Wie komt er niet naar de E3 2021?

  De E3 2021 belooft weer een feest van jewelste te worden voor gamers wereldwijd. Komende games worden onthuld en we worden verwend met beelden van releases die voor de deur staan. Toch komen niet alle uitgevers en fabrikanten dit jaar met nieuwe onthullingen tijdens de beurs. Dit zijn de partijen die E3 2021 skippen.

  Konami

  Konami

  Het afgelopen jaar was de E3 niet op een fysieke beursvloer en liet Konami ons tijdens de digitale conferenties niks zien, in tegenstelling tot in 2019 waar maar liefst twee Contra games getoond werden: Contra Anniversary Collection en Contra: Rogue Corps. Konami zit op het moment niet stil, want er wordt naar eigen zeggen aan een aantal toffe projecten gewerkt.

  Reden genoeg om het een en ander te laten zien tijdens de E3 2021, maar dat gaat niet gebeuren. Konami heeft namelijk via een tweet te kennen gegeven haar gezicht op de digitale E3 2021 niet te laten zien.

  EA

  Electronic Arts (EA)

  De E3 biedt doorgaans een vaste plek voor Electronic Arts om haar nieuwe games te laten zien. De E3 2021 moet het alleen zonder EA doen, want de uitgever heeft besloten om een eigen evenement te houden in juli 2021. EA Play Live, zoals het evenement van EA heet, is al langer een feit, maar dit jaar is het los gekoppeld van de E3. Daarnaast is het live-evenement in verband met COVID-19 helemaal virtueel. Dat neemt niet weg dat we in juli kunnen gaan smullen van nieuwe beelden van waarschijnlijk de komende FIFA, Madden en andere toffe games uit de stal van de uitgever. En wat te denken van de nieuwe Formule 1 game die na de overname van Codemasters officieel onder de vlag van EA uitgegeven zal worden?

  Sony Interactive Entertainment

  Sony

  Het is al jaren zo dat Sony de E3 overslaat. Sony heeft immers een eigen evenement genaamd State of Play dat geheel los van de E3 staat. Ook in 2021 lijkt het erop dat Sony niet naar E3 komt. Sterker nog, Sony heeft onlangs al een State of Play gehouden waarin Horizon Forbidden West kwam.

  Wij verwachten dat Sony binnenkort nog een keer uitpakt met onder andere God of War Ragnarok beelden, die misschien wel een stukje van de gameplay onthullen. Verder hopen we op andere beelden vanuit Sony waarin we kennis maken met de nieuwe PlayStation 5 VR headset en controllers. Alleen tijdens de E3 hoeven we op geen van dit alles te rekenen. Die show laat Sony hoogstwaarschijnlijk aan zich voorbij gaan om later een eigen podium te pakken.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.