shooters, een groot aantal uitdagingen bevatten. Maar deze uitdagingen zijn er niet voor de sier, want ze zullen je een hoop mooie bonussen opleveren!

  Zo zal je bepaalde uitdagingen moeten voltooien om nieuwe personages vrij te spelen, in account-rank te stijgen, en nieuwe titels en andere beloningen te bemachtigen. Bij deze uitdagingen moet je vooral denken aan het behalen van een bepaalde rang met een personage, of het maken van een groot aantal kills. De game spoort je hiermee in ieder geval wel aan om meer variatie in je speelstijl te brengen.

  2. Multiplayer modi

  Battleborn zal een ijzersterke multiplayer moeten neerzetten om de verwachtingen waar te maken. Gearbox Software heeft hiervoor een aantal modi uit de kast getrokken waarmee ze de spelers zal betrekken bij het online-geweld. De game krijgt bij de release minimaal drie verschillende modussen voorgeschoteld die ieder minstens twee omgevingen krijgen. Na de release zullen er ook nog meer competitieve mogelijkheden toegevoegd worden.

  Diegene waar wij het meest naar uitkijken, en die wij ook gespeeld hebben, is de Incursion modus. Hierbij is je doel het vernietigen van grote mechanische spinnen die ongelofelijk sterk zijn. Om het schild van deze abominaties te vernietigen, zal je computer gestuurde minions veilig hier naar toe zien te krijgen. Daarbij is het aan jou de taak om de vijand uit te schakelen in een groots gebied die om elke hoek gevaar verbergt.

  De Devastation modus zal een soort king of the hill zijn. Hierbij zal je als team moeten samenwerken om bepaalde energieverzamelaars te bemachtigen en te behouden om punten te scoren. Het eerste team dat de 1000 punten behaald zal winnen.

  Meltdown is een speciale spelmode waarbij je nogmaals je minions moet escorteren naar het middelpunt op de map. Je moet ze flink verdedigen, waarna ze zichzelf toch in een smeltoven werpen. Hiermee verdien je een aantal punten waarbij je de winst behaalt als je de 500 punten bereikt hebt.

  1. Personages

  Niets is zo tof in Battleborn als de personages zelf, en daarom krijgt de grote collectie aan helden de nummer hoogste plaats in de top 10 beste Battleborn features. De grote verscheidenheid van 25 geheel unieke en interessante figuren bieden je een diversiteit aan speelstijlen. Daarnaast heeft elk personage een aantal skins waardoor het uiterlijk veranderd kan worden.

  Een vogel met raketwerpers, een monster bestaande uit miljoenen micro-organismen en een pinguïn in een robot. Niks is te gek in deze hero-shooter, zoals Battleborn zichzelf definieert. De karakters hebben allemaal hun eigen verhaal en achtergrond, waardoor Battleborn meer diepgang krijgt. Wij hebben een top 10 tofste Battleborn personages voor je klaar gezet waardoor je meer over de primaire element van Battleborn te lezen krijgt!

  Battleborn zal vanaf 3 mei beschikbaar zijn voor Xbox One, PS4 en PC.

  Battleborn

  Verkijgbaar vanaf 3 may 2016

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.